• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Deze Smikkelmix laat geen enkele karper liggen!

Roy van der Werff 2 augustus 2022
Deze Smikkelmix laat geen enkele karper liggen!
Deze Smikkelmix laat geen enkele karper liggen!

Misschien heb je er al wel eens van gehoord; de 'Smikkelmix'. Volgens veel karpervisser een uitstekend mengels van voer om veel karpers te lokken. Zelf ben ik er ook erg fan van en ga ik jullie hier vertellen hoe ik mijn smikkelmix samenstel. Zelf maak ik mijn smikkelmix 24 uur van tevoren, op deze manier kunnen alle ingrediënten goed in trekken en heeft het een beter effect.

Ingrediënten Smikkelmix

Hoe maak je een smikkelmix

Hennepzaad

Het is belangrijk dat het hennepzaad op de juiste manier bereid wordt. Als je een lekkere smikkelmix wilt maken is het van belang dat je het hennepzaad 24 uur laat weken en vervolgens kookt. Op deze manier is het hennepzaad makkelijk verteerbaar voor de karper. Het grote voordeel bij het gebruik van hennepzaad in je smikkelmix is dat er enorm veel olie zit in hennepzaad. Deze olie trekt veel vis aan en door de kleine deeltjes in de smikkelmix zorg je ervoor dat de karper lang op je stek blijft asen. Je hebt ook nog de optie om je hennepzaad volledig te malen, hiermee komen er nóg meer oliën vrij.

Boekweit

Het bereiden van je boekweit voor je nieuwe mix is hetzelfde als het bereiden van het hennepzaad. Je laat als eerst het boekweit voor 24 uur weken, zodra dit klaar is kook je het. Ook hiermee zorg je ervoor dat de deeltjes zacht worden en dat het makkelijk te verteren is voor de karper. Belangrijk: blijft constant water toevoegen, tijdens het koken neemt boekweit erg veel water op. Je zult dan ook zien dat je voor het koken 10kg boekweit had en na het koken je uitkomt op 20kg boekweit. Boekweit is niet enorm verzadigend voor de karper, je kunt dit dus is een grote hoeveelheid gebruiken (afhankelijk van het jaargetijde).

Maïs en boekweit voor de smikkelmix
Maïs en boekweit zijn twee belangrijke ingrediënten voor mijn smikkelmix

Maïs

Ik val in herhaling maar ook maïs moet geweekt en gekookt worden om het verteringsproces aan de gang te krijgen. Hou er rekening mee dat maïs een stuk verzadigender werkt dan hennep en boekweit. En dus is het van belang dat je niet teveel maïs gebruikt in je smikkelmix. Maïs is een uitstekende toevoeging aan je smikkelmix omdat de karper het niet alleen heerlijk vindt, het zorgt ook nog eens visuele aantrekkingskracht.

Tarwe

Het grote voordeel van tarwezaden is dat het niet gekookt hoeft te worden (hè, hè, eindelijk!). Laat het weken voor 24 uur en je zult zien dat het zijn grootte heeft bereikt. Tarwe is een product dat extreem witvis gevoelig is doordat het kleine deeltjes bevat. Dit maakt het perfect voor de korte sessies of waterren met een klein witvisbestand.

Boiliecrush

De gecrushte boilies en pellets (hier komen we zo op) zijn de verzadigde ingrediënten in je smikkelmix. Het is hier van belang dat je dezelfde boilies gebruikt die je ook als haakaas gaat gebruiken. Op deze manier went de vis aan de smaak en bouw je vertrouwen op bij de vis.

Tarwe en pellets voor de smikkelmix
Tarwe en pellets zijn onmisbaar in mijn Smikkelmix

Pellets

Pellets zijn een uitstekend additief om van te voren te laten weken in een baitbooster en een eetlustopwekker. Pellets nemen makkelijk vloeistof op, daarom leent het hier zich perfect voor. Je zult dan ook zien, zodra je de smikkelmix in het water gooit dat het begint te wolken van de baitbooster. Maak je gebruik van eetlustopwekkers? Zorg er dan voor dat je de juiste hoeveelheid gebruikt. Dit staat aangegeven op de verpakking.

Op naar de waterkant!

Eindelijk kunnen we naar de waterkant. We hebben de smikkelmix natuurlijk al van tevoren gemaakt dus bij aankomst kan ik direct gebruik maken van mijn smikkelmix. Ideaal dus!

Tot slot

Heb je nog vragen over het karpervissen? Stel deze dan gerust aan de klantenservice van Raven, ze staan je graag te woord. Of ga eens langs in een van de mooie hengelsport winkels van Raven in Almelo, Lelystad, Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende vissessie? Zorg dan dat je snel de juiste visspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met Raven! Dit kan altijd via de social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van de social media pagina's van Raven!

1 reactie

Reageer
Gravatar
Silvo wijermars

Kun je de smikkel mix ook zo kopen in de winkel zonder zelf te maken------------------Hey Silvo, de Smikkelmix wordt niet los verkocht. Het is vaak een persoonlijke samenstelling van voer producten.

Reageer op Silvo wijermars

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.