• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Nathalie geeft antwoord: Plassen aan de waterkant

Nathalie van den Berg 27 mei 2021
Nathalie geeft antwoord: Plassen aan de waterkant
Nathalie geeft antwoord: Plassen aan de waterkant

Klaas van der Eerden stelde me laatst die vraag tijdens de talkshow van het Raven Fishing E-vent: ”Je bent aan het vissen maar vertel eens, en je moet Plassen aan de waterkant?”. “Hoe doen jullie dat?”

Het is een terechte vraag. Ik kan me voorstellen dat men zich dat afvraagt! Ik bedoel, alle viskleding is ontworpen voor mannen: Ja toch? Er zit sowieso altijd een hele handige opening in het pak voor “De Penis”. Ideaal, je haalt hem eruit, doet je ding en terug: Hoe relaxed!

Wij vrouwen, tsja, om te kunnen plassen moeten wij sowieso altijd met de billen bloot! Ik hoor jullie denken, was er niet ooit een nieuwe uitvinding genaamd het plasgootje? Of een plastuitje? Geloof me, been there, done that: Werkt niet.. Allerergste uitvinding ooit. Voor mij in ieder geval echt een onmogelijk ding en eerlijk gezegd heb ik geen visdinnetjes die er enthousiast over zijn! Dus laten we het daar maar niet over hebben hahahaha…

Met de billen bloot dus!

Die broek, plus als je pech hebt en het is koud de thermolegging, plus het slipje moeten sowieso omlaag. Billen bloot en hurken maar!

Begrijp me niet verkeerd: Het is prima te doen hoor, plassen aan de waterkant, maar je kijkt toch wel eerst even 10x om je heen voordat je de boel laat zakken toch. Ik bedoel, hoe ongemakkelijk zou dat zijn: Volkomen vreemden die zo hatseflats, tegen die blote bips oplopen. Hoe beschutter hoe beter!


Baarsplezier met Nathalie


Verschillende plasserijen tijdens het vissen

De meest praktische plas visserij is StreetFishing! Ha! Er is in de stad namelijk altijd wel een cafeetje oid te vinden waar je even gebruik mag maken van het toilet. Al wordt je wél vaak raar aangekeken als je daar als dame naar binnen stapt met je hengels en je schepnet: Je moet eerst even toelichten wat je nou eigenlijk aan het doen bent voordat je kan plassen maar goed, das een kleine moeite tegenover de luxe van een privé toilet!

Ook plastechnisch helemaal niet verkeerd is Zeevissen: Een dag mee op een Charterboot

De meeste charters hebben namelijk een toilet! Simpel, niet altijd even schoon en dat doortrekken blijft altijd lastig maar who cares: Je kan een deur dicht doen en de boel lekker laten lopen, perfect!

Het water op...

Lastiger wordt het vissen vanaf een snelle roofvisboot! Tipje, bespreek “de plas” met je vismaat. Als je samen een hele dag het water opgaat is het gewoon dingetje. Ik weet dat als je het er niet over hebt, je vismaat zich serieus ongemakkelijk gaat voelen. Ook hij moet namelijk op een gegeven moment plassen en beseft zich dan dat hij met een vrouw aan boord zit. Voor hem kan het ineens best ongemakkelijk zijn om te plassen in zijn “plasbeker” of om het gewoon overboord te laten kletteren. Dus bespreek het!

Als ik ga roofvissen is mijn plas-tactiek als volgt: Ik neem minder vocht tot me. Bij opstaan een bakkie koffie. Neem natuurlijk echt wel wat te drinken mee voor aan boord maar gewoon niet teveel drinken! Ergens in de buurt van de trailerhelling of bij een tankstation daar vlakbij, doe ik nog even een flinke plas. En dan is het echt prima te doen! Ik heb er geen last van, kan lekker vissen en m’n ding doen, genieten op t water!


