Hierom hebben vissers een polariserende zonnebril nodig!

Gepolariseerde zonnebrillen

Gepolariseerde zonnebrillen kennen een brede toepasbaarheid! Bijvoorbeeld; in de auto, net na een regenbui met een laagstaande zon. In zo’n situatie kan de zon verblindend werken door de reflecterende zonnestralen op het asfalt. Gepolariseerde zonnebrillen zijn gemaakt om deze schitteringen weg te nemen van je netvlies en je een beter zicht te geven. Dit is niet alleen ideaal bij het autorijden. Ook aan de waterkant hebben polariserende zonnebrillen een groot voordeel! Met dit mooie weer en het visseizoen wat voor velen op beginnen staat of al begonnen is, is voor ons hét moment om dit blog over polariserende zonnebrillen te schrijven. Wat zijn de voordelen van zonnebrillen met gepolariseerde glazen?

Ook aan de waterkant kunnen polariserende zonnebrillen een groot voordeel hebben!

Met een gepolariseerde zonnebril kun je alle kleuren en contrasten beter zien dan met een normale zonnebril. Normale zonnebrillen filteren de schitteringen minder goed waardoor je zicht minder is.

Gepolariseerde zonnebrillen worden vaak geleverd met verschillende kleuren glazen. De diverse kleuren zijn niet alleen heel mooi maar ook functioneel! De kleur van het glas bepaald de contrasten die je ziet én de hoeveelheid licht op je netvlies. Bij het vissen is dit, denkend aan de verschillende tinten water, een absoluut voordeel. Alle gepolariseerde glazen bieden 100% bescherming tegen UV-stralen, de kleur van de glazen heeft daar geen invloed op. De kleurkeuze van je glazen bepalen uiteindelijk wel ‘wat’ je waar kan nemen.

 

De kleurkeuze van je glazen bepalen uiteindelijk wel ‘wat’ je waar kan nemen.

 

Verschillende kleuren glazen zonnebril

Groen

Groene glazen zijn echt allround glazen voor vissers. In elk weertype heeft groen zijn voordelen. Vooral overdag, bij een hoge licht intensiteit, geven groene glazen een vriendelijk zicht zonder scherpe contrasten en rust aan de ogen.

Blauw

Blauwe glazen geven in detail vaak een waziger beeld, als gebruiker is dit erg moeilijk op te merken. Met blauwe glazen merk je scherpe contrasten minder op. Een ideale kleur glazen voor mensen die licht gevoelig zijn. Het geeft een plezierig en rustig beeld voor de gebruiker.

Oranje/geel

Glazen met een oranje/gele gloed geven contrast uitermate goed weer. Deze kleur is een aanrader voor vissers die vaak in de ochtend-/avond uren op pad gaan. In deze omstandigheden, met minimaal licht, kun je alsnog contrast goed zien!

Grijs

Eén van de meest gekozen kleur glazen is grijs. En dat is niet voor niks! Zowel bij het vissen als in de auto draagt deze kleur erg prettig! Voor de pure visser kan deze bril in sommige situaties tekort komen vanwege het mindere contrast. Desondanks een echte allround-kleur!

Bruin

Deze donkere kleur is bij vissers erg populair, veel contrast en plezierig tegen scherpe schitteringen! Overdag één van de beste kleuren en tegen de schittering inkijken is geen enkel probleem. In de ochtend- en avond uren niet altijd ideaal in verband met het mindere daglicht, waardoor de donkere kleur een nadeel kan vormen.

Roze/rood

Een erg hippe maar vooral onderschatte kleur. De roze/rode gekleurde glazen geven perfect contrasten weer op groene en blauwe oppervlakten. Voor de vissers dus een perfecte kleur om eventuele vissen of obstakels in het water te kunnen zien. Ook in de winter óf op wintersport kun je met deze tint perfect de contrasten en dieptes zien in het landschap.

Voor de vissers dus een perfecte kleur om eventuele vissen of obstakels in het water te kunnen zien.

 

Welke kleur, welke voordelen?

De neutrale, donkere gekleurde glazen(bruin, blauw & groen) zijn zal het beste inzetbaar zijn bij normale en/of zonnige weersomstandigheden. Deze kleuren geven veel rust en zijn erg geschikt voor vissers die gevoelig zijn voor vermoeide ogen. De donkere kleuren benadrukken de contrasten waar nodig maar geven vooral een erg rustig zicht.

De wat fellere kleuren (geel, oranje, rood, roze) zijn perfect voor situaties met minder licht. Veel bewolking, vroege ochtend of late avond zijn ideale omstandigheden voor deze kleuren. Elke visser zou één van deze tinten standaard bij zich moeten hebben voor de ochtend- en avonduren.

Ons advies voor alle vissers; Gebruik een gepolariseerde zonnebril met donkere glazen overdag tijdens de uren met een hoge licht-intensiteit. De donkere en minder intensieve uren qua licht vragen om een zonnebril met licht gekleurde glazen. Met twee zonnebrillen in de vistas en/of auto geniet je van duidelijke kleuren en contrast. Én rust voor je ogen!

 

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
  • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts 
  • Updates over de Nieuwste producten

Bekijk ook eens

Hoe gebruik je een hakensteker?

Als visser zorg je zeker goed voor de gevangen vissen. Dat kan ook alleen maar logisch …