• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Het voordeel van een Baitrunner / Vrijloopmolen!

Ronny Jansen - Team Faith 1 juni 2021
Het voordeel van een Baitrunner / Vrijloopmolen!
Het voordeel van een Baitrunner / Vrijloopmolen!

De vrijloopmolens zijn de meest gebruikte molens binnen het karpervissen. Binnen deze categorie is de Shimano Baitrunner® de meest populaire vrijloopmolen.

Wat is een vrijloopmolen?

Een vrijloopmolen heeft een dubbele slip, één op de voorkant en één op de achterkant van de molen. Het vrijloop slipsysteem gebruik je wanneer je hengels op de rodpod liggen en de normale slip voor tijdens een drill van de vis. Dit geeft je een groot voordeel tijdens het (statisch) karpervissen. Feedervissers maken ook steeds vaker gebruik van de kleinere modellen vrijloopmolens.

vrijloopmolens_Faith_raven

Het voordeel van een vrijloopmolen

Dankzij de dubbele slip van de vrijloopmolen ben je direct klaar voor het gevecht met de karper. De slip aan de voorkant van de molen stel je zo in dat hij tijdens een drill goed staat. De vrijloop slip aan de achterkant van de molen gebruik je om de weerstand bij een run in te stellen. Doordat je hier een stuk minder weerstand geeft kan de karper er gemakkelijk vandoor (vrijloop) en wordt de hengel niet uit je steun getrokken. Bij een aanbeet pak je de hengel uit de steun, schakel je de vrijloop uit en heb je direct de juiste weerstand ingesteld voor de drill.

Vrijloopmolens herkennen

Vrijloopmolens herken je aan de schakelaar op de achterkant van de molen. Hiermee schakel je de vrijloop in of uit.

vrijloopmolen_slip_raven

Ben je op zoek naar nieuwe karpermolens? Kijk dan zeker eens naar de molens van Faith! Onze molens zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en hebben een compact en sterk binnenwerk. De slip voorop is fijn instelbaar, daardoor is de molen ook geschikt voor diverse vistechnieken. Door de ergonomische hendel kun je goed kracht zetten bij het binnenhalen en geeft jou de kans om compleet in controle te zijn tijdens de dril met de vis.

vrijloopmolens_Faith_raven

Tot slot

Heb je nog vragen over vrijloopmolens? Stel deze dan gerust aan de klantenservice van Raven, ze staan je graag te woord. Of ga eens langs in een van de mooie hengelsport winkels van Raven in Almelo, Lelystad, Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende vissessie? Zorg dan dat je snel de juiste karperspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met Raven! Dit kan altijd via de social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van de social media pagina's van Raven!

Tight lines, Ronny Jansen Team Faith

1 reactie

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.