Doodaas vissen met dobber op snoek? Wij geven je 5 tips!

De koude maanden zijn aangebroken, de eerste nachtvorst is geweest en ineens wil je beginnen met doodaas vissen op snoek. Maar waar begin je?

In deze video neemt Ivo je mee op pad bij het doodaas vissen met een dobber. Een prachtige tak van de sport waarbij Ivo je uitlegt waar je op moet letten, hij geeft je handige tips & tricks en vertelt je nog veel meer over deze visserij!

Wij helpen je met 5 belangrijke tips voor het doodaas vissen met de dobber op snoek.

Tip 1: Kies een stek die je goed kent

Veel roofvissers zijn in de herfst al langs de waterkant wezen struinen langs de waterkant. Vaak werpend met kunstaas leggen ze vele meters af op zoek naar de snoek die op scherp ligt. Heb jij dat nou ook gedaan? Gebruik die informatie dan voor het doodaas vissen met de dobber.

Bedenk je goed waar je die aanbeten kreeg, hoe zag de stek eruit en zijn er overeenkomsten te vinden in het type stek. Deze informatie is super belangrijk als je met de dobber voor snoek op pad gaat. De snoek zal in de winter niet heel ver van deze goede najaar stekken verwijderd zijn.

snoekstek doodaas

Tip 2: Kies bij het doodaas vissen op snoek, materiaal dat je kan vertrouwen!

Heb je lange tijd niet gevist? Of wil je op pad gaan met een hengel die je al een tijdje niet gebruikt hebt, geen probleem! Deze kleine checklist helpt je bij een snelle check van je uitrusting:

 • Zijn je haken nog scherp?
 • Zijn alle wartels en speldwartels nog roest vrij?
 • Verwijder 5 meter hoofdlijn en leg de knoop met de onderlijn opnieuw.
 • Functioneert de molen nog goed
 • Buig de hengel nog een goed door, houd zelf het handvat vast en laat iemand de hengel punt vasthouden. Buigen maar!

Heb je nog niet de juiste hengel gevonden of wil je advies hebben? Kom eens langs in één van onze hengelsport winkels bij jou in de buurt en laat je adviseren.

In de video “Doodaas vissen met dobber | Hoe jij de grootste snoeken vangt!” gebruiken we een doodaashengel van 3.00 meter lang, met een testcurve van 3lb. Deze zijn uitermate geschikt voor deze visserij. Wil je meer weten, klik dan op de link en check de gehele video!

Materiaal om op te vertrouwen

Tip 3: Begin met kleine aasvis

Vissen met grote aasvis betekend niet, grotere vangsten. Begin daarom ook met aas dat toegankelijk is voor iedere snoek. De aanbeet en de eerste snoekvangst is zeker in het begin belangrijker dan een metersnoek. Maak het jezelf dus niet onnodig moeilijk door extreem grote vissen aan je montage te hangen.

Wij raden dode voorns aan van ongeveer 10-15 cm om mee te beginnen. Dit helpt je bij het krijgen van aanbeten en geeft je vaak geen probleem bij het inwerpen. Een grote voorn kan wel 200 gram wegen. Niet iedere hengel kan dit aan!

Tip 4: Onthaaktang en onthaakmat gereed

Vis veiligheid is één van de belangrijkste onderwerpen binnen de hengelsport hobby. Je kunt hier makkelijk aan meehelpen door ook goed voor je vangst te zorgen.

kieuwgreep snoek doodaas

Heb je de vis geland met je schepnet of uit het water gepakt met de kieuwgreep? Eenmaal op de kant kunnen snoeken spartelen en onverwachte bewegingen maken. Een snoek op de onthaakmat is veiliger voor jou als visser, maar ook voor de snoek zelf.

Onthaaktang voor het doodaas vissen op snoek

Ligt de snoek op de onthaakmat, dan heb je de tijd om de vis veilig te onthaken. Gebruik hiervoor een lange stevige onthaaktang. Een onthaaktang voor het snoeken geeft je genoeg grip op de haak of dreg en kun je de snoek snel ontdoen van de haak.

Is het een mooie snoek en wil je er graag mee op de foto? Blijf dan gehurkt zitten en houdt de snoek tijdens het poseren boven de mat. Bij een onverwachte beweging of na de foto kun je de vis dan direct weer zachtjes terug leggen op de mat. Zo blijft jouw vangst ook nog vangbaar voor andere vissers!

Tip 5: Kies voor verse aasvis bij het doodaas vissen op snoek

Wat vinden wij zelf het lekkerste eten? Dat is vaak een maaltijd met verse ingrediënten. Die voorkeuren heeft de snoek ook. Bij het statisch doodaas vissen(loodmontage op de bodem) worden er vaak ook zeevissen als aas gebruikt. Denk hierhij aan makreel, sardine, spiering of haring. Begin je met snoekvissen met de dobber, dan raden wij kleine of middelgrote voorns aan! Deze vis is makkelijk te monteren(leggen we ook uit in de video op Youtube) en is dus ideaal voor een presentatie onder de dobber.

Afhankelijk van het formaat aasvis kun je kiezen voor een enkele haak, enkele dreg of dubbele dreg. Gebruik een baitflag, zo kun je ook meerdere keren inwerpen met een voorn zonder dat deze van de haak afvliegt.

doodaasvissen met een dobber

Koude periode

Zeker het snoekvissen in de winter kan vaak mooie vangsten opleveren. Dus ga je snoekvissen in december, januari of februari onthoud dat deze tips en dan hebben wij er vertrouwen in dat jij mooie avonturen gaat beleven.

Heb je een mooie vis gevangen? Deel deze dan met ons op social media onder de #vissenmetraven want wij blijven graag op de hoogte van jouw vangsten!

Gebruikte materialen doodaas vissen met dobber op snoek

Gebruikte materialen in de video:

 • Hengel : 3 meter, 3lb
 • Molen : 2500/4000 serie
 • Hoofdlijn: 35/100 Fluorocarbon
 • Dobber: 35gr snoekdobber
 • Lood: 35gr inline lood
 • Onderlijn: Fluorocarbon
 • Dreggen: haakmaat 3/0
 • Extra: Baitflags en lijnstoppers
 • Aas : Middelgrote voorn 10-15cm

Accessoires:

 • Lange Onthaaktang
 • Onthaakmat
 • Schepnet
 • Rugtas
 • Warmtekleding

Wil je nog meer tips over doodaasvissen? Lees dan eens één van onderstaande blogs.

 

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
 • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
 • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts 
 • Updates over de Nieuwste producten

[fbcomments]

Bekijk ook eens

10 tips voor het doodaas vissen!

De winter is hét seizoen om met dood aas op zoek te gaan naar grote …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *