• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

120cm snoek, een ochtend om niet snel te vergeten!

Raven Hengelsport 2 juni 2021
120cm snoek, een ochtend om niet snel te vergeten!
120cm snoek, een ochtend om niet snel te vergeten!

Om 05.45 uur gaat de wekker om s’ ochtends voor mijn werk even met de method feeder op karper te vissen. Op de randmeren is dit een leuke manier van vissen met kans op mooie karper. Ik eet snel een boterham en maak me klaar om naar de waterkant te gaan. Half 7 zit ik maar er is weinig activiteit op het water. Normaal gesproken springen er wel karpers en zie je de brasems duiken, maar vandaag niet. Ik houd het 2 uur vol zonder te vangen maar besluit rond half 9 toch iets anders te proberen, en dat is maar goed ook!

Ik heb nog een uur de tijd voordat ik naar mijn werk moet, toch besluit ik even met de boot te gaan roofvissen. Met behulp van mijn dieptemeter zoek ik een geschikte stek om even een shadje te laten zakken om wat baars te vangen. Ik vaar een stukje door de vaargeul waar het zo'n 3 meter diep is, plots zie ik dat de diepte veranderd naar 5 meter. Niet zo gek zou je zeggen, dat komt wel vaker voor rond de vaargeul. Dat klopt, maar hier zie ik een wolk aasvis op de fishfinder! Ik zet de motor uit en ga verder met mijn elektromotor. In mijn hand heb ik een lekker licht hengeltje van 2.10 meter lang met een werpgewicht van 2 tot 10 gram. In mijn hengelsteun zet ik een iets zwaardere hengel van 2.40 meter lang met een werpgewicht van 20 tot 30 gram voorzien van een dode voorn aan de fireball.

fireball-systeem

Ik ben nog geen 10 minuten bezig en zie plots dat mijn hengel in de steun flink doorbuigt, ik twijfel geen moment en open de beugel van mijn molen zodat de vis lijn kan nemen. Snel draai ik mijn andere hengel binnen en positioneer de boot goed zodat ik alle ruimte heb om de vis te drillen. Ik doe de beugel dicht, draai mijn slip wat dichter en sla hard aan. Ik voel direct dat dit een grote is, want er is geen beweging in te krijgen!

Meerdere malen giert hij door de slip heen en neemt meters lijn. Geweldig op zo’n licht hengeltje! Na ongeveer 5 minuten komt hij voor het eerst boven.. “Wow, dit is een hele beste!” Met de snoek nog aan de haak stuur ik de boot naar een steiger om de vis verder af te drillen. Shit, hij schiet het fonteinkruid in. “Nee hè, het zal toch niet”. Gelukkig krijg ik hem los en kom bij de steiger aan. Hij is zo kolossaal dat ik hem amper het water uit krijg. Met 2 handen trek ik hem het water uit en leg hem op de onthaakmat. ‘’Wow wat een vis!’’

snoek-op-de-onthaakmat

Na het meten en wegen blijkt pas hoe groot deze vis is! 120cm en 13kg zwaar. Een ochtend om niet snel te vergeten!

In mijn volgende blog schrijf ik uitgebreid over montages voor het doodaasvissen.

Tot slot

Heb je nog vragen over het juist omgaan met je vangsten? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij je vangsten met ons delen? Dit kan altijd via onze social media Instagram en natuurlijk Facebook Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media kanalen!

Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media Instagram en natuurlijk Facebook Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media kanalen!

Veel vis toegewenst!

Jeroen van de Meer

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.