Filter

Chatterbaits

Een populaire manier van roofvissen is het vissen met chatterbaits. Chatterbaits zijn uitermate geschikt voor het vissen op grote baarzen, grote snoekbaarzen en snoek!

Ben je op zoek naar Chatterbaits? Dan kun je bij Raven je hart ophalen! Van zware tot lichte chatterbaits, en van natuurlijke tot felgekleurde chatterbaits: ons assortiment bevat alle denkbare soorten chatterbaits, in vele verschillende soorten, maten en kleuren.

We beschikken over een grote eigen voorraad, waardoor je bestelling vaak nog dezelfde dag verzonden kan worden! Liever ons kunstaas in het echt bekijken? Kom dan eens langs in één van onze winkels in Lelystad, of Steenwijk. Daar vertellen we je graag meer over al onze verschillende soorten kunstaas!

De juiste chatterbait kiezen

Chatterbaits zijn verkrijgbaar in talloze verschillende vormen, kleuren, maten en soorten. Zodoende kan het nog een behoorlijke uitdaging zijn om het juiste item te kiezen. Dit is onder meer afhankelijk van het type roofvis waar je op vist, het water, begroeiing, maar ook de periode waarin je vist. Chatterbaits vibreren veel, kunnen kort zweven en veroorzaken met name veel rumoer. De chatterbait moet voldoene gewicht hebben om af te zinken tot de bodem maar licht genoeg zijn om een zweefmoment te hebben. Duurt het te lang om bodemcontact te maken na het inwerpen, kies dan een 3 tot 5 gram zwaardere chatterbait zodat je het perfecte type voor die stek gevonden hebt.

Het beste formaat chatterbait

Kijken we bijvoorbeeld naar welke maat kunstaas je het best kunt kiezen, dan luidt de stelregel: vis met de natuur mee. Daarmee bedoelen we dat dat je je chatterbait afstemt op het type voedsel dat een vis in de natuur zal verwachten. Zo is er begin juni, wanneer je weer op roofvis mag vissen, bijvoorbeeld veel klein natuurlijk aas voorhanden. Een kleine maat chatterbait zal zo’n vis dan vertrouwen en agressief aanvallen. Kies daarbij voor natuurlijke of juist opvallend felle kleuren. Stem het gewicht van je chatterbait af op de stroming en of diepte van je stek, zodat je nooit te zwaar vist.

Neem verschillende gewichten chatterbait mee

Het is altijd aan te bevelen bij het chatterbaitvissen om diverse kleuren en gewichten bij je te hebben wanneer je gaat roofvissen. Weersomstandigheden kunnen er voor zorgen dat die natuurlijke kleur kunstaas die je afgelopen sessie met succes gebruikte, vandaag ineens minder opvalt. Als dat zich voordoet wil je juist een felle kleur chatterbait gebruiken. Vissen blijft een kwestie van anticiperen op wisselende omstandigheden en dat is juist wat het zo’n mooie sport maakt. Als de stroomsnelheid of de te vissen diepte ineens veranderd, dan wil je kunnen wisselen van werpgewicht. Zorg er met je chatterbait voor dat je nog net de bodem kunt voelen, zo is het aanbod van je kunstaas zo natuurlijk mogelijk.

De beste chatterbaits voor grote baarzen

De beste chatterbait voor grote baarzen hebben veel vibratie en hebben een haakmaat 1/0 tot 2/0. Met name SPRO en Fox Rage hebben een groot assortiment aan de beste chatterbaits voor diverse rovers.

De beste chatterbaits voor grote snoekbaarzen

De beste chatterbait voor grote snoekbaarzen hebben een haakmaat 2/0 tot 4/0, geven veel rumoer. Voor extra attractie en volume kun je er een slanke shad of twister bij op de haak zetten, vangst gegarandeerd!

De beste chatterbaits voor snoeken

Volume, volume, volume! De beste chatterbait voor snoek heeft veel waterverplaatsing onder water en dus veel volume. Zet een extra shad, trailerhook of attractie bij op de haak en vis deze lekker traag binnen. Zelfs een chatterbait-blade voor een tail-bait of grote shad zal je nieuwe PR snoek op kunnen leveren. Ben jij op zoek naar dressuurdoorbrekend kunstaas voor grote snoek? Ga dan zeker aan de slag met chatterbaits en chatterblades.

Haakmaten verschillen per merk en type, maak hier altijd een eigen inschatting in bij aankoop

Goedkope chatterbaits kopen? Bekijk de aanbiedingen

We houden de prijzen voor chatterbaits zo laag mogelijk. Daarnaast hebben we altijd wisselende aanbiedingen voor onder meer kunstaas. Zo koop je je nieuwe chatterbaits bij Raven nóg goedkoper dan je al gewend bent! Op de aanbiedingenpagina kun je eenvoudig filteren op chatterbait, dan krijg je alle relevante aanbiedingen te zien.

Chatterbait kopen bij Raven

Heb je een keuze gemaakt? Bestel dan vandaag nog je chatterbait in onze webshop. Voor 15:00 uur besteld? Dan wordt je bestelling doorgaans de volgende werkdag al bezorgd. En heb je vragen? Neem dan gerust contact op of bezoek een van onze winkels. We wensen je vast veel plezier van en succes met je nieuwe chatterbait!