Nathalie en Marco snoekbaars


Laatst had ik trouwens wel een uitdaging: Ik was op ’t IJ op de roofvis met een vismaat en toen was de trailerhelling afgezet i.v.m. een politie-onderzoek.. Het was het eind van de middag en we konden dus niet van het water af… Toen kneep ik hem letterlijk wel. M’n vismaat heeft me toen ergens op een kade afgezet, de opluchting. Maar bespreek het dus. Geef aan dat hij zijn plas lekker moet erkennen en dat jij je eigen plas onder controle hebt: Maak van je blaas vooral geen issue!

In de natuur plassen tijdens het Witvissen

Tsja, persoonlijk vind ik dit dus altijd helemaal een geweldig, leuk avontuur. Staat er ergens een boom, een bosje (nog beter), hoog gras, of duik ik straks in het riet? Heerlijk toch! Ik moet altijd wel lachen hoor, als ik dan met een groepje visvriendinnen ergens aan kom dan scannen we allemaal tegelijk de omgeving: Naar mooie plasplekjes! Verbroedering, verzustering!


Nathalie plasje witvis


Jullie snappen dat ik de lastigste plas voor het laatste heb bewaard…

Mijn geliefde strandvissen!

Geen bosje te zien. De strandtenten zijn niet altijd open en sowieso meestal een heel eindje weg van je stek. Je hebt alles opgebouwd, veel spullen bij je, dus je loopt ook niet zo snel “even weg”. Als het echt lekker weer is en je hebt je badkleding aan, dan is het natuurlijk een prima oplossing om even het water in te stappen tot je navel. Maar ja, we wonen in Nederland: Hoe vaak is het hier nou écht lekker weer whahaha. Serieus, van de 20 strandsessies die ik maak zijn er misschien 3 lekker tropisch, de andere 17 sta je te bikkelen in regen/kou/wind.

Dus hoe los je dat op? Geen beschutting. Je kan 2 dingen doen: Het ophouden, van tevoren een grote plas maken, weinig drinken en dezelfde aanpak als de snelle roofboot hanteren. Maar als de tongen bijten of de zeebaarzen los zijn, echt, je wilt blijven staan! Je wilt drinken en je wilt je blaas legen! Hier een tip, die ik van mijn moeder geleerd heb:

Neem een riant badlaken mee en deze leg je onderin je viskist. Dat is trouwens ook erg prettig voor je molens en reservespoelen, liggen ze niet te rammelen in je kist. Dat badlaken sla je om je heen, je laat je broek zakken, hurkt en plast. Het klinkt misschien gek maar als erg close bent met je vismaatje kan je ook vragen of hij of zij even de handdoek voor je vasthoudt, dan gaat het nog sneller en makkelijker want dan kan jij allebei je handen gebruiken om je kleding te laten zakken. Je kan trouwens ook je viskist gebruiken ter ondersteuning bij het hurken!


Strandvissen met Nathalie


Weet je wat het is, we zijn allemaal mensen en we hebben allemaal een prachtig afvoersysteem:

Je gooit er iets van boven in en het komt er weer van onderen uit. Daarnaast delen we dezelfde hobby, vissen is onze passie, onze grote liefde. Het verschil tussen mannen en vrouwen wordt in de hengelsport gelukkig steeds kleiner, er is steeds meer balans. Vissende vrouwen zien we steeds vaker, het wordt steeds normaler!

Vrouwen worden visvriendinnen en gaan samen op pad of mannen en vrouwen worden heuse vismaten en beleven prachtige avonturen op – of aan het water: Dat is toch prachtig, hoe gezellig is dat! Aan onze fysieke verschillen in afvoersysteempjes kunnen we helaas niks doen maar bespreek je plas. Zorg dat het geen issue wordt en geniet van je geweldige visdag waar je waarschijnlijk al zo lang naar uit zat te kijken! Het plassen aan de waterkant is dus geen probleem! ;)

Tot slot

Heb je vragen over producten of over het vissen? Stel deze dan gerust aan de klantenservice van Raven, ze staan je graag te woord. Of ga eens langs in een van de mooie hengelsport winkels van Raven in Almelo, Lelystad, Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende vissessie? Zorg dan dat je snel de juiste visspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met Raven! Dit kan altijd via de social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van de social media pagina's van Raven!

Glitters,

Nathalie

(foto's: Sander Boer)

2 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.