• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

In het voorjaar vol gas karpervissen!

Ronny Jansen 31 mei 2021
In het voorjaar vol gas karpervissen!
In het voorjaar vol gas karpervissen!

In de vorige sessie verliep het allemaal niet volgens plan, ik wist in 48 uur geen aanbeet te krijgen. Wel heb ik meerdere vissers gesproken wat het wel weer erg gezellig maakte. 1 van hen stelde voor om een keer samen te gaan vissen. Nu had hij begin mei een week vakantie dus was het tijd om te gaan voorvoeren en te knallen! Omdat de temperaturen in deze tijd van het jaar weer lekker omhoog schieten, was het tijd om de tactieken om te gooien, vol gas in het voorjaar...

De voorbereiding en het voorvoeren

Zelf was ik al lekker bezig geweest met inslaan van partikels; mais, hennep, duivenvoer en natuurlijk tijgernoten. Hier heb ik een mooie mix van gemaakt om te voeren. Meer richting de sessie bouwen we af naar alleen tijgers. Hiermee probeerden we eerst veel vis op de stek te krijgen want vis trek vis aan. Door over te gaan op alleen tijgernoten hoopten we dat alleen onze vriend karper op de stek over zou blijven.

Voer

Na een week voorvoeren werd het me te veel en moesten we maar eens gaan vissen. Thuis nog wat voorbereidend werk gedaan, nieuwe voorslagen, onderlijnen en PVA klaar gemaakt voor gebruik. Dit scheelt bij aankomst veel kostbare vistijd.

Een knallende start van het voorjaar

Ik werd gelukkig gebracht met de bus van m`n schoonvader, anders had ik nooit alles mee kunnen nemen. Want nu voor het eerst kon ik mijn boot met motor uitproberen, wat een genot is dit zeg! Samen even het aas op de stek gebracht, en nu was het wachten op de eerste aanbeten.

Ik besloot om twee voerplekken met rust te laten om zo nog meer vertrouwen op de stek te krijgen. Op de 3e voerstek ging het om 18:00 al lopen, uiteindelijk kwamen 10 van de 13 vissen van deze stek af. Bas had echter de hele nacht niks, dat was natuurlijk balen. Als visser moet je niet vastzitten aan één strategie, dus hebben we samen besloten om zijn hengels naar een andere spot te varen. Dit was de juiste keuze, want met een bedje van partikels en wat boilies was het vertrouwen weer op en top, en ja hoor nog geen 3 uur later een volle fluiter. Dat is nog eens gaaf! Nog voordat hij hem binnen had ging de mijne ook, wat een topper zo.

De kers op de taart

Na 2 nachten hebben we toch besloten om 1 hengel op de andere voerstek te gaan plaatsen. Op de 3e stek bleef het ongekend door lopen, in deze middag mocht ik drie vissen landen binnen 1.5 uur tijd.

Het bleef echter dood stil op de hengel die ik naar de voerstek had verplaatst. Maar daar uit het niks om klokslag 7:00, piep. piep.. piep… pieppppppp. Verbaasd maar snel naar de hengel met nog dicht geknepen ogen... hangen! Gelukkig zwom die vis het open water op, zo had ik alle ruimte om haar mooi te kunnen drillen. Ze bleef goed diep in de vaargeul hangen maar na enige tijd kwam ze toch langzaam maar zeker mijn kant op. Nog even voor het kantje de diepte in en rustig afdrillen. Toen we haar zagen zei ik nog: ''Dat is een flinke 20-er!''. Op het kanaal zijn deze vissen schaars, hier vissen we dus voor.

Ze zwom eigenlijk zelf het landingsnet in, dus stapte ik wat naar achteren zodat m`n maat alle ruimte had om haar uit het water te halen en naar de onthaakmat te dragen. Dit duurde even, en ik zag aan zijn gezicht al dat ze zwaarder was dan we allebei gedacht hadden. Wat een vreugde, wat een knaller zeg. We mochten haar afwegen op 16.4 kilo mijn PR voor dit jaar. Even wat mooie foto`s schieten en een kort filmpje maken om hem daarna snel weer terug te zetten.

mijn karper PR in nederland

Het blijft altijd genieten en met 15 karpers danken wij moeder natuur voor de top sessie die we gehad hebben. De voorbereidingen voor de volgende sessie is al weer rond en vol in gang gezet.

Tot slot

Heb je nog vragen over het juist omgaan met je vangsten? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad, Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende karpersessie? Zorg dan dat je snel de juiste karperspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je PR van het jaar!

Wil jij je vangsten met ons delen? Dit kan altijd via onze social media Instagram en natuurlijk Facebook Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media kanalen!

Groeten,

Ronny Jansen - Team Faith Carptackle

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.