• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Jan van Schendel: Vissen, mijn passie, mijn leven

Jan van Schendel 1 juni 2021
Jan van Schendel: Vissen, mijn passie, mijn leven
Jan van Schendel: Vissen, mijn passie, mijn leven

Op de Hengelsport en Visboten Beurs op 2,3 en 4 december 2016 komt Jan van Schendel met een boek; ''Vissen, mijn passie, mijn leven''. We nemen je vast mee in het boek en geven wat tipjes van de sluier. Wat kun je verwachten?

Boek Jan van schendel
Lees nu het boek door Jan van Schendel: Vissen, mijn passie, mijn leven

Vissen in het vroeger & nu

Een bomaanslag tijdens een visfestival in Noord-Ierland, sportvissen in een heel andere tijd, ontmoetingen en vriendschappen met iconen als Bob Nudd, Marcel van den Eynde, Alan Scotthorne en Walter Tamás en heuse titanenslagen tijdens tal van prestigieuze internationale viswedstrijden. Voor witvislegende Jan van Schendel gaat vissen verder dan passie. Zijn rijk geïllustreerde boek ‘VISSEN mijn passie, mijn leven’ geeft je een kijkje in zijn leven.

boek_jvs_raven
Voor witvislegende Jan van Schendel gaat vissen verder dan passie

Furore

Jan van Schendel is een begrip in de hengelsport en dat houdt niet op bij de landsgrenzen. Zowel in het binnen- en buitenland heeft hij furore geschreven en wordt er met respect over hem gesproken. Geen wonder: Jan heeft gevist op het allerhoogste niveau. Dat niet alleen; thans is hij bondscoach van de Nederlandse witvisteams en heeft hij ook hier grote successen op zijn naam geschreven. In zijn boek beschrijft hij talloze ontmoetingen met vissers uit de absolute wereldtop, bijvoorbeeld het handeltje in muggenlarve samen met Bob Nudd.

Geheimhoudingen

In het boek aandacht voor vroeger en nu. Prachtig om te zien hoe in Nederland het wedstrijdvissen tot ontwikkeling kwam met destijds compleet andere regels. Het vissen met deeg, pas later de omslag naar maden en casters. De wanhopige geheimhoudingen van allerlei lokvoersamenstellingen. Die eerste sessies in Engeland, waar ze mijlen voor lagen. Jan weet het als geen ander te beschrijven. Het begint allemaal bij het NK Maatse Vis waar jan als amper 21 jarige de titel op zijn naam weet te schrijven.

51 Prijktijktips

Heel erg welkom is de blik op het heden. Jan heeft vrijwel alle vistechnieken vanaf het begin meegemaakt en weet zo uitstekend uit te leggen hoe je vandaag de dag optimaal resultaat kunt halen uit het feedervissen, casters, voeren, matchen, haken, etc. Tot besluit een geweldige reeks van maar liefst 51 praktijktips van Jan. Hoe peil je een stek goed uit? Hoe belangrijk is het weer? Alles over dobbers! Wat is er zo mooi aan drijvende maden? Uitleg over het gebruik van elastiek. Hij beschrijft het allemaal op een zeer toegankelijke manier.

boek_jvs_3tips_raven
‘VISSEN mijn passie, mijn leven’ is een boek voor iedere geïnteresseerde sportvisser, en in het bijzonder voor diegene die verder wil in zijn visserij!

VERKOOPINFO

Het boek Vissen, mijn passie, mijn leven van Jan van Schendel (JVS) wordt gepresenteerd tijdens de Hengelsport & Botenbeurs Utrecht in de Jaarbeurs op 2, 3 en 4 december 2016. Tijdens de beurs is Jan van Schendel aanwezig op de stand van Beet om het boek te signeren.

Vanaf 2 december is het boek o.a. te bestellen via www.raven.nl

  • Omvang: 148 pagina's
  • Formaat: 210 x 297 mm staand, genaaid gebonden
  • Druk: 4/4
  • ISBN: 978-90-8537-071-0

QUOTES:

“Eindelijk dan, een boek over witvissen van een wedstrijdicoon. Jan van Schendel, die door zijn intense contacten met de Engelse wedstrijdtop en zijn bijna broederschap met Marcel van den Eynde altijd de concurrentie één stapje voor was. Bovendien kan Jan het op een vlotte en begrijpbare manier overbrengen.” Richard van den Broeck - Vlaams hengelsportjournalist

“Na vele jaren samen vissen in Engeland, Ierland en Nederland beschouw ik Jan als een van mijn beste vrienden. Een briljante sportvisser en een van de beste viscoaches ter wereld.” Bob Nudd - Viervoudig wereldkampioen

“Jan de bevlogen roerganger, wiens verhaal het opschrijven meer dan waard blijkt. Een must read voor iedere visfanaat. Hier en daar die mooie, typische Jan-uitspraken, bijna Cruijfiaans: “We hebben in die negen jaar een enorme schat aan ervaring opgedaan en juist die ervaring is van onschatbare waarde!” Briljant!” Piëtte van Hoorn - Projectleider Sportvisserij Nederland en ex-topsporter

“Jan ontmoette ik voor het eerst in de jaren ‘80, toen hij muggenlarven importeerde in Engeland. Het duurde niet lang of hij begon regelmatig wedstrijden te winnen, waarbij hij ook nieuwe trends neerzette. Jan zou Nederland als visser op internationale ontmoetingen veel vaker vertegenwoordigd hebben als de selectieregels in zijn land hetzelfde zouden zijn als in Engeland. Hij wordt als manager zeer gerespecteerd en ik was heel blij voor hem toen hij met zijn team het WK won in Kroatië. Jan is een fantastische visser en een heel goede vriend!” Alan Scotthorne - Vijfvoudig wereldkampioen

Tot slot

Heb je nog vragen over het boek "vissen, mijn passie, mijn leven" van Jan van Schendel? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende witvissessie? Zorg dan dat je snel de juiste witvisspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Laat ons weten wat je van het boek vindt! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina's!

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.