Welke hengelset heb jij nodig bij het vissen?

Hengelsets worden vaak aangeschaft door vissers die bijvoorbeeld op vakantie willen vissen. Of gewoon een aantal dagen per jaar vissen zonder dat ze heel veel tijd willen steken in het uitzoeken van het materiaal. Deze vissers helpen we graag op weg en daarom hebben we dit blog geschreven. In het blog leggen we uit welke hengelset je het beste kunt gebruiken voor karpervissen, roofvissen, witvissen en zeevissen zodat je voorbereid op pad gaat tijdens je visdag(en).

Karpervissen:

Fish-XPRO Carp Pro | 1-rod

Alles voor het karpervissen in één set! Alleen het lood en de onderlijn nog aan je lijn vast maken en je kunt direct vissen. De Fish-XPRO Carp set word geleverd met losse hengelsteunen, beetmelder (+batterij), swinger en nylon lijn. Wil je een dagdeel op karpers vissen in de vijver dicht bij huis of op de camping? Deze set is daar erg geschikt voor. De hengel heeft een mooie parabolische actie en kan zowel statisch op de beetmelder gevist worden maar is ook erg praktisch voor het mobiele vissen aan de oppervlakte met brood of struinend met een dobber. Één hengel maar heel veel mogelijkheden!

Één hengel maar heel veel mogelijkheden!
X2 Karperhengelset 2 of 3 hengelset

Wil je liever met meerdere hengels vissen op karper dan is de karperhengel set van X2 ideaal! Deze set bestaat uit een combinatie van beetmelders, karperhengels, molens, swingers, foudraal (hengeltas) en rodpod (hengelsteun). Afhankelijk van jouw keuze voor twee of drie hengels wordt de set compleet geleverd voor het aantal gekozen hengels.

De beetmelders werken op een 9V blok batterij, deze wordt niet bij de set meegeleverd. Bij aanschaf van een nieuwe werpmolen is het belangrijk dat de lijn er goed op komt te zitten. Wij hebben er daarom voor gekozen om bij deze set de nylon niet mee te leveren. Je kunt zelf de nylon kiezen en eenvoudig zelf opspoelen.

Wil je weten hoe? Lees dan HIER meer.

De set is erg makkelijk te gebruiken bij het vissen op zowel grote als kleine karpers. De molens zijn uitgevoerd mét baitrunner en de hengels hebben genoeg kracht om de vis binnen te halen! Eenmaal klaar met vissen berg je alles makkelijk en compleet op in de meegeleverd hengeltas. Dit is de een mooie set om lekker te vissen op karpers in je vrije tijd!

De set is erg makkelijk te gebruiken bij het vissen op zowel grote als kleine karpers.

 

Witvissen:

Fish-XPRO Wincklepicker Pro

De Fish-XPRO Wincklepicker set is één van de meest veelzijdige sets in ons assortiment. Wincklepickers zijn eigenlijk lichte feederhengels. Ze zijn gemaakt om ‘op de top’ te vissen met een voerkorf. De soepele top geeft perfect de aanbeten van de vissen door. De set word geleverd met complete onderlijnen, korven en hoekafhouders. Deze wincklepicker set is erg makkelijk in te zetten voor bijvoorbeeld voorn, brasem en zeelt in vijvers en/of kanalen.

Even een keer met vrienden of collega’s een dagje forel vissen? Ook daar is de wincklepicker set goed te gebruiken. De hengel is erg gevoelig en heeft een parabolische actie. Of je nu gaat vissen met een dobber of slepend met een onderlijn, in beide gevallen is deze set te gebruiken. De materialen voor het forelvissen dienen nog wel los aangeschaft te worden.

Fish-XPRO Pole + Tuigje

Vooral voor de jonge en/of beginnend visser is deze hengel eenvoudig in gebruik. De Fish-XPRO Pole 3 of 4 meter word geleverd met tuigje. Het tuigje dient vastgeknoopt te worden aan de top van de hengel en je kunt vissen. Vooral voor de visser die graag de hobby wil ontdekken is deze set aan te raden. Wij adviseren graag ook de Fish-XPRO Coarse starter set mee te bestellen. Met de Coarse starter set heb je direct reserve onderlijnen en een handige hakensteker voor handen. Met deze combinatie van sets ben je klaar om vele leuke uren te besteden aan de waterkant.

