• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Gericht op zeelt vissen in het voorjaar!

Ivo Nijboer 28 mei 2021
Gericht op zeelt vissen in het voorjaar!
Gericht op zeelt vissen in het voorjaar!

De zeelt is een erg geliefde en mooie sportvis in Nederland. De vangst van een zeelt is zeker op licht materiaal een enorme uitdaging. Vanaf maart is zeelt al erg goed te vangen en belangrijker nog, je kunt er dan al goed gericht op vissen. Met deze tips maak jij dit jaar nog meer kans op mooie zeelt vangsten!

Zeelt vangen

Gebruik bij zeelt de method feeder!

Vanaf het voorjaar tot laat in het najaar kun je met de method feeder goed op zeelt vissen. De combinatie van een vast lood systeem en een korte onderlijn werkt in de basis erg goed om zeelt te haken en te vangen. De montage van de methodvisserij is erg sterk en daarmee ideaal voor de zeelt visserij.

Voer niet alleen vismeel pellets in het voorjaar. Gebruik bijvoorbeeld een schraal voer met wat partikels zoals: gecrushte mais, hennep of andere top aassoorten voor zeelt. Door een goed maaltje aan te bieden van aassoorten lok je Zeelt snel naar je stek toe, zonder dat je ze verzadigd met vismeel pellets die een hoog eiwit- en oliegehalte hebben. Wanneer alle wateren eenmaal goed op temperatuur zijn kun je vismeelpellets juist heel goed gebruiken, denk hierbij aan eind mei - begin juni.

Method korf onderwater

Durf ondiep op zeelt te vissen

De zeelt speurt al vroeg in het voorjaar de ondiepe kanten af. De plekken waar normaliter de waterplanten groeien, zijn ware hotspots. Op deze plekken gaan de zeelten op zoek naar allerlei kleine waterdiertjes, slakjes en mossels. Als je deze plekken met een mooi lokvoer en wat mais of pieren bevist, zul je al snel een zeelt haken.

Voer enkele dagen voor

Karpervissers doen het al vaak, witvissers doen het steeds vaker. Maar voor de zeeltvisserij is het ook erg interessant, voorvoeren! Voer eens twee dagen lang één of twee handjes mais of pellets op een stek. Dit zal je vangsten zeker ten goede komen, je geeft de zeelt als het ware de kans om alvast naar je stek toe te komen en vertrouwen op te bouwen. De normaal vrij schuwe zeelt zal ineens veel makkelijker/sneller te vangen zijn. Waar je er normaal 2-3 op een dag kon vangen, zullen het er nu ineens meer zijn. Vertrouwen is een erg grote factor in het vangen van zeelt.

Het juiste voor zeelt voorvoeren

Maak twee Zeelt stekken

Door twee plekken te bevoeren, zul je de zeelt eerder kunnen vinden. Heb je de zeelt eenmaal gevonden dan kun je het beste na een aanbeet van stek wisselen. Hierdoor geef je de iets verstoorde stek weer wat rust, en zal een aanbeet op de tweede stek niet lang hoeven duren. Door zo tussen twee plekken te wisselen creëer je meer actie tijdens je visdag. De visdag zal bevestigen dat dit een erg effectieve manier van zeelt vissen is.

Kies een zonnige stek

Kies een stek waar de zon goed op schijnt. Zeker in het voorjaar zijn de plekken met een hoge lichtintensiteit erg interessant. Op deze plekken warmt het water sneller op, en waterplanten zullen door de vele zonuren op de plekken het eerste omhoog komen. De plekken waar waterplanten op de bodem groeien zijn per definitie erg interessant.

Let op; veel van deze plekken verraden zichzelf op wateren, als lelies groeien in het voorjaar ontstaan er vaak veel belletjes aan het oppervlakte. Het lijken af en toe wel aasbellen, toch zijn dit vaak de bellen die ontstaan bij het groeien van lelievelden. Interessante informatie waar je tijdens het zeelt vissen je voordeel mee kan doen.

Tot slot

Heb je nog vragen over het succesvol vissen op zeelt? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende sessie op zeelt? Zorg dan dat je snel de juiste Witvismateriaal in huis haalt, en ga ook beter voorbereid naar de waterkant!

Heb jij nog interessante tips over het zeelt vissen, deel ze gerust met ons op Instagram of Facebook.

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.