• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
 • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
 • Gratis verzending vanaf € 50,-

Hierom hebben vissers een polariserende zonnebril nodig!

Hans Jongman 31 mei 2021
Hierom hebben vissers een polariserende zonnebril nodig!
Hierom hebben vissers een polariserende zonnebril nodig!

Gepolariseerde zonnebrillen

Gepolariseerde zonnebrillen kennen een brede toepasbaarheid! Bijvoorbeeld; in de auto, net na een regenbui met een laagstaande zon. In zo’n situatie kan de zon verblindend werken door de reflecterende zonnestralen op het asfalt. Gepolariseerde zonnebrillen zijn gemaakt om deze schitteringen weg te nemen van je netvlies en je een beter zicht te geven. Dit is niet alleen ideaal bij het autorijden. Ook aan de waterkant hebben polariserende zonnebrillen een groot voordeel! Met dit mooie weer en het visseizoen wat voor velen op beginnen staat of al begonnen is, is voor ons hét moment om dit blog over polariserende zonnebrillen te schrijven.

Zonnebrillen voor bij het vissen

 • Ook aan de waterkant kunnen polariserende zonnebrillen een groot voordeel hebben!
 • Wat zijn de voordelen van zonnebrillen met gepolariseerde glazen?

  Met een gepolariseerde zonnebril van bijvoorbeeld Polaroid kun je alle kleuren en contrasten beter zien dan met een normale zonnebril. Normale zonnebrillen filteren de schitteringen minder goed waardoor je zicht minder is.

  Gepolariseerde zonnebrillen worden vaak geleverd met verschillende kleuren glazen. De diverse kleuren zijn niet alleen heel mooi maar ook functioneel! De kleur van het glas bepaald de contrasten die je ziet én de hoeveelheid licht op je netvlies. Bij het vissen is dit, denkend aan de verschillende tinten water, een absoluut voordeel.

  Alle gepolariseerde glazen bieden 100% bescherming tegen UV-stralen, de kleur van de glazen heeft hier dan geen invloed op. De kleurkeuze van je glazen bepalen uiteindelijk wel 'wat' je waar kan nemen.

  Polariserende zonnebril voor bij het vissen

 • De kleurkeuze van je glazen bepalen uiteindelijk wel 'wat' je waar kan nemen.
 • Verschillende kleuren glazen zonnebril

  Groene glazen

  Groene glazen zijn echt allround glazen voor vissers. In elk weertype heeft groen zijn voordelen. Vooral overdag, bij een hoge licht intensiteit, geven groene glazen een vriendelijk zicht zonder scherpe contrasten en rust aan de ogen.

  Blauwe glazen

  Blauwe glazen geven in detail vaak een waziger beeld, als gebruiker is dit erg moeilijk op te merken. Met blauwe glazen merk je scherpe contrasten minder op. Een ideale kleur glazen voor mensen die licht gevoelig zijn. Het geeft een plezierig en rustig beeld voor de gebruiker.

  Oranje/gele glazen

  Glazen met een oranje/gele gloed geven contrast uitermate goed weer. Deze kleur is een aanrader voor vissers die vaak in de ochtend-/avond uren op pad gaan. In deze omstandigheden, met minimaal licht, kun je alsnog contrast goed zien!

  Grijze glazen

  Eén van de meest gekozen kleur glazen is grijs. En dat is niet voor niks! Zowel bij het vissen als in de auto draagt deze kleur erg prettig! Voor de pure visser kan deze bril in sommige situaties tekort komen vanwege het mindere contrast. Desondanks een echte allround-kleur!

  Bruine glazen

  Deze donkere kleur is bij vissers erg populair, veel contrast en plezierig tegen scherpe schitteringen! Overdag één van de beste kleuren en tegen de schittering inkijken is geen enkel probleem. In de ochtend- en avond uren niet altijd ideaal in verband met het mindere daglicht, waardoor de donkere kleur een nadeel kan vormen.

  Rode/roze glazen

  Een erg hippe maar vooral onderschatte kleur. De roze/rode gekleurde glazen geven perfect contrasten weer op groene en blauwe oppervlakten. Voor de vissers dus een perfecte kleur om eventuele vissen of obstakels in het water te kunnen zien. Ook in de winter óf op wintersport kun je met deze tint perfect de contrasten en dieptes zien in het landschap.

  onderwater obstakel

 • Voor de vissers dus een perfecte kleur om eventuele vissen of obstakels in het water te kunnen zien.
 • Welke kleur zonnebril, welke voordelen?

  De neutrale, donkere gekleurde glazen(bruin, blauw en groen) zijn zal het beste inzetbaar zijn bij normale en/of zonnige weersomstandigheden. Deze kleuren geven veel rust en zijn erg geschikt voor vissers die gevoelig zijn voor vermoeide ogen. De donkere kleuren benadrukken de contrasten waar nodig maar geven vooral een erg rustig zicht.

  De wat fellere kleuren (geel, oranje, rood, roze) zijn perfect voor situaties met minder licht. Veel bewolking, vroege ochtend of late avond zijn ideale omstandigheden voor deze kleuren. Elke visser zou één van deze tinten standaard bij zich moeten hebben voor de ochtend- en avonduren.

  Ons advies voor alle vissers; Gebruik een gepolariseerde zonnebril met donkere glazen overdag tijdens de uren met een hoge licht-intensiteit. De donkere en minder intensieve uren qua licht vragen om een zonnebril met licht gekleurde glazen. Met twee zonnebrillen in de vistas en/of auto geniet je van duidelijke kleuren en contrast. Én rust voor je ogen!

  Het effect van polariserende glazen wordt goed weergegeven in het filmpje hieronder


  Tot slot

  Heb je nog vragen over polariserende zonnebrillen? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

  Wil jij ook een zonnebril? Polariserend of niet je vindt ze op onze website onder vis zonnebrillen.

  Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina's!

  0 reacties

  Reageer

  Reageer op dit artikel

  Maximaal 1000 tekens
  Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
  Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.