Home / Alles / Welke dobber voor het commercial vissen?

Welke dobber voor het commercial vissen?

Vissen op een commercial vijver is erg leuk en hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je kan hier karper vangen met een vaste hengel en elastiek of met de method feeder. Als je met de vaste hengel gaat vissen dan heb je natuurlijk een goede dobber nodig. In dit blog lees je waar je op moet letten!

Lees ook: Met de vaste stok op karper vissen & Vissen met de method feeder

Dobbers Commercial Vissen
Verschillende dobbers voor verschillende situaties

Dobbers voor dieper water

Commercial vijvers hebben vaak een eenvoudig diepteverloop met in het midden een diepte van een meter of twee. Vis je op een redelijke afstand uit de kant in het diepere gedeelte van het water dan heb je een dobber nodig die stabiel staat. Dobbers met een lange ondersteel zorgen voor deze stabiliteit, ook als je met groter aas vist. De Rive 115 is bijvoorbeeld zo’n dobber. Door de dobber goed uit te loden en de stek goed uit te peilen is dit een perfecte dobber voor de lange afstand die we vissen.

Lees ook: Dobber uitpeilen, hoe moet dat?

Dobber Topset Commercial Vissen
Een dobber voor het ondiepe water en voor het diepe water

Dobbers voor ondiep water langs de kant

Margin vissen is enorm populair op commercial vijvers. Je vist hier vlak onder de kant op het ondiepe stuk van het water. De complete lijn zal niet langer zijn dan een meter waarvan 60 centimeter onder de dobber zal verdwijnen richting de bodem. Daar schrikt een lange antenne van 20 centimeter de vis natuurlijk snel af. Kies daarom voor een dobber met een korte dikke ondersteel. Daarnaast moet hij niet teveel opvallen en kun je de felgekleurde antenne dus het best compleet boven het water laten staan.  Een mooi dobber is dan bijvoorbeeld de Rive 113, deze pen is relatief kort en zal de karper minder verstoren tijdens het azen.

Tips voor het karpervissen met een dobber

  • Kies het liefst voor een inline dobber. Deze dobbers kunnen meer kracht van de weg-zwemmende vis aan en gaan minder snel kapot.
  • Neem altijd twee verschillende dobbers mee. Eén voor het diepe gedeelte, en één voor het ondiepe gedeelte langs de kant.
  • Een holle antenne zorgt voor meer drijfkracht bij het vissen met groter aas.
  • Bevestig je steel altijd met minimaal 3 stukjes silicone. Als er een stukje afknapt hoef je niet de hele montage te vervangen.

Bekijk alle dobbers op Raven.nl

Vangende groet,
Sebastiaan Swalef
Raven Commercial Team

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
  • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts 
  • Updates over de Nieuwste producten

Bekijk ook eens

10 Tips voor het feedervissen

In dit blog hebben we 10 super handige tips voor het feedervissen voor je op …