• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Belly boat: 5 redenen om in een buikboot te gaan zitten

Sjoerd Beljaars 1 juni 2021
Belly boat: 5 redenen om in een buikboot te gaan zitten
Belly boat: 5 redenen om in een buikboot te gaan zitten

Dit is een gastblog van Sjoerd Beljaars, fanatieke visser op alles wat tanden heeft en hoofdredacteur van het welbekende online platform voor roofvissers, Roofmeister. In deze blog geeft Sjoerd op geheel eigen wijze 5 redenen, waarom je een keer in die 'buikboot' moet gaan zitten! ;)

Het is even wennen geweest voor omstanders en dat zal ook nog wel even duren. Dat maffe ding, die veredelde autoband, waar vissers midden op het water in dobberen. De belly boat, letterlijk vertaald buikboot. Wie gaat hier in vredesnaam mee het water op? Hierbij 5 redenen om dat te gaan doen!

AdobeStock_815000

Reden 1: Laagdrempelig het water op

Als kantvisser kom je al op een hoop plekken, maar een boot kan het aantal te bevissen stekken enorm voor je vergroten! Is de visboot nog een te grote stap voor jou als roofvisser? De belly boat is absoluut dé tussenweg! Natuurlijk mis je de snelheid van een echte boot met buitenboordmotor, maar geloof maar dat je kansen om meer en grotere vis te vangen onwijs toenemen!

bellyboat-raven

Reden 2: Snel en efficiënt

Misschien moeilijk voor te stellen, maar er zijn zat bootvissers met ook een belly boat. Waarom? Omdat je met een belly boat veel sneller in het water kunt liggen. Zeker als je voorzien bent van een ruime auto, waar je de belly boat opgeblazen in kwijt kunt. Naar de stek rijden, belly boat in het water, waadpak en flippers aan en gaan met die opblaasbanaan ;-)

Reden 3: Nauwelijks beperkingen met regels

Op veel wateren is het niet toegestaan om met een motorboot te varen, op sommige zelfs niet met een elektromotor. Met al die regels op het water biedt de belly boat dé oplossing. Denk bijvoorbeeld aan het Oostvoornse Meer in Zuid-Holland met bakken van forellen en dat enorme bestand aan vraatzuchtige botten die maar wat graag shadjes lusten. Meteen ook een tip voor in de 'Gesloten Tijd'!

Bakken van forellen

Reden 4: Fitness 2.0

Natuurlijk zitten we onszelf propvol te vreten met die Feestdagen en moeten er daarna weer kilo’s van af. Nee, geen duur abonnement bij een fitnessschool of super suf dat hardlopen weer oppikken. Gewoon elke week groot water zoeken en daar al trappelend gaan trollen op grote snoek. Koolhydraten verbranden 2.0 met daarbij kans op die lerp van snoek. Bonus toch?!

Reden 5: één met de elementen

Elke fanatieke belly boat visser zal het eens gezegd hebben. Eenmaal in zo’n belly boat ben je één met het water, één met de elementen. Logisch, want je hangt voor een gedeelte met je lichaam in het water en ja, dat biedt een unieke belevenis. Al helemaal als je ook nog eens bak van een snoek of snoekbaars aan het drillen bent natuurlijk! Avontuur ten top!!!

bellyboat-raven-2

Benieuwd welke 5 accessoires in een belly boat onmisbaar zijn volgens de experts? Lees dan hier de tips!

Tot slot

Heb je nog vragen over het vissen met een bellyboat? Stel deze vragen dan gerust aan de klantenservice van Raven, ze hebben een fantastisch team en kunnen je goed helpen. Wat natuurlijk ook kan is langsgaan in een van de fantastische hengelsport winkels van Raven in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende bellyboat roofsessie? Zorg dan dat je snel de juiste roofvismaterialen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met Raven! Dit kan altijd via de social media Instagram en natuurlijk Facebook Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van de Raven social media kanalen!

Veel succes en tot snel met een volgende gastblog!

Sjoerd Beljaars

Hoofdredacteur Roofmeister

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.