Gericht op zeelt vissen!

De zeelt is een erg geliefde en mooie sportvis in Nederland. De vangst van een zeelt is zeker op licht materiaal een enorme uitdaging. Vanaf maart is zeelt al erg goed te vangen en belangrijker nog, je kunt er dan al goed gericht op vissen. Met deze tips maak jij dit jaar nog meer kans op mooie zeelt vangsten!

Gebruik de method feeder!

Vanaf het voorjaar tot laat in het najaar kun je met de method feeder goed op zeelt vissen. De combinatie van een vast lood systeem en een korte onderlijn werkt in de basis erg goed om zeelt te haken en te vangen. De montage van de methodvisserij is erg sterk en daarmee ideaal voor de zeelt visserij.

Voer niet alleen vismeel pellets in het voorjaar. Gebruik bijvoorbeeld een schraal voer met wat gecrushte mais, hennep of andere top aassoorten voor zeelt. Door een goed maaltje aan te bieden van aassoorten lok je zeelt snel naar je stek toe, zonder dat je ze verzadigd met vismeelpellets die een hoog eiwit- & oliegehalte hebben. Wanneer alle wateren eenmaal goed op temperatuur zijn kun je vismeelpellets juist heel goed gebruiken, denk hierbij aan eind mei – begin juni.

Durf ondiep te vissen

De zeelt speurt al vroeg in het voorjaar de ondiepe kanten af. De plekken waar normaliter de waterplanten groeien, zijn ware hotspots. Op deze plekken gaan de zeelten op zoek naar allerlei kleine waterdiertjes, slakjes en mossels. Als je deze plekken met een mooi lokvoer en wat mais of pieren bevist, zul je al snel een zeelt haken.

Voer enkele dagen voor

Karpervissers doen het al vaak, witvissers doen het steeds vaker. Maar voor de zeeltvisserij is het ook erg interessant, voorvoeren! Voer eens twee dagen lang één of twee handjes mais of pellets op een stek. Dit zal je vangsten zeker ten goede komen, je geeft de zeelt als het ware de kans om alvast naar je stek toe te komen en vertrouwen op te bouwen. De normaal vrij schuwe zeelt zal ineens veel makkelijker/sneller te vangen zijn. Waar je er normaal 2-3 op een dag kon vangen, zullen het er nu ineens meer zijn. Vertrouwen is een erg grote factor in het vangen van zeelt.

Maak twee plekken

Door twee plekken te bevoeren, zul je de zeelt eerder kunnen vinden. Heb je de zeelt eenmaal gevonden dan kun je het beste na een aanbeet van stek wisselen. Hierdoor geef je de iets verstoorde stek weer wat rust, en zal een aanbeet op de tweede stek niet lang hoeven duren. Door zo tussen twee plekken te wisselen creëer je meer actie tijdens je visdag. De visdag zal bevestigen dat dit een erg effectieve manier van zeelt vissen is.

Kies een zonnige stek

Kies een stek waar de zon goed op schijnt. Zeker in het voorjaar zijn de plekken met een hoge lichtintensiteit erg interessant. Op deze plekken warmt het water sneller op, en waterplanten zullen door de vele zonuren op de plekken het eerste omhoog komen. De plekken waar waterplanten op de bodem groeien zijn per definitie erg interessant.

Let op; veel van deze plekken verraden zichzelf op wateren, als lelies groeien in het voorjaar ontstaan er vaak veel belletjes aan het oppervlakte. Het lijken af en toe wel aasbellen, toch zijn dit vaak de bellen die ontstaan bij het groeien van lelievelden. Interessante informatie waar je tijdens het zeelt vissen je voordeel mee kan doen.

 

Heb jij nog interessante tips over het zeelt vissen, deel ze gerust met ons op Instagram of Facebook.

 

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
  • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts 
  • Updates over de Nieuwste producten

Bekijk ook eens

Hoe gebruik je een hakensteker?

Als visser zorg je zeker goed voor de gevangen vissen. Dat kan ook alleen maar logisch …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *