• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

3 onmisbare producten voor het forelvissen!

Raven Hengelsport 31 mei 2021
3 onmisbare producten voor het forelvissen!
3 onmisbare producten voor het forelvissen!

Naast je hengel, schepnet en aas zijn er een aantal dingen waar je aan moeten denken als je gaat forelvissen op één van de vijvers in Nederland.

1. Priest

Je ontkomt er niet aan dat je de gevangen vis moeten doden. Mijn persoonlijke voorkeur is dat je dit direct na het vangen van de vis doet. Zelfs nog voordat je de haak uit de bek verwijdert. Het doden van de vis is iets wat snel en makkelijk kan met een stevig knuppeltje. Deze zijn in de winkel te verkrijgen. Een vis doden gaat op deze manier heel snel en scheelt een boel onnodig leed. Pak de vis halverwege het lichaam en dood deze met een ferme tik vlak achter het hoofd.

Forelvissen_Priest_Raven

2. Hakensteker

Voor het onthaken van de vis heb je een hakensteker nodig. Deze zijn er in allerlei vormen en maten. Als de vis voorin de bek gehaakt zit heb je genoeg aan een klein tangetje om de haak vast te pakken. De meeste forellen hebben de haak echter diep geslikt (zeker met Powerbait). Hiervoor is een geweldige ontsteker op de markt. Ze zijn er van meerdere merken maar de TFT onthaker is het snelste en het makkelijkst te gebruiken. Je plaatst je onderlijn door de gleuf en steekt de onthaker naar beneden de bek van de vis in. Vaak heb je in 1 keer je haak te pakken. Om deze onthaker te gebruiken is het van groot belang dat de vis volgens de eerder beschreven stap gedood is! Voorkom a.u.b. onnodig leed.

Forelvissen_Hakensteker_Raven

3. Koelbox

Een koelbox gevuld met ijs, flessen met bevroren water en een vuilniszak. Je hebt dit nodig om je vis goed en koel te bewaren. In de zomer zien je nog wel eens leefnetten in het water hangen met half levende vissen. Dit kan niet de bedoeling zijn, de richtlijn in het sportvissen is dat elke vis die niet teruggezet kan worden direct gedood moet worden. Het onnodig laten lijden van vissen is echt niet nodig. Ook zie ik in de zomer geregeld dat er leefnetten met dode vissen in het viswater drijven, deze vis is na vier uur vissen half gekookt door de hoge watertemperatuur en niet meer geschikt voor consumptie.

Vangende groet!

Sebastiaan Swalef Raven Trout Team

Tot slot

Heb je nog vragen over het juist omgaan met je vangsten? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad, Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende forelsessie? Zorg dan dat je snel de juiste forelspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je PR van het jaar!

Wil jij je vangsten met ons delen? Dit kan altijd via onze social media Instagram en natuurlijk Facebook Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media kanalen!

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.