• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Hoe fileer ik een vis?

Raven Hengelsport 26 november 2021
Hoe fileer ik een vis?
Hoe fileer ik een vis?

Gebruik altijd een vlijmscherp mes. Dit maakt het fileren niet alleen makkelijker, je houd er ook nog eens mooiere filetjes van over.

Houd de vis aan de kop vast met je linkerhand met de rug naar je toe. Maak langs de kieuw een insnede naar de kop toe en draai je mes een kwartslag, houd het mes bijna horizontaal en goed met de zijkant op de graat. Snijd in één beweging de filet eraf.

Draai de vis om, zodat de kop aan de andere kant komt, en doe precies hetzelfde met de andere kant van de vis. Snijd de buikvinnen en buikgraten van de filets.

Maak een kleine insnede aan de brede kant van de filet, tot op de huid. Houd de huid vast met je linkerhand en snijd van links naar rechts de filet van de huid. Doe hetzelfde met de andere filet. Zo fileer je forel.

Bekijk onze fileer video!

Sebastiaan Swalef van ons Forel team legt je stap voor stap uit hoe je het beste een vis kunt fileren. Zo kan jij straks thuis ook aan de gang!

Tot slot

Heb je nog vragen over het fileren van je forel of vis? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook vlijmscherpe vileermessen? Zorg dan dat je snel de juiste messen in huis haalt, en wie weet bereid jij binnenkort je eigen vissen!

Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina's!

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.