Filter

Voerscheppen en werppijpen

Voerscheppen en werppijpen zijn bijna niet meer weg te denken in de uitrusting van een karpervisser. Met de juiste accesoires krijg je je aas veel gemakkelijker op je stekken die met de hand lastig te bereiken zijn.

Karpervissen met werppijpen

Voor het voeren op grotere afstanden maak je gebruik van een werppijp. Hiermee werp je wanneer je de techniek onder de knie krijgt je ronde boilies gemakkelijk en zeer gericht tot wel 100 meter op je stek. Er zijn verschillende soorten werppijpen, denk aan materialen zoals plastic, aluminium of carbon. Ook zijn er verschillende lengte’s en groottes, Vergeet bij aanschaf niet rekening te houden met de diameter van de werppijp, deze moet groot genoeg zijn voor de boilies waarmee je vist.

Tip: Tijdens het werpen op grote afstanden kan het gebeuren dat je boilies kapot gaan in de lucht. Om dit te voorkomen kun je de boilies en je werppijp nat maken, hierdoor krijgt de boilie veel minder draaiing mee en blijft hij dus heel.

Voerscheppen voor het karpervissen

Een voerschep gebruik je voor het voeren met partikels. Maar natuurlijk kun je er ook boilies en pellets mee voeren. Een voerschep voorkomt vieze handen en zorgt ervoor dat je de kleine aasjes wat verder kunt werpen. Met een voerschep in combinatie met korte steel gooi je gemakkelijk grotere hoeveelheden aas over korte afstanden. Gebruik je een voerschep met een lange steel, dan kan je juist grotere afstanden bereiken.

Voercheppen en werppijpen kopen? Dat doe je bij Raven

Materiaal voor het voeren kopen doe je gemakkelijk bij Raven. Bestellen doe je gemakkelijk en snel online, of kom gerust eens langs één van onze mooie hengelsport winkels bij jou in de buurt! Je kan ons vinden in Lelystad, of Steenwijk.