Home / Alles / Nuttige items voor iedere roofvisser

Nuttige items voor iedere roofvisser

Het roofvissen en met name streetfishing is enorm populair in de koude maanden. Dat is ook begrijpelijk want de vangsten zijn erg goed in deze periode! Het roofvissen is vaak vol actie en de laatste jaren wordt er dan ook erg actief op onder andere snoek, snoekbaars en bijvoorbeeld baars gevist. Wij hebben enkele nuttige items voor iedere roofvisser op een rij gezet.

Vissen met een baitcaster

Het werpen met kunstaas is een erg goede manier om diverse rovers te kunnen vangen. Het gebruik van een baitcasting reel is ideaal als je veel en actief gaat roofvissen. Een baitcasting reel zorgt voor een directer contact met de vis en meer controle tijdens de dril, ook wordt de druk beter op de as verdeeld dan bij een molen. De as van een werpmolen kan onder zware belasting krom trekken.

Enkele goede baitcasting reels om mee te beginnen zijn: Sirocco 301 LH & DLT Assassin 201 LH.

Wil je vissen met een baitcasting reel? Let er dan op dat de hengel een pistoolhandgreep heeft. De baitcasting reel plaats je ‘op’ de hengel, in plaats van eronder zoals een werpmolen. Met de FISH-XPRO baitcasting set heb je een ideale set om het vissen met een baitcaster te leren.

Het juiste kunstaas

Het vangen van een rover hoeft niet moeilijk te zijn als visser. Veel vissers hebben een shad, spinner of plug waar hij/zij enorm veel vertrouwen in heeft omdat er goed op gevangen wordt. Heb jij geen idee welk formaat, kleur of type plug je de meeste baarzen, snoekbaarzen of snoeken oplevert?

Probeer dan eens het Lure Pack Assorti. Deze mix van pluggen geven je de mogelijkheid om voordelig te zoeken naar de ideale plug voor jouw stek. In ieder kunstaaspakket zitten smalle, dikke, grote, kleine, donkere, felgekleurde, ondiep- en diepzwemmende pluggen.

Eenmaal de juiste plug gevonden? Kijk dan eens in ons grote assortiment shads, spinners en lepels of er misschien wel een vergelijkbaar stuk kunstaas tussen zit! Misschien vangt die wel net zo goed of beter.

Berg het kunstaas goed op en neem alleen de juiste pluggen mee naar het water.

Veel kunstaas hebben is fijn en geeft je tal van mogelijkheden om goed te vangen. De verschillende kunstaas soorten verschillen enorm qua formaat, materiaal en kleur. Om de kwaliteit en kleuren goed te houden is het netjes opbergen erg belangrijk. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je altijd die ene alles vangende plug makkelijk kan terug vinden in je verzameling.

Enkele producten die jou helpen om het overzicht te bewaren vind je hieronder.

Waterkant

De transparante tacklebox is ideaal om in je kunstaastas mee te nemen naar de waterkant. Bij deze boxen kun je vanaf de buitenkant de inhoud al zien. Zo pak je altijd de goede box tijdens het vissen. Deze transparante boxen zijn wormproof waardoor je kunstaas niet verkleurd of vastplakt.

 

In de garage of berging

De plastic emmer met tackleboxen is ideaal voor iedere roofvisser om thuis de tackleboxen te ordenen. De tacklebox die je hebt meegenomen naar de waterkant, stop je eenvoudig terug in de plastic opbergemmer. Hierdoor kun je thuis de pluggen bij pluggen houden en shads bij shads. En heb je een nieuwe vissessie gepland? Dan pak je gemakkelijk de juiste boxen voor die visdag en houdt je overzicht in je uitrusting.

 

 

Voor het opbergen van je camera, dieptemeter of andere kostbare visspullen zijn stootvaste & waterdichte koffers beschikbaar. Ook het opbergen en wegzetten van je hengels kan thuis eenvoudig met een hengelrek. Hierdoor hoef je niet lang meer te zoeken in de garage of berging naar de juiste hengels. Deze staan dan onbeschadigd en geordend naast elkaar in het hengelrek.

Fish Care

Een kieuwgreep is niet altijd en niet voor iedereen de ideale manier om bijvoorbeeld een snoek te landen. Zeker bij het vissen met pluggen is een kieuwgreep lang niet altijd zonder risico’s. Als je geen onnodige risico’s wil lopen, kun je het beste de snoek landen met een ‘Gummi net’. Dit net heeft een rubberen coating waardoor haken/dreggen niet in het net verstrikt kunnen raken. De snoek heeft in dit net voldoende ruimte waardoor het geen schade oploopt. Gebruik bij het onthaken een sterke tang om de haak goed uit de bek te kunnen halen. Zowel bij snoekbaars als bij snoek is een sterke tang voor iedere roofvisser een absolute musthave!

 

 

Met een tangenset heb je ook direct een kniptang bij de hand om eventueel de splitring door te knippen waardoor je wellicht makkelijker bij de haak kan komen.

Houd je handen warm

Om goed druk te kunnen zetten op de wartel om het kunstaas te wisselen of na het vangen van een vis met min temperaturen je handen snel weer op temperatuur hebben? Zorg voor een goede handwarmer. Hierdoor kun je snel na je vangst weer met warme vingers een handschoen aan doen. Met de refill staafjes in je tas heb je tijdens de hele vissessie geen koude handen meer.

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
  • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts 
  • Updates over de Nieuwste producten

Bekijk ook eens

Feedervissen op de rivier

Feedervissen op rivieren is nu echt een van de mooiste vis manieren die ik ken. …