Home / Alles / Slimme items voor in en om je tent!

Slimme items voor in en om je tent!

Karpervissen is hartstikke populair in Nederland! Veel karpervissers bivakkeren soms meerdere dagen/nachten met een tent aan de waterkant. Tijdens de sessie kun je gebruik maken van enkele slimme items om het comfort te vergroten of misschien wel ergernissen te voorkomen. Wij hebben een lijstje samengesteld met slimme items voor in en om je tent!

Bivvy mat

Een bivvy mat lijkt op het eerste oog wat onzinnig. Maar als je er wat langer over nadenkt, heeft het heel veel voordelen! Vaak wordt het grondzeil snel smerig tijdens de sessie. Met een bivvy mat kunt je snel en makkelijk je schoenen erop zetten/vegen en zodoende het grondzeil schoner houden. Voor de vissers die zonder grondzeil vissen kunnen de mat gebruiken om op te gaan staan voordat ze de slaapzak in stappen. Geen natte voeten en/of sokken meer dus!

Geen natte voeten of sokken meer!

Bivvy tafel

Makkelijk op te zetten en erg praktisch. Een bivvy tafel is een bekend product voor veel vissers. Toch wordt het vaak genoeg aan de waterkant gemist! Het is de ideale plek om je gebruikelijke benodigdheden gezamenlijk neer te leggen. Denk aan je nieuwe scherpe rigs(eventueel al beaasd), pva-sticks, pop-ups, boilienaalden, hoofdlamp, ontvanger en ga zo maar door! Het grootste voordeel van deze centrale plek voor de sessie items is; Je bent minder snel iets kwijt!

Bivvy Lights

Verlichting is alleen noodzakelijk voor de nachtvissers onder ons. De hoofdlamp wordt vaak als één van de eerste producten aangeschaft. Maar naast de hoofdlamp raden wij het aan om zowel in als voor de tent ook verlichting te hebben. Hierdoor kun je rustig in het donker je essentiële spullen pakken of gebruiken. Een onderlijn knopen in je tent of na zonsondergang even wat eten bij je tent gaat gemakkelijk met één van onze bivvy lights. Tevens erg gezellig licht voor een drankje voor de tent met je vismaat!

Zeker de Faith Remote Bivvy Light is erg populair bij karpervissers!

 

Kook items!

Voor het eten tijdens de sessie zijn prachtige koel- & kooktassen gemaakt. Ideaal om je boodschappen en extra gasflessen in mee te nemen. Mocht je nou geen tas vol boodschappen meenemen, dan is er ook een compacte versie met alleen borden & bestek voor jouw sessie. Wat echter tijdens het koken tot ergernissen lijdt is de wind die de vlam van het kookstel uitblaast! Fox heeft hier perfect op in gespeeld met hun ‘Fox Windshield’. Het is een compact en erg practisch, klein windscherm die stevig in de grond te prikken is met de 2 pinnetjes. Geen ergernis meer van het kookstel dat al meerdere minuten uit was.

Compact en erg praktisch!

Slaap tip!

Tenten, slaapzakken en stretchers zijn noodzakelijk voor een fijne nachtrust. Maar een vaak vergeten item is het hoofdkussen! Een goed hoofdkussen is essentieel voor een goede nachtrust. Meerdere fabrikanten hebben heerlijke kussens voor tijdens de sessie, een echte aanrader voor de nachtvissers.

Stoel cover!

Tijdens het nachtvissen willen we vaak vaste plekken voor de visspullen in de tent. Belangrijker is misschien nog wel, ruimte! Wat is er fijner dan de karperstoel buiten de tent te laten staan. Fox heeft een raincover ontworpen voor over je stoel heen. Deze regenhoes bespaard je dus extra gesjouw met je karperstoel en je kunt ’s ochtends gewoon weer droog op je stoel zitten.

Deze ademende hoes is perfect voor over je stoel en houdt je extra warm en droog!

 

Mocht je nou ook nog tips voor onze hebben wat betreft slimme items tijdens de vissessie dan horen wij die graag!

Deel ze in de reacties en misschien voegen we de tip wel toe aan dit lijstje producten.

 

 

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
  • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts 
  • Updates over de Nieuwste producten

Bekijk ook eens

Belly boat: 5 redenen om in een buikboot te gaan zitten

Dit is een gastblog van Sjoerd Beljaars, fanatieke visser op alles wat tanden heeft en …