• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

6 redenen om te vissen!

Jerry Stam 1 juni 2021
6 redenen om te vissen!
6 redenen om te vissen!

In Nederland gooien ruim 2 miljoen mensen per jaar wel eens een hengeltje uit. Het moet dus wel een interessante hobby zijn, maar waarom moet jij eigenlijk gaan vissen? We hebben de zes belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet!

1. Vissen is gezellig!

Vissen doe je nooit alleen! Oké, sommige fanatieke jongens houden er van om liever alleen achter die recordvis aan te gaan en zitten dagenlang verstopt in de bosjes. Dat kan, en zien we ook graag, maar over het algemeen is vissen erg gezellig! Samen met je familieleden een hengeltje uitgooien is goed voor de familieband en levert een hoop gespreksstof op. Ga je alleen vissen en vang je een mooie vis dan komen er altijd wel wat nieuwsgierige mensen kijken en een praatje maken. Vaak gaat het dan over de nóg grotere vis die ze ooit eens hebben gevangen. Is dat niet het geval, maak ze dan vooral enthousiast over het vissen…


vissen_gezellig_raven

2. Vissen is gezond!

Vissen gezond? Jazeker! Natuurlijk niet als je een nachtje gaat kamperen met de bbq, zakken chips, frisdrank of bier. Dan is het vooral gezellig. Verder is vissen wel erg gezond! Je bent heerlijk in de frisse buitenlucht in plaats van dat je onderuitgezakt met de afstandsbediening in je hand op de bank zit. Actief bezig om die prachtige vis te kunnen vangen. Als je een dagje aan het vissen bent ben je volop in de weer om je aas te presenteren, te voeren, de juiste stekken te zoeken, de vis binnen te halen, enzovoort. Topsport dus!


vissen_gezond_raven

3. Vissen is spannend!

Vissen is niet zomaar een simpele hobby, het is spannend! Wanneer gaat m’n dobber onder… Wat haal ik naar boven… Hoe groot is hij? Als je eenmaal een vis aan de lijn hebt zorgt de drang naar het onbekende voor een grote spanning. Stel je eens voor dat je in gevecht bent met een dikke snoek aan de andere kant van de lijn…


vissen_spannend_raven

4. Vissen is een oerinstinct!

Vroeger, duizenden jaren geleden, moesten we jagen en verzamelen om te overleven. Het vlees kwam toen niet van de slager om de hoek maar moest je zelf schieten. De vis haalde je niet bij de visboer maar moest je zelf vangen. Dit oerinstinct zit er nog steeds in en dat vergeten we soms wel eens. Een goede reden dus om er, gewapend met hengel en schepnet, op uit te trekken. Er is alleen wel een klein verschil met vroeger. Tegenwoordig zetten we de gevangen vis in de meeste gevallen natuurlijk gewoon weer terug en haal je de vis na een dagje vissen alsnog bij de visboer.


vissen_oerinstinct_raven

5. Vissen is pure ontspanning!

Ontspanning, iedereen heeft er in het drukke hedendaagse leven behoefte aan. Niet meer denken aan je drukke baan, geen school meer, weg van je partner die telkens vraagt of het vuilnis al buiten staat of even lekker zonder de kids met vrienden onder elkaar. Pure ontspanning voor de drukke man en vrouw!

Wist je trouwens dat ontspanning werkt tegen stress? Vissen is een relaxte bezigheid die je hoofd en lichaam tot rust kunnen brengen. Ga er daarom gerust vaker een dagje op uit en geniet van de rust en ontspanning aan de waterkant...


vissen_ontspanning_raven

6. Vissen is mooi!

Iedereen is het er over eens, de natuur is mooi! Tijdens het vissen zit je heerlijk langs de waterkant midden in de natuur. Geniet van de fluitende vogels om je heen, de insecten die heen en weer vliegen en de prachtige groene omgeving waar jij je hengeltje uitgooit. Ga je er ’s ochtends vroeg op uit? Dan kun je genieten van de prachtige zonsopkomst met mist over het water en dauw op het gras. Je wordt één met de natuur en dat is iets magisch!


vissen_mooi_raven

Tel alle voorgaande redenen bij elkaar op en je komt er vanzelf achter dat vissen erg leuk is. Doordat je samen gaat vissen is het gezellig en kan je heerlijke samen ontspannen, lachen en plezier maken. Pak een bakje koffie, geniet van de natuur om je heen en wordt compleet stress vrij in de heerlijke buitenlucht terwijl je met gezonde spanning wacht op je volgende aanbeet. Vis je de hele dag achter het net? Dan heb je vaak nog genoeg meegemaakt om thuis of op de eerstvolgende verjaardag sterke verhalen te vertellen over een prachtige visdag.

Tot slot

Wil jij beginnen met vissen maar weet je niet helemaal wat je allemaal nodig hebt? Lees dan eens onze leren vissen pagina! Of stel je vragen aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Haal al je visspullen in huis en begin met deze geweldige hobby!

Wil jij je vangsten met ons delen? Dit kan altijd via onze social media Instagram en natuurlijk Facebook Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media kanalen!

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.