Home / Alles / Streetfishing: 4 tips door Roofmeister

Streetfishing: 4 tips door Roofmeister

Dit is een gastblog van Sjoerd Beljaars, fanatieke visser op alles wat tanden heeft en hoofdredacteur van het nieuwe online platform voor roofvissers, Roofmeister. In deze blog geeft Sjoerd je 4 tips voor streetfishing!

Een prachtige snoekbaars uit centrum Amsterdam! Foto: Fox Rage

Tip 1 – Houd je lijn in de gaten

Altijd goed om gevoel te houden met de blank tijdens het vissen. Een strak hengeltje met een gevoelige top is perfect. Maar ga je ultra light vissen? Dan kan het alsnog lastig zijn om voeling te houden met de bodem. Een goede truc is dan om goed de lijn in de gaten te houden. Valt het kunstaas op de bodem dan zie je dat namelijk aan de lijn. Een extra tip is dan om een goed zichtbare lijn te kiezen. Vooral fluo-kleuren doen het goed.

Tip 2: Ga ook in de donkere uurtjes op pad

Natuurlijk kun je overdag prima je baarzen en snoekbaarzen vangen, maar probeer het ook eens in de donkere uurtjes. Je zult zien dat met name snoekbaars veel actiever is in het donker. Vaak komen ze dan ondieper te liggen en dus dichter onder de kant. Baarzen zijn en blijven zichtjagers, maar bij verlichting kun je alsnog goed scoren en aan verlichting geen gebrek in steden 😉

Licht genoeg in de binnenstad!

Tip 3: Brasemhaken!

Ga je dropshotten en heb je je pijlen gericht op het kleinere spul? Blijf dan niet stug door vissen met de doorsnee dropshothaken, maar bekijk ook eens het witvisassortiment. Probeer het eens met een kleine brasemhaak. Uiteraard moeten de haken wel vlijmscherp zijn!

Tip 4: Schakel over op verschillende technieken

Het klinkt als een cliché, maar zorg dat je meerdere technieken de kans geeft. Is het ergens niks jiggend, dan hoeft dat niet te betekenen dat je op de dropshot ook niets vangt. Integendeel zelfs, een techniek kan zomaar een schot in de roos zijn.

De Carolina rig…

Momenteel is er een hype rondom de zogenaamde Carolina rig ontstaan. In een notendop; feitelijk hebben we het hier over een schuifloodje (bullet sinker), die gestopt wordt door een wartel, met tussenkomst van een kunststof kraaltje. Daarna een fluorocarbon onderlijn van 20 – 50 cm met daaraan een softbait met enkele haak (vaak weightless met off set hook). Waarom is dit nu zo effectief? Wel, dat zit hem met name in het feit dat de softbait gewichtsloos is en dus heel makkelijk geïnhaleerd kan worden door roofvis. Werkt erg goed als de rovers voorzichtig zijn. De Carolina rig is absoluut de moeite waard om je in te verdiepen.

Wil je nog meer lezen over streetfishing, check ook Roofmeister.nl. Daar is recent nog deze video verschenen waarbij er gevist wordt op snoek en baars in de haven van Brielle. Check de video voor meer tips!

Klik op de afbeelding voor een vette video!

Veel succes en tot snel met een volgende gastblog!

Sjoerd Beljaars

Hoofdredacteur Roofmeister

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
  • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts 
  • Updates over de Nieuwste producten

Bekijk ook eens

Belly boat: 5 redenen om in een buikboot te gaan zitten

Dit is een gastblog van Sjoerd Beljaars, fanatieke visser op alles wat tanden heeft en …