• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Jan van Schendel’s witvisvoer tips!

Jan van Schendel 28 mei 2021
Jan van Schendel’s witvisvoer tips!
Jan van Schendel’s witvisvoer tips!

Jan Van Schendel behoort tot de meest succesvolle wedstrijdvissers van Nederland. Al bijna vijftig jaar draait hij mee in het wedstrijdcircuit en niet zonder succes. Meerdere titels heeft hij op zijn naam weten te schrijven, zowel nationaal als internationaal. Als er iemand in Nederland veel over witvisvoer weet, dan is Jan van Schendel het wel. Zijn kennis vindt je terug in zijn assortiment witvisvoer die zijn uitgebracht onder zijn merknaam, JVS! Hoog tijd om Jan eens te vragen naar witvisvoer tips om het meeste succes kunnen behalen met zijn recepten!

Witvisvoer mixen

Witvisvoer combinaties van JVS

"Graag vertel ik jullie met welke gedachten ik mijn serie visvoeders heb samengesteld en hoe en wanneer je ze het beste kunt gebruiken. De kracht van mijn voer zit hem vooral in de mogelijkheid tot combineren. Wanneer je eenmaal de specifieke kenmerken weet van elk voer, dan kun je door te combineren je voer precies de eigenschappen geven waar de situatie om vraagt".

JVS Voorn en JVS Voorn Zwart

Wanneer je een mooi somber gekleurd witvisvoer wilt krijgen wat niet teveel in contrast is met de bodemkleur, combineer dan 50% JVS Voorn met 50% JVS Voorn Zwart. Vissen hebben vaak angst om te azen op een lichtgekleurde plek op de bodem, dit is vooral ter sprake bij helder water en een donkere bodem. De reden? Op een lichtgekleurde bodem zijn ze te zichtbaar voor roofvissen, aalscholvers en/of reigers. Vissen zijn hele slimme dieren en weten dat ze beter niet kunnen opvallen!

JVS Feeder Brasem en JVS Feeder Allround

Meng JVS Feeder Brasem eens met JVS Feeder Allround! Feeder Allround zorgt ervoor dat een voer heel snel uit de voerkorf “breekt” wanneer deze eenmaal de bodem bereikt. Feeder Brasem is zoeter en meer bindend. Wanneer je deze twee voeren mengt, afhankelijk van de precies aangetroffen vissituatie, kun je ervoor zorgen dat het voer precies op het juiste moment loskomt uit je voerkorf. Gebruik bij diepere wateren en hardere stroming een iets groter percentage Feeder Brasem. Bij ondiepere, stilstaande wateren gebruik je een wat groter percentage Feeder Allround.

JVS witvisvoer

JVS Allround en JVS Voorn

Een prima voersamenstelling voor het vissen op veel Nederlandse wateren is een mengeling van 75% JVS Allround met 25% JVS Voorn. Voorns en brasems vormen bijna altijd het doelwit van de Nederlandse visser. JVS Voorn is een werkend voer met best wat stijgende en weer dalende voerdeeltjes, die worden meegenomen met de beweging van het water. Ideaal voor de in de buurt zwemmende voorns die boven de bodem azen en die meegevoerde deeltjes opmerken en op zoek gaan naar het voer. Vaak zijn die voorns de eerste gevangen vissen. Later tijdens de vissessie krijgen blieken, kolbleien of brasems meer de overhand. Die azen wat meer bij de bodem. Om deze 'bodemazers' ook op mijn stek te houden, gebruik ik het grotere percentage JVS Allround. Een ideaal allround witvisvoer dus!

JVS Allround en JVS Brasem

Ideaal voor het vaste stok vissen op brasem! De verhouding 75% JVS Allround en 25% JVS Brasem zorgt voor de perfecte mix voor 'bodemazers'. JVS Allround zorgt voor een lichte verticale voerwerking waardoor, kort na het voeren, de kleinere witvis wordt aangesproken. Het voer zal zich in korte tijd ontwikkelen naar een mooi bodemvoer bij uitstek geschikt voor kolblei, bliek en brasem. Door de wolkende werking van JVS Brasem zullen met name de grotere vissen langere tijd op de voerplek blijven azen.

JVS Pellet Special en Marine Fish

Voor het vissen op de commerciële karperputten, maar ook voor wateren waar door karpervissers veel met vismeel en pellets wordt gevoerd, is zowel JVS Pellet Special als JVS Marine Fish bij uitstek geschikt. De precieze samenstelling hangt af van de exacte omstandigheden qua diepte en eventueel stroming (Pellet Special is meer bindend dan Marine Fish). Ik ga vrijwel altijd uit van een gelijke mix 50/50 dus. Deze lokazen zijn bij uitstek geschikt voor het vissen met method feeders. Ze exploderen uit de method feeder na aankomst op de bodem!

JVS Carp Express en JVS Pellet Special/Marine fish

JVS Carp Express is een karper-gericht voer en erg grof van structuur. Dit is een prima Margin voer, oftewel een voer gericht op karpers die vlak onder de oever komen azen, zoals je dit vaak aan het einde van vissessies ziet. Op wateren waar veel op karper wordt gevist met pellets en vismeel zou ik tot 30% JVS Marine Fish en/of Pellet Special toevoegen. Puur omdat karpers hebben geleerd deze geuren als voedsel te erkennen.

Probeer het maar eens! Mix de JVS voeren op de juiste manier en je bent klaar voor elk water!

Tot slot

Heb je nog vragen over het witvissen? Stel deze dan gerust aan de klantenservice van Raven, ze staan je graag te woord. Of ga eens langs in een van de mooie hengelsport winkels van Raven in Almelo, Lelystad, Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende witvissessie? Zorg dan dat je snel de juiste witvisspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met Raven! Dit kan altijd via de social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van de social media pagina's van Raven!

1 reactie

Reageer
Gravatar
De kuyper guy

Dag beste, Vraagje,we hebben hier in de buurt een zeer moeilijk bevisbaar water ( de watersportbaan in gent) Ik kom steeds te kort om de maandag in de prijzen te vallen Graag eens een goede tip Grtjs en alvast bedankt guy --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dag Guy, Mijn tip voor jou zou zijn om op 2 verschillende afstanden stekjes te maken en die per 3 worpen of 3x opnieuw inleggen af te wisselen en te onderhouden. Met vriendelijke groet, Jan

Reageer op De kuyper guy

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.