Home / Aas & Voer / Jan van Schendel’s witvisvoer tips!

Jan van Schendel’s witvisvoer tips!

Jan Van Schendel behoort tot de meest succesvolle wedstrijdvissers van Nederland. Al bijna vijftig jaar draait hij mee in het wedstrijdcircuit en niet zonder succes. Meerdere titels heeft hij op zijn naam weten te schrijven, zowel nationaal als internationaal.  Als er iemand in Nederland veel over witvisvoer weet, dan is Jan van Schendel het wel. Zijn kennis vindt je terug in zijn assortiment witvisvoer die zijn uitgebracht onder zijn merknaam, JVS!  Hoog tijd om Jan eens te vragen naar witvisvoer tips om het meeste succes kunnen behalen met zijn recepten!

“Graag vertel ik jullie met welke gedachten ik mijn serie visvoeders heb samengesteld en hoe en wanneer je ze het beste kunt gebruiken. De kracht van mijn voer zit hem vooral in de mogelijkheid tot combineren. Wanneer je eenmaal de specifieke kenmerken weet van elk voer, dan kun je door te combineren je voer precies de eigenschappen geven waar de situatie om vraagt”.

 

De kracht van mijn voer zit hem vooral in de mogelijkheid tot combineren.

JVS Voorn & JVS Voorn Zwart

Wanneer je een mooi somber gekleurd witvisvoer wilt krijgen wat niet teveel in contrast is met de bodemkleur, combineer dan 50% JVS Voorn met 50% JVS Voorn Zwart. Vissen hebben vaak angst om te azen op een lichtgekleurde plek op de bodem, dit is vooral ter sprake bij helder water en een donkere bodem. De reden? Op een lichtgekleurde bodem zijn ze te zichtbaar voor roofvissen, aalscholvers en/of reigers. Vissen zijn hele slimme dieren en weten dat ze beter niet kunnen opvallen!

JVS Feeder Brasem & JVS Feeder Allround

Meng JVS Feeder Brasem eens met JVS Feeder Allround! Feeder Allround zorgt ervoor dat een voer heel snel uit de voerkorf “breekt” wanneer deze eenmaal de bodem bereikt. Feeder Brasem is zoeter en meer bindend. Wanneer je deze twee voeren mengt, afhankelijk van de precies aangetroffen vissituatie, kun je ervoor zorgen dat het voer precies op het juiste moment loskomt uit je voerkorf. Gebruik bij diepere wateren en hardere stroming een iets groter percentage Feeder Brasem. Bij ondiepere, stilstaande wateren gebruik je een wat groter percentage Feeder Allround.

Gebruik bij diepere wateren en hardere stroming een iets groter percentage Feeder Brasem.

 JVS Allround & JVS Voorn

Een prima voersamenstelling voor het vissen op veel Nederlandse wateren is een mengeling van 75% JVS Allround met 25% JVS Voorn. Voorns en brasems vormen bijna altijd het doelwit van de Nederlandse visser. JVS Voorn is een werkend voer met best wat stijgende en weer dalende voerdeeltjes, die worden meegenomen met de beweging van het water. Ideaal voor de in de buurt zwemmende voorns die boven de bodem azen en die meegevoerde deeltjes opmerken en op zoek gaan naar het voer. Vaak zijn die voorns de eerste gevangen vissen. Later tijdens de vissessie krijgen blieken, kolbleien of brasems meer de overhand. Die azen wat meer bij de bodem. Om deze ‘bodemazers’ ook op mijn stek te houden, gebruik ik het grotere percentage JVS Allround. Een ideaal allround witvisvoer dus!

JVS Allround & JVS Brasem

Ideaal voor het vaste stok vissen op brasem! De verhouding 75% JVS Allround en 25% JVS Brasem zorgt voor de perfecte mix voor ‘bodemazers’. JVS Allround zorgt voor een lichte verticale voerwerking waardoor, kort na het voeren, de kleinere witvis wordt aangesproken. Het voer zal zich in korte tijd ontwikkelen naar een mooi bodemvoer bij uitstek geschikt voor kolblei, bliek en brasem. Door de wolkende werking van JVS Brasem zullen met name de grotere vissen langere tijd op de voerplek blijven azen.

Het voer zal zich in korte tijd ontwikkelen naar een mooi bodemvoer bij uitstek geschikt voor kolblei, bliek en brasem.

JVS Pellet Special & Marine Fish

Voor het vissen op de commerciële karperputten, maar ook voor wateren waar door karpervissers veel met vismeel en pellets wordt gevoerd, is zowel JVS Pellet Special als JVS Marine Fish bij uitstek geschikt. De precieze samenstelling hangt af van de exacte omstandigheden qua diepte en eventueel stroming (Pellet Special is meer bindend dan Marine Fish). Ik ga vrijwel altijd uit van een gelijke mix 50/50 dus. Deze lokazen zijn bij uitstek geschikt voor het vissen met method feeders. Ze exploderen uit de method feeder na aankomst op de bodem!

JVS Carp Express & JVS Pellet Special/Marine fish

JVS Carp Express is een karper-gericht voer en erg grof van structuur. Dit is een prima Margin voer, oftewel een voer gericht op karpers die vlak onder de oever komen azen, zoals je dit vaak aan het einde van vissessies ziet. Op wateren waar veel op karper wordt gevist met pellets en vismeel zou ik tot 30% JVS Marine Fish en/of Pellet Special toevoegen. Puur omdat karpers hebben geleerd deze geuren als voedsel te erkennen.

Probeer het maar eens! Mix de JVS voeren op de juiste manier en je bent klaar voor elk water!

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
  • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts
  • Updates over de Nieuwste producten

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
  • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts 
  • Updates over de Nieuwste producten

Bekijk ook eens

PikefishingNetherlands | Raven Blog

Een dagje snoekvissen op de Loosdrechtse plassen.

Wat een ontzettend lekkere dag gaat dit worden, bedenken wij ons op voorhand al. De …