• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

5 tips voor dikke baarzen

Ivo Nijboer 31 mei 2021
5 tips voor dikke baarzen
5 tips voor dikke baarzen

De herfst en winter zijn dé seizoenen van het roofvissen! Diverse vissers gaan op pad voor dikke snoek en snoekbaarzen, maar een vergeten visserij is vaak de baars visserij! De baarzen zijn in verhouding misschien wel de sterkste vissen van het zoete water. Deze visserij kan je de komende weken leuke visdagen opleveren met volop actie.Met deze 5 tips maak jij een goede kans op flinke baarzen.
Streetfishing tips

1 – Vis op de diepere stekken

Baarzen leven en jagen in scholen en in de winter worden de hinderlagen voor hun prooien voornamelijk opgezet in dieper water. Hier bij kun je denken aan havens, buitenbochten van rivieren, dukdalven, meerpalen en duikers. Deel je tijd tijdens het vissen zo effectief mogelijk in en laat de stekken met veel minder potentie eerst ook links liggen.

2 – Gebruik verschillende technieken

Hoewel de baarzen in scholen jagen, zijn ze niet allemaal te geïnteresseerd in dezelfde techniek of type kunstaas. Wissel daarom regelmatig van techniek en zorg voor diverse formaten en vormen shadjes, spinners en pluggen. Op die manier kun je een goede plek maximaal benutten.

Het beste baars kunstaas

Pluggen: Wil je pluggen gebruiken voor het baarsvissen? Kijk dan naar formaten zoals de Hornet van Salmo of de Fat Boy Jointed Van DLT. Deze werken in de meeste gevallen fantastisch

Spinners: De spinners die ik meeneem voor een baars sessie zijn in de meeste gevallen van het merk DLT. Voornamelijk de DLT de Polder Spinner of de DLT Skipper. Deze zijn door de jaren mijn favoriet geworden omdat ik er zelf keer op keer goed succes me heb gehad.

Shadjes: Wat betreft het kiezen voor de Shadjes bij het baarsvissen, kom ik toch snel op de DLT Hornet, Spro Playboy of de nieuwe Vertical stripper van Tackle Porn.
Baars gevangen op shad

3 – Verschil van inhaalsnelheid

We weten dat het verschil van kleur en type kunstaas het verschil kan maken tijdens je visdag. Daarnaast is de inhaalsnelheid ook van groot belang, dus varieer met je inhaalsnelheid voordat je (te snel!) wisselt van kunstaas. Het is moeilijk te bepalen of op de visdag de baars meer of minder energie aan zijn maaltje kwijt wil. Eenmaal een paar aanbeten gehad, ga dan door met deze manier totdat de vangsten weer stilvallen.

4 – Fluorocarbon

Zeker de grote baarzen kennen de klappen van de zweep. Ze zijn op hun hoede en daarom is fluorocarbon net als bij het snoekbaarzen bijna een ‘must’. Doordat fluorocarbon het licht absorbeert in plaats van reflecteert ligt de focus 100% op het aas. Dit komt de vangsten gegarandeerd ten goede. Dus ongeacht of je nu met pluggen, spinners of shads vist, gebruik fluorocarbon.

Tip! Het gebruik van een speldwartel is wel aan te raden om snel te kunnen wisselen tussen de vistechnieken.

5 – Zoek de juiste aastijd op jouw stekken.

De productiviteit qua vangsten kan per stek enorm verschillen. Dit hoeft niet altijd met de stek te maken te hebben. Ook baarzen hebben aastijden, net als vele andere vissoorten. Houd dus de vangsten in de gaten van meerdere visdagen. De kans is groot dat er patroon te ontdekken is.

Maak van deze gegevens gebruik en verbeter daarmee de vangsten tijdens je kostbare vis uren. Zo kun je op sommige stekken goed grote baars vangen in de ochtend, middag en misschien wel avond.

Tot slot

Heb je nog vragen over het vangen van dikke baarzen? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende roofvissessie? Zorg dan dat je snel de juiste Roofvisspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Wil jij je vangsten met ons delen? Dit kan altijd via onze social media Instagram en natuurlijk Facebook Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media kanalen!

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.