Belly boat: 5 redenen om in een buikboot te gaan zitten

Dit is een gastblog van Sjoerd Beljaars, fanatieke visser op alles wat tanden heeft en hoofdredacteur van het nieuwe online platform voor roofvissers, Roofmeister. In deze blog geeft Sjoerd op geheel eigen wijze 5 redenen, waarom je een keer in die ‘buikboot’ moet gaan zitten! 😉

Het is even wennen geweest voor omstanders en dat zal ook nog wel even duren. Dat maffe ding, die veredelde autoband, waar vissers midden op het water in dobberen. De belly boat, letterlijk vertaald buikboot. Wie gaat hier in vredesnaam mee het water op? Hierbij 5 redenen om dat te gaan doen!

Reden 1: laagdrempelig het water op

Als kantvisser wel een beetje door de mogelijkheden heen, maar is de visboot nog een te grote stap? De belly boat is absoluut dé tussenweg! Natuurlijk mis je de snelheid van een echte boot met buitenboordmotor, maar geloof maar dat je kansen om meer en grotere vis te vangen onwijs toenemen!

Ga je voor die snelle boot of voor die buikboot 😉

Reden 2: snel en  & efficiënt

Misschien moeilijk voor te stellen, maar er zijn zat bootvissers met ook een belly boat. Waarom? Wel, omdat je met een belly boat veel sneller in het water kunt liggen. Zeker als je voorzien bent van een ruime auto, waar je de belly boat opgeblazen in kwijt kunt. Naar de stek rijden, belly boat in het water, waadpak en flippers aan en gaan met die opblaasbanaan 😉

 

Reden 3: nauwelijks beperkingen met regels

Op veel wateren is het niet toegestaan om met een motorboot te varen, op sommige zelfs niet met een elektromotor. Wat nu? Inderdaad, de belly boat biedt soelaas. Denk bijvoorbeeld aan het Oostvoornse Meer in Zuid-Holland met bakken van forellen en dat enorme bestand aan vraatzuchtige botten die maar wat graag shadjes lusten. Meteen ook een tip voor in de ‘Gesloten Tijd’ 😉

Denk bijvoorbeeld aan het Oostvoornse Meer met bakken van forellen!

Reden 4: fitness 2.0

Natuurlijk zitten we onszelf propvol te vreten met die Feestdagen en moeten er straks weer kilo’s van af. Nee, geen duur abonnement bij een fitnessschool of super suf dat hardlopen weer oppikken. Gewoon elke week groot water zoeken en daar al trappelend gaan trollen op grote snoek. Koolhydraten verbranden 2.0 met daarbij kans op die lerp van snoek. Bonus toch?!

Zulke jongens wil je vangen vanuit de belly boat!

Reden 5: één met de elementen

Elke fanatieke belly boat visser zal het eens gezegd hebben. Eenmaal in zo’n belly boat ben je één met het water, één met de elementen. Logisch, want je hangt voor een gedeelte met je lichaam in het water en ja, dat biedt een unieke belevenis. Al helemaal als je ook nog eens bak van een snoek of snoekbaars aan het drillen bent natuurlijk! Avontuur ten top!!!

Benieuwd welke 5 accessoires in een belly boat onmisbaar zijn volgens de experts? Lees dan hier de tips.

Check hieronder nog een aflevering van VisTV over het vissen met een belly boat:

Wil je meer over de technieken lezen om bepaalde vissoorten te strikken vanuit de belly boat, check dan zeker even de Roofmeister website. Hierop vind je alles over het vangen van grote snoek, snoekbaars, baars, meerval, zeebaars en al het andere!

Veel succes en tot snel met een volgende gastblog!

Sjoerd Beljaars

Hoofdredacteur Roofmeister

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
  • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts 
  • Updates over de Nieuwste producten

Bekijk ook eens

Jan van schendel met vis

Vissen tijdens de coronacrisis

Echt ongelooflijk wat er allemaal gebeurt momenteel!! Zelfs toen ik mijn laatste blog schreef was …