Home / Alles / Eenvoudig forel schoonmaken

Eenvoudig forel schoonmaken

Als je naar een forelvijver in Nederland gaat ben je in veel gevallen verplicht om je vis mee te nemen naar huis. Dit is natuurlijk geen straf aangezien het een heerlijk visje is om te eten. Het enige waar mensen nog wel eens tegenop zien is het schoonmaken van je verse vis. In dit blog helpen we je op weg en zie je dat forel schoonmaken een eenvoudig klusje kan zijn.

Wat heb je nodig?

Aan de slag

ForelFileren
Met een beetje oefening maak je een forel binnen 1 minuut schoon!

Stap 1: Vang en forel en dood hem met een ferme tik

Stap 2: Pak de forel vast en steek je fileermes aan de onderkant van de vis naar binnen. Dit kun je het best doen via de natuurlijk uitgang (aars) van de vis.

Stap 3: Haal het mes met een snijdende beweging naar voren tot de kieuwen. Let op dat je niet te diep snijd.

Stap 4: Haal het mes uit de vis en draai het een kwartslag. Snijd nu het kapje waarmee de kieuwdeksel aan de kop vast zit los.

Stap 5: Pak de kieuwen bij het gat wat je net hebt gesneden en trek het geheel naar achter los. Wanneer je dit goed doet kun je alle ingewanden er in 1x uittrekken.

Stap 6: Verwijder de bloedbaan door hem met een mesje op te snijden en al het bloed er goed uit te vegen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een tandenborsteltje gebruiken.

De vis is nu klaar om gerookt of gebakken te worden. Eetsmakelijk!

Sebastiaan Swalef
Raven Trout Team

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
  • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts 
  • Updates over de Nieuwste producten

Bekijk ook eens

Vissessie in Frankrijk voorbereiden…

Frankrijk gaat het worden! Maar wat neem je allemaal mee en waar moet je vooraf …