Filter

Spods en Spombs

Karpervissen met spods en spombs is een actieve manier om karperaas op je stek te krijgen. Met een Spodhengel werp je de gevulde Spod gemakkelijk op je voerstek, schud de Spod leeg en haal hem binnen. Zo kun je heel gericht een voerplek rondom je haakaas maken. Het is verstandig om bij het Spodden een echte Spodhengel te gebruiken, deze kan namelijk het gewicht van een gevulde Spod aan. Gebruik je een gewone karperhengel dan bestaat de kans dat je deze breekt.

Vissen met Spod of Spomb?

Er zijn verschillende formaten Spods en Spombs, met de kleinere versies gooi je verder en bereik je de stek op een grotere afstand. De Spod en de Spomb zijn een effectievere methode om het karperaas op je stek te krijgen dan bijvoorbeeld een werppijp of katapult. Zowel de Spomb als de Spod zet je op dezelfde manier in, maar toch werken ze beide net iets anders in de praktijk.

De Spomb

De Spomb is ideaal voor de kleinere deeltjes omdat je tijdens het werpen in de lucht geen parikels zal verliezen, dit is omdat de Spomb goed is afgesloten. Wanneer je Spomb het water raakt zal het mechanisme een deel van de Spomb openen waardoor je deze erg snel op een nauwkeurige plek kunt legen. Dit zorgt er voor dat je Spomb ook goed te gebruiken is in combinatie met snel zinkend aas zoals boilies!

De Spod

De Spod werp je ook gemakkelijk en nauwkeurig op je stek, alleen omdat de Spod aan de zijkanten is voorzien van gaten krijg je op je stek een grotere verspreiding van je aas. Als verschillende kleine partikel deeltjes gebruikt kan je in de verschillende waterlagen een mooie aas wolk creëren.

Tip: Om ervoor te zorgen dat het voer tijdens het werpen niet uit de achterkant van de Spod valt, kun je de Spod of Spomb afdichten met wat grondvoer.

Spods en spombs kopen? Dat doe je bij Raven

Materiaal voor het spodden kopen doe je gemakkelijk bij Raven. Bestellen doe je gemakkelijk online, of kom gerust eens langs één van onze mooie hengelsport winkels bij jou in de buurt! Je kan ons vinden in Lelystad, of Steenwijk. Hier staat een van onze specialisten klaar met advies en natuurlijk warme koffie!