Home / Alles / 5 tips over winde vissen in de zomer!

5 tips over winde vissen in de zomer!

Het is misschien wel de leukste visserij die er is in de zomer, winde vissen! Wat is er nou mooier dan met lekker weer langs de waterkant te lopen met een licht hengeltje en veel actie te beleven? Wij nemen je mee in deze prachtige visserij en geven je de 5 belangrijkste tips voor de prachtige zomerse visserij op winde.

  1. Kies een lichte hengel!

Een groot deel van het plezier zit in de strijd die windes kunnen leveren. De winde is goed te vangen tussen de kribben op de grote rivieren in nederland. Echte obstakels of vlucht plekken om de winde aan te verspelen zijn er amper als je de hengel tijdens het gevecht hoog houdt, dus lekker licht vissen is goed mogelijk. Kies een matchhengel, lichte spinhengel of bijvoorbeeld winckle picker en je beleeft een prachtige sport.

 

 

  1. Vis met floater pellets

De meest  bekende manier om windes te lokaliseren is het, op de oppervlakte gooien van meerdere broodkorsten. Hierdoor kun je snel de aanwezigheid van windes opmerken. De windes en af toe ook de aanwezige kopvoorns zijn niet heel subtiel met het happen naar het brood. Ze proberen het meer dan eens, bij wijze van ‘kapot’ te slaan. Door het gebruik van Floater Pellets kun je dit voorkomen, ze vallen de pellet aan. Maar deze is hierna niet direct kapot en daardoor is de inhaking met pellets beter. Dit komt dan ook direct de vangsten ten goede.

 

 

  1. Gebruik een gecoat schepnet

De slijmlaag van windes kan net zoals dat van een brasem flink ruiken. Door het gebruik van een gecoat schepnet beschadig je deze belangrijke slijmlaag niet en trekken er geen nare luchtjes in je net. Klaar met vissen? Spoel dan direct je schepnet even af in het water om geen klachten thuis te krijgen na een leuke visdag vol actie.

Ook raden wij het gebruik van een onthaakmat aan in deze visserij, collega vissers willen natuurlijk jouw vissen nog eens vangen. Zo zorgen we ervoor dat de visstand van deze prachtige sportvis in stand blijft.

  1. Vis de ochtenden en avonden

Net als bij het vissen op vele andere vissoorten, is het vissen in de ochtend en avond positief voor je vangsten. De vissen azen dan net wat fanatieker. Probeer meermalen een stek in de zomer te bevissen, zo leer je de beste aastijden van je stek kennen. Weet jij bijvoorbeeld dat de aanbeten het snelst komen tussen 20:00 en 21:00 uur dan kun je dus ook eerst nog even gezellig thuis eten. Zonder echt vangsten in te leveren. Is 18:00 tot 19:00 uur een goede tijd? Dan kun je misschien beter even overleggen om eerder of later te eten, zo heb je maximaal plezier en is het goed te combineren.

Of wat dacht je van samen vissen? Gezellig avonturen aan de waterkant beleven. Kan het nog mooier?

 

 

  1. Zorg voor een stevige haak

De winde kan flink druk uit oefenen op je vismateriaal. De haak is hierbij een hele belangrijke, de winde is in verhouding tot zijn gemiddelde lengte bovengemiddeld sterk. En niks is zo vervelend als een uitgebogen haak. Houdt hier dus rekening mee. Kies een haakmaat 8-10 – 12 met een iets dikkere haaksteel. Of gebruik een onderlijntje!

Het gezegde is niet voor niks “De link is zo sterk, als de zwakste schakel”. Door ervoor te zorgen dat de onderlijn is dunner is dan je hoofdlijn, voorkom je dat je de dobbber/controller verspeeld. Wij raden een onderlijn aan van 18/00.

Heel veel plezier deze zomer bij deze prachtige visserij! Heb je mooie vangsten geboekt deel ze dan met ons en gebruik #vissenmetraven of tag ons @raven_hengelsport.

Goede vangst!

Meer weten over witvistechnieken? Kijk dan eens op onze pagina over ‘de basis van witvissen‘.

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
  • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts 
  • Updates over de Nieuwste producten

Bekijk ook eens

PikefishingNetherlands | Raven Blog

Een dagje snoekvissen op de Loosdrechtse plassen.

Wat een ontzettend lekkere dag gaat dit worden, bedenken wij ons op voorhand al. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *