Bereid je voor op een vangstrijk najaar!

Bereid je voor op een vangstrijk najaar!

Het najaar is misschien wel het mooiste seizoen voor de karpervissers. In de maanden oktober, november en december zijn de karpers namelijk goed te vangen. Nu het najaar eraan komt willen de karpers namelijk hun vetreserves aanvullen en gaan ze actief opzoek naar voedsel. Als visser kun je hier optimaal van profiteren, zeker als je een goede voorbereiding hebt. Wij geven je een aantal tips…

Begin alvast een voerstek!

Zoals eerder genoemd zijn de karpers in het najaar actief op zoek naar voedsel. Door ze een plek te geven waar ze regelmatig voedsel kunnen vinden raken de karpers vertrouwd met de plek. Hierdoor zullen de karpers zich regelmatig op deze plek bevinden waardoor jij er tot ver in de winter nog de vruchten van kunt plukken. Het beste kun je kiezen voor een stek die in luwte ligt en waar vaak de zon op staat of een mooie talud naar dieper water. Als je deze stek niet te vaak en slim bevist kun je lang plezier beleven aan één en dezelfde stek!

Volle rigbox

Nu je de stek helemaal voorbereid hebt, is de kans op aanbeten natuurlijk groot. Dit zal ook betekenen dat je materiaal veel te verduren krijgt. Zorg dus dat je altijd onderlijnen ready-to-go hebt! Snowman montages, chod-rigs en KD-rigs zijn echt onmisbaar in het najaar om constant scherp te kunnen vissen!

In het onstuimige najaar kun je ook te maken krijgen met veel nieuwe obstakels in het water. Zorg er dus voor om ook leader materiaal zoals shockleaders, leadcore en/of rigtube voldoende op voorraad te hebben in je onderlijnenbox.

Zorg voor voldoende grip

Als je in het najaar naar de waterkant gaat, kan het glad en nat zijn. Zorg dus voor schoenen of laarzen met voldoende grip. Zeker de schuine taluds met nat gras kunnen soms verraderlijk zijn om nog maar te zwijgen over plassen water en modder.

Zorg voor goede verlichting

Een avondje vissen betekend in het najaar vaak; hoofdlamp mee! Tijdens het najaar worden de dagen fiks korter. In de ochtend is het later licht en in de avond wordt het eerder donker. Wees hier op voorbereid.

Het scheppen van je vis met in de ene hand de leeslamp van je Samsung/Iphone en schepnet. En in de andere hand je hengel, kan voor nare (lees: dure) ongelukken zorgen. Een hoofdlamp kan dit leed voor jou voorkomen. Ook het vervangen van je aas is een stuk handiger als je nog een hand vrij hebt. Ze zijn er al vanaf €3,99!

Mobiel vissen

Ga je vissen op een water wat je nog niet zo lang kent of wil je een nieuw water aanpakken? Begin er dan eens mee om met de penhengel te gaan vissen. Deze mobiele visserij is ideaal om snel een goede indruk te krijgen van het vis bestand van een water. Mocht de vis op één plek bij elkaar liggen op een water dan kun je daar met de penhengel snel achterkomen!

Maak enkele kleine voerplekjes met bijvoorbeeld partikels en of pellets. Deze attractieve aassoorten lokken snel vis naar je stek toe en karper is er ook gek op! Zoete mais en hennep zijn perfect om te gebruiken bij compacte voerplekken. Je zult snel weten welke vissen je kunt verwachten tijdens langere sessies en of je meer maatregelen moet treffen om ze misschien ‘s nachts niet te vangen.

Veel witvis? Kies dan ’s nachts bijvoorbeeld voor tijgernoten of uitgeharde boilies.

Op kou kun je je kleden!

Vaak zijn de temperaturen overdag goed tot redelijk maar is het in de ochtend en avond toch kouder dan gedacht. Wind- of waterdichte kleding kan in het vroege najaar al genoeg zijn. Ook het dragen van meerdere lagen kan ervoor zorgen dat je het niet koud krijgt.

Zorg in ieder geval voor goede kleding. Bij langere sessies is een goed warmtepak een aanrader. Het is hooguit warm met je warmtepak aan. Heb je het te warm? Dan kun je altijd je warmtebroek of warmtejas uitdoen. Als je het pak niet mee hebt zul je het onverwachts toch koud kunnen krijgen en wellicht vervroegd je sessie moeten beëindigen, zonde!

Met deze voorbereidingen ben je helemaal klaar voor een vangstrijk najaar!

Heb jij mooie foto’s hebben van je najaarsvangst? Deel deze dan met ons!

Stuur je foto’s op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media kanalen!

Instagram

Facebook

Twitter

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
  • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts 
  • Updates over de Nieuwste producten

Bekijk ook eens

Waadpak kopen? Dit moet je weten!

Een waadpak is een ééndelig pak dat bijna het hele lichaam bedekt, je kan het …