• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
 • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
 • Gratis verzending vanaf € 50,-

Bellyboat vissen in de winter op groot water, zo doe je dat!

Camiel van Dijck 31 mei 2021
Bellyboat vissen in de winter op groot water, zo doe je dat!
Bellyboat vissen in de winter op groot water, zo doe je dat!

In dit blog neem ik jullie een dagje mee in de Bellyboat het grote water op in de winter. Deze visserij kan zeer lucratief zijn als je de vis eenmaal hebt gevonden. Gedurende de wintermaanden ligt de snoekbaars diep en meestal dicht bij elkaar op een kluit. In de winter let de vis erg op zijn energie en zal dus niet altijd heel actief opzoek gaan naar voedsel. Ideaal moment dus om de vis een bezoekje te brengen met mijn bellyboat en een paar mooie stukjes kunstaas!

Samen bellyboat vissen

 • Er zijn meerdere mensen die succes zoeken op de bellyboat in de winter!
 • Warme kleding is geen overbodige luxe!

  Ik zorg ervoor dat ik mij goed aankleed in verband met de lage watertemperatuur. Mijn waadpak is gemaakt van 5 mm neoprene, en onder mijn joggingbroek draag ik thermosokken en een thermo onderbroek. Mijn bovenlichaam hou ik warm met meerdere lagen ondergoed, een fleece trui, een hoodie en daaroverheen een Goretex winterjas kort model. Je zit nu eenmaal al snel een paar uur op het water te dobberen, en die kou laat je niet met rust. zorg dus dat je met de juiste viskleding het water op gaat!

  Wintervissen in de avonden

  Het is erg lonend om te vissen in de schemer, vaak merk ik in het donker dat de vis enigszins langzaam gaat zwemmen om toch wat te jagen. Wij als vissers moeten en kunnen hier natuurlijk optimaal van profiteren! Zorg wel dat je een goede hoofdlamp bij je hebt en dat je bellyboat uitgerust is met witte verlichting rondom, op tenminste 1 meter hoogte. Wat ook erg handig is in het donker op groot water is de Gps functie op je fishfinder. Middels deze kaart is het mogelijk je te verplaatsen zonder telkens achterom te moeten kijken. Let echter wel goed op je omgeving en ga er van uit dat andere water gebruikers jou niet zien!

  Snoekbaars vangst op de bellyboat

 • In het donker merk ik dat vis in koud water toch wat actiever wordt
 • Wat natuurlijk ook erg belangrijk is voor je veiligheid is dat je er beter voor kan zorgen dat je niet alleen bent en in ieder geval nog een maatje op het water hebt. Mocht je onverwacht toch in de problemen raken dan ben je niet alleen. Bovendien is het erg leuk en gezellig met z’n tweeën! Een leuke bonus is dat je altijd een fotograaf bij je voor die ene dikke….

  Verticalen in de winter biedt succes!

  Vissen doe ik graag verticaal met shads, wat ik in de winter ervaar is dat ik mijn shad zo stil mogelijk moet aanbieden tegen de bodem. Vaak zie ik andere vissers vissen alsof ze een jojo aan het bedienen zijn. Aangezien de vissen soms zo strak tegen de bodem aan liggen dat ik ze niet eens altijd in beeld krijg op mijn fishfinder lijkt me de jojo tactiek dus niet altijd de beste manier. Let er echter wel op dat je niet op te grote dieptes gaat vissen, Mijn regel: vis tot maximaal 12 meter diepte! Snoekbaars gevangen uit grotere diepten zal helaas sterven aan de gevolgen van drukverschil.

  Aaskeuze_snoekbaars_winter

 • De shadkeuze: 12 cm met een 4/0 haak en een kop van 20 gram
 • Maak het jezelf makkelijk!

  Om de vissen dan toch optimaal te kunnen lokaliseren is het een handig om gebruik te maken van een aandrijf systeem. Ik heb mijn eigen boot daarom ook uitgerust met het Float-plus systeem. Sowieso is dit een aanrader op het grotere water, ik leg op een dag soms wel 7 kilometer af en dat is toch wel veel peddelen.

  peddelen_bellyboat

 • Trappelen met flippers op groot water is een hele inspanning!
 • Hoe bevestig je jouw uitrusting aan de bellyboat

  Met het vissen vanaf een bellyboat heb je al je materiaal gemakkelijk binnen handbereik. Het monteren van je materialen aan de boot is vrij simpel, maar je moet wel net even weten hoe het moet. in deze video leg ik je uit hoe je snel en gemakkelijk bellyboat visklaar maakt!

  Tot slot

  Heb je nog vragen over het juist omgaan met je vangsten? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

  Wil jij ook vissen op een bellyboat? Zorg dan dat je snel de juiste Bellyboat spullen en roofvisspullen in huis haalt, en wie weet dobber jij binnenkort op het water!

  Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media Instagram en natuurlijk Facebook Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media kanalen!

  0 reacties

  Reageer

  Reageer op dit artikel

  Maximaal 1000 tekens
  Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
  Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.