• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
 • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
 • Gratis verzending vanaf € 50,-

De beste tips per snoekseizoen!

Raven Hengelsport 2 juni 2021
De beste tips per snoekseizoen!
De beste tips per snoekseizoen!

Er zijn verschillende snoekseizoenen waarin de roofvis uitstekend kan worden gevangen. Het is belangrijk dat je je techniek per snoekseizoen aanpast. Maar wat zijn nou de beste tips per snoekseizoen? Je leest het in dit blog!

Snoekvissen in het Najaar.

Van eind september tot november is de snoek zich aan het voorbereiden op de koude wintermaanden en jaagt daarom op bijna alles, gekkenhuis! Wat ons betreft is het mooiste snoekseizoen nu aangebroken, want de roofvis is volop aan het azen. Dit komt doordat de snoek van eind september tot november zich volop aan het voorbereiden is op de winter, wat resulteert in extra veel vangsten. Door het afkoelende water worden de plantenbedden minder en is er steeds meer ruimte om je aas de vrije loop te geven.

In dit snoekseizoen wordt je kunstaas door alle maten snoeken aangevallen op heel veel verschillende stekken, zoals: splitsingen, haventjes, bruggen en andere onregelmatigheden in het water. De roofvis zal langzaam naar het diepere water trekken, om de aasvis te volgen. Dus probeer je aas eens van het ondiepe- naar het diepe water te halen, hier heb je nog meer kans op snoek! Blijf niet te lang op een plek, maar loop langs de kant op zoek naar die metersnoeken!

Snoekvissen in de Winter.

In de winter is er één gouden regel en dat is langzaam! Van december tot maart wil de snoek zo min mogelijk energie verliezen bij het vangen van zijn prooi. Vis dus met groot aas, want de snoek wil zoveel mogelijk eten zodat hij niet vaak hoeft te jagen. Zoek naar alle stekken met beschutting, zoals: duikers, bruggen, rietkragen en havens. Snoekseizoen: winter

 • De gouden regel in de winter; rustig vissen...
 • Jerkbaits, Softbaits en doodaas vallen goed in de smaak tijdens de koude wintermaanden. Over het algemeen is het aas van 15 cm en groter aantrekkelijk voor snoek in deze periode.

  Vis je met doodaas? Ook hiermee is het belangrijk dat je blijft wisselen van visstek. Je hebt veel meer kans op een metersnoek als je de kanten afstruint. Laat je aas een paar minuutjes op een plek liggen en verplaats daarna weer een aantal meter. Door deze techniek toe te passen heb je de meeste kans op een goede vangst. Maar vergeet nooit die ene vuistregel, vis rustig in de winter…

  Wil je meer weten over snoekvissen in de winter? Lees dan de 6 tips voor snoekvissen in de winter

  Geen snoekseizoen wegens gesloten tijd.

  Van 1 maart tot aan de laatste zaterdag van mei is er een gesloten tijd voor snoekvissen. Binnen deze periode mag er dus niet gericht op snoek gevist worden. Er geldt in deze periode ook een verbod voor het vissen met een aantal aassoorten, zoals: Kunstaas, Slachtproducten, stukjes vis en dode aasvis.

  Wil je alle regels weten van de gesloten tijd? Lees het in deze blog over 6 tips voor snoekvissen in de winter Snoekseizoen voorjaar

 • Tijdens de paaitijd zal de snoek naar de ondiepere wateren trekken om te paaien.
 • Snoekvissen in het Voorjaar.

  Direct na de opening van het snoekseizoen begin juni liggen de snoeken nog in het ondiepe water, waar ze de paaitijd hebben doorgebracht. In deze periode kun je het beste gaan vissen in ondiepe slootjes, inhammetjes, plantenvelden etc. Begin in dit seizoen met wat kleiner kunstaas, ongeveer tussen de 7 en 9 centimeter. Dit kunstaas zal goed in de smaak vallen doordat er veel kleine aasvissen zijn. Tip: Ga gericht op zoek naar kleine aasvisjes en haal daar je kunstaas doorheen om de snoekvis te stimuleren. Snoekseizoen voorjaar plug

 • Een prachtige metersnoek in het voorjaar!
 • Je hebt in de ochtend de meeste kans op de kantjes waar de zon op schijnt, aangezien de snoek zich zal opwarmen. Later op de dag heb je meer kans in de schaduw, omdat de snoek de koudere plekken op zal zoeken. Opkomende plantenbedden zijn een goede schuilplaats voor aasvis, hier zal de snoek dus ook actief op zijn prooi jagen.

  Snoekvissen in de Zomer.

  Van juli tot september vinden veel snoekvissers de moeilijkste periode om snoek te vangen, maar des te meer uitdaging. In de zomer zwemt de snoek vaak verspreid over het water. Hieronder een aantal tips om je te helpen! Snoekseizoen zomer

 • Tijdens de zonsopgang en ondergang zal de snoek het actiefst azen!
 • Van zonsopgang tot een uurtje of 10 ligt de snoek vaak nog in het ondiepe water in de zon om op te warmen. Het is dus verstandig om in de ochtend langs de kantjes en de ondiepere gedeelten te werpen. Rond het middaguur zal de snoek de koude plekken op zoeken en dus dieper in het water actief zijn. Gebruik in de middag dus zwaar en groot kunstaas (15 cm +) om diep mee te vissen voor de meeste kans op een mooie snoek. Rond 18.00 uur zal de snoek weer naar de ondiepere wateren trekken, gebruik nu wat kleiner kunstaas dat wat ondieper zwemt.

  Tot slot

  Heb je nog vragen over de verschillende snoekseizoenen? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

  Wil jij ook succes boeken met je volgende Roofvissessie? Zorg dan dat je snel de juiste roofvisspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

  Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media Instagram en natuurlijk Facebook Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media kanalen!

  0 reacties

  Reageer

  Reageer op dit artikel

  Maximaal 1000 tekens
  Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
  Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.