Vooral voor de visser die graag de hobby wil ontdekken is deze set aan te raden.

 

Zeevissen:

Heb je voor de vakantie een mooie camping of appartement geboekt aan de kust? Dan zijn deze sets wat voor jou! Veel vissers boeken vakanties naar zowel zoet als zoute wateren! Met deze sets kun je lekker en eenvoudig vissen aan de Nederlandse, Franse, Italiaanse of misschien wel Spaanse kust. Wie weet vang jij jouw eerste makreel of zeebaars aan één van deze sets!

Fish-XPRO Beach Set DeLuxe

Statisch vissen vanaf het strand of pier is erg gemakkelijk met deze strandset. De set bestaat uit twee hengels en molens, strandsteun en eenvoudige draagtas. De set is speciaal gemaakt om zeevissen voor iedereen betaalbaar te maken. Naast de set heb je alleen nog enkele onderlijnen en lood nodig en je bent klaar om het zeevissen vanaf het strand te ontdekken. De molens hebben genoeg lijncapaciteit om vanaf het strand mooie platvissen, makreel en zeebaars te kunnen vangen.

Fish-XPRO Boat Pro

Tijdens je vakantie of vrije tijd eens met familie of vrienden vissen vanaf de boot op zee? Je hoeft geen dure hengels meer te huren aan boord! De Fish-XPRO Boat Pro set is een erg praktische hengel en erg geschikt voor de recreatief visser. De 2.10 meter lange hengel is makkelijk in gebruik en uitermate geschikt voor de makreel en gul boottochten in binnen en buitenland. Spoel de set na gebruik even af onder de douche en je zult jarenlang plezier kunnen beleven aan deze bootset voor het zeevissen!

 

De 2.10 meter lange hengel is makkelijk in gebruik en uitermate geschikt voor de makreel en gul boottochten in binnen en buitenland.

 

Roofvissen:

Het vissen op snoek, baars en snoekbaars is de laatste jaren erg populair geworden. Zeker het ‘streetfishing’ is gigantisch populair! Wij hebben twee sets waarmee je snel kan ontdekken hoe leuk het roofvissen is!

Fish-XPRO Spin Pro set

De Spin Pro set van Fish-XPRO is compleet geleverd met kunstaas en onderlijnen dus ready-to-go! De set is gemakkelijk mee te nemen de binnenstad in of langs sloten en kanalen. Deze lichte hengel en molen combinatie geven je veel plezier tijdens het vissen of snoek, baars en snoekbaars. Neem een goede onthaak-tang mee en niks staat een leuke vis ervaring meer in de weg.

Fish-XPRO Baitcasting Combo

Ben je al een meer geoefende roofvisser en wil je juist het vissen met een reel ontdekken? De baitcasting combo roofvis set is net als de Spin Pro set compleet geleverd. De parabolische hengel geeft je veel gebruiksgemak bij het vangen van de vis. De reel heeft meerdere gevechtstanden en is makkelijk in te stellen. Wanneer je tijdens je vakantie of vrije tijd met deze hengel op pad gaat zul je echt ontdekken of het vissen met een baitcaster iets voor jou is!

Hopelijk kun je de juiste set kiezen om te gaan vissen. Heb je nog tips voor andere vissers of vragen over de diverse sets?

Laat ze achter in de reacties hieronder.

 

Lees hier onze nieuwste blogs over technieken, tips, de nieuwste producten en meer!

Meld je aan voor de Raven Hengelsport Nieuwsbrief:
  • Ontvang €5,- korting op je volgende bestelling!
  • Visinspiratie en tips geschreven door visexperts 
  • Updates over de Nieuwste producten

Bekijk ook eens

Hoe gebruik je een hakensteker?

Als visser zorg je zeker goed voor de gevangen vissen. Dat kan ook alleen maar logisch …