• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Een rodpod kopen? Zo kies je de juiste!

Ivo Nijboer 31 mei 2021
Een rodpod kopen? Zo kies je de juiste!
Een rodpod kopen? Zo kies je de juiste!

Een rodpod is in de visserij ongeveer hetzelfde als een camera statief voor de fotografie. De rodpod ondersteunt niet alleen de hengels, maar ook de Elektronische beetmelders en swingers, daarom moet deze stevig en robuust zijn.

Waarom een rodpod?

Rodpods zijn veelzijdiger dan banksticks omdat je ze zowel op een zachte als harde ondergrond kan gebruiken. Banksticks moet je in de grond duwen en dat gaat soms niet altijd even gemakkelijk. Op kades en steigers kun je helemaal geen banksticks gebruiken. Dan is de rodpod ideaal! Je moet er natuurlijk wel op letten dat de rodpod stevig en stabiel staat. Uiteraard zul je de slip of baitrunner goed moeten instellen, anders ligt al je materiaal in het water! Bij het kiezen van een goede rodpod zijn er veel dingen om op te letten:

De juiste Rodpod materialen

Rodpods worden gemaakt van plastic, aluminium of RVS. Aluminium is zeer licht waardoor het ideaal is voor de mobiele karpervisser of degenen die de voorkeur geven aan weinig gesleep met visspullen. Roestvrij staal is sterker en duurzaamer en is goed bestand tegen de slechtste weersomstandigheden. Het nadeel van roestvrij staal is dat het erg zwaar is en is dus niet de ideale optie voor de visser die snel en zonder veel poespas wilt vissen. Kortom, RVS rodpods zijn sterker en robuuster, maar wel zwaarder.

Rodpod in het water

Het formaat van een rodpod

Rodpods zijn er in veel verschillende maten. Sommige rodpods zijn klein en compact, andere zijn enorm en voor Nederland misschien wel over de top. Vis je op groot water of op grote afstanden, dan is een rodpod die je extreem hoog kan vissen een must. Hierdoor kun je over wierbedden of obstakels heen vissen. Vis je op kanalen, stadswateren of plassen, dan kun je prima uit de voeten met een kleinere rodpod. In dit geval hoef je ze vaak ook niet hoog op te stellen.

Welke Rodpod accessoires zijn nodig

Met het oog op het behoud van de levensduur van een rodpod, is een bijbehorende tas essentieel. De meeste fabrikanten leveren hun rodpod met eigen tas, die is aangepast op hun eigen assortiment en de pasvorm is over het algemeen perfect. Er bestaan op de markt voor rodpods zelden algemene tassen, zoals bijvoorbeeld voor de hengels. Sommige fabrikanten produceren geen specifieke rod pod tassen, wel maken ze foudralen waar de eventuele hengelsteunen in kunnen. Maar de meeste rodpods passen gewoon niet in je foudraal en daar heb je dus echt een specifieke tas bij nodig.

De prijs van een rodpod

Sommige vissers hebben grotere budgetten en kunnen dieper in de buidel tasten dan anderen. Deze gelukkige mensen kunnen het zich vaak veroorloven een meer gespecialiseerde rodpod aan te schaffen. Er zijn echter rodpods voor elk budget beschikbaar en alleen omdat een bepaalde rodpod goedkoper is, hoeft dat niet perse te zeggen dat deze minder vangsten zal opleveren. Goedkopere rodpods gaan over het algemeen sneller stuk, dus zal je vaker een nieuwe moeten aanschaffen. Ga daarom altijd voor de beste rodpod die je op dat moment kunt veroorloven.

RVS Rodpod

Met zoveel rodpods op de markt is het belangrijk om precies te noteren wat je wensen zijn en een korte lijst van producten te bedenken. Kom je er op internet niet uit. Dan is het belangrijk om eens naar de winkel of een beurs te gaan om een kritische blik te werpen op de rodpod van jouw wensen. Controleer de rodpod op de juiste maat, het juiste gewicht, enzovoort. Neem altijd de tijd bij het kiezen van de juiste rodpods en spring niet gelijk in het diepe.

Het aanschaffen van een goede rodpod in combinatie met goede verzorging, zal er voor zorgen je rodpod jaren mee gaat.

Tot slot

Heb je nog vragen over het juist omgaan met je vangsten? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende karpersessie? Zorg dan dat je snel de juiste karperspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina's!

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.