Wedstrijdverslag: Raven Carp Cup Kwalificaties

Wellicht heb je er de laatste tijd al van gehoord, de Raven Carp Cup! Een toffe karper koppelwedstrijd, georganiseerd door Raven Hengelsport en TheCarpSpecialist. Verdeeld over vijf weekenden visten bijna 100 karpervissers op de Karperhoeve in België voor een felbegeerde plaats in de finale. 10 koppels vissen in maart 2017 op Hattigny in Frankrijk voor de enige echte Raven Carp Cup!

De Karperhoeve
De Karperhoeve is een uniek domein dat bestaat uit de 2 mooie wateren Timmy’s Lake & Tine’s Lake. Beide wateren hebben een eigen karakter en bestand. Het grootste meer is Timmy’s lake ideaal voor de karpervisser, dit is een water van 6,5 hectare met meer dan 30 vissen boven de 15kg, zo’n 10 karpers boven de 20 kg en een 25,4kg spiegelkarper als topvis. Daarnaast ligt Tine’s Lake, een echt ‘runswater’ van 1,8 hectare met karper tot 19kg In totaal zwemmen er zo’n 380 karpers rond, dus actie is hier vrijwel gegarandeerd.

De wedstrijden
Op vrijdag 30 september vertrok de eerste groep deelnemers naar de Karperhoeve om uit te vechten wie de eerste plaatsen in de finale mochten bezetten. Na een vliegende start en een spannend weekend vol met vis trokken uiteindelijk Tine’s Lake 1 en Timmy’s Lake 4 aan het langste eind. In de nacht na de wedstrijd (zondag op maandag) ving Herwin op Stek 6 nog een dikke 48.4 pond schub.

6_vissen_wedstrijd1
Een selectie van de vissen van de eerste wedstrijd.

Na deze eerste succesvolle wedstrijd begon het flink te kriebelen bij de deelnemers van de andere vier wedstrijden. Helaas gooide een opkomend koufront roet in het eten. Doordat de wateren op de Karperhoeve relatief ondiep zijn daalde de watertemperatuur in een week ruim 9 graden. Dit zorgde voor passieve karpers die maar moeilijk te verleiden waren. Juist nu kwam het aan op de ervaring en tactiek van de vissers. Hierdoor had je met een goede aanpak en flinke dosis geluk kans om de wedstrijd met een enkele dikke vis te beslissen.

wedstrijd2
De deelnemers van wedstrijd 2 hadden een taai weekend voor de boeg!

Tijdens de derde kwalificatiewedstrijd was er volop activiteit op en boven het water. De ene na de karper liet zich met een flinke klapper op het wateroppervlak vallen en maakte de aanwezige deelnemers hoopvol. Al snel mocht de enige vrouwelijke deelnemer haar PR aanscherpen tot 14.4kg en was daarmee dolgelukkig. Omdat er verder alleen op Tine’s Lake 2 goed is gevangen claimden Mandy en haar partner Peter met deze ene vis de tweede plaats en gaan door naar de finale op Hattigny. Ongetwijfeld scherpt Mandy haar PR daar nogmaals aan.

mandy_pr_raven
Mandy met haar persoonlijk record!

Na een heerlijke nazomer sloeg het weer half oktober nogmaals om waardoor de vierde en vijfde wedstrijd erg pittig waren voor laatste groepen deelnemers. Helaas is er weinig gevangen en moest er zelfs geloot worden voor de tickets naar de finale. Dankzij de goede verzorging door de Karperhoeve en gezellig groep deelnemers waren het mooie weekenden. Volgend jaar zal een groot deel van de deelnemers revanche nemen!

goudenvangst_wedstrijd4_raven
Een gouden vangst voor Bob!

Winnaars kwalificatiewedstrijden

De Raven Carp Cup is een karperwedstrijd waarbij gevist wordt op het totaalgewicht aan gevangen karper. De nummers 1 & 2 van de kwalificatiewedstrijden hebben zich geplaatst voor de finalewedstrijd op Hattigny. Voor diegene die de zwaarste vis ving had Martin SB een mooi aaspakket samengesteld. The best of the rest, plek 3, ging er vandoor met een aaspakket van Tasty Baits.

winnaars_carpcup_raven
De winnaars die het in maart tegen elkaar op gaan nemen!

De finale
Van 27 t/m 31 maart wordt op het mooie Noord-Franse water Hattigny uitgemaakt wie er naar huis gaat met de Raven Carp Cup! Het meer is zo’n 20 hectare groot en prachtig gelegen in een glooiend weidelandschap met zo’n 450 hectare oerbos in de directe omgeving. Rust en ruimte zijn er dus gegarandeerd. Rondom het water zijn 10 ruime stekken aangelegd. Met zo’n 2 hectare per stek én de mogelijkheid om een voerboot te gebruiken zijn alle mogelijkheden aanwezig om een succesvolle vissessie te beleven. Op Hattigny zwemmen zo’n 1.500 karpers rond, met minimaal 20 karpers boven de 20kg en een 28,5kg als topvis. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden en wij hebben er al heel erg zin in!

Marijn Alons
Organisatie Raven Carp Cup

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
  • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts 
  • Updates over de Nieuwste producten

Bekijk ook eens

Karperfoto tips!

In het begin is het vaak wat stuntelen om de vis goed in de handen …