• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Nathalie Geeft Antwoord: “Zeebaars, heb jij lekkere recepten?”

Nathalie van den Berg 26 november 2021
Nathalie Geeft Antwoord: “Zeebaars, heb jij lekkere recepten?”
Nathalie Geeft Antwoord: “Zeebaars, heb jij lekkere recepten?”

Maak kans op het geweldige receptenboek van Noordzeevis uit scheveningen!

Het enige wat jij hoeft te doen is een leuke comment plaatsen onder dit blog.

Let op de actie loopt tot 11-01-2022!

Dit is een gastblog van Sjoerd Beljaars, fanatieke visser op alles wat tanden heeft en hoofdredacteur van het nieuwe online platform voor roofvissers, Roofmeister.

Iets dat ontzettend in populariteit gegroeid is de laatste jaren is het zeebaarsvissen vanaf de kant. Geen wonder, zeebaarzen zijn prachtige vissen, met name oersterk en de aanbeten spijkerhard! Daarnaast is het kantvissen op zeebaars niet bepaald makkelijk en zorgt dat voor een enorme uitdaging. Met 3 tips proberen we je een eerste goede stap in de goede richting te helpen. zeebaars-kantvissen_roofmeister

Werpen met shads

In de zomer en najaar kun je goed zeebaars vangen aan de Nederlandse kust. Zelf vis ik veel in de Europoort en veruit de meest effectieve vistechniek is daar het werpen met shads. Werp je shad up tide, oftewel schuin (op 2 à 3 uur) tegen de stroming in. Vervolgens laat je het kunstaas aan een zo strak mogelijke lijn naar de bodem zakken. Dat moment kun je op je top voelen en zien aan je lijn. Tik de shad nu omhoog met de hengel of draai een keer aan de molenslinger. De shad zal nu door de stroming een zweefmoment hebben vlak boven de bodem. Eenmaal weer op de bodem herhaal je dit proces, tot je lijn naar zo’n 10 à 11 uur wijst. Inderdaad, dit heeft veel weg van het werpen op snoekbaars. Beheers je dat, dan zul je het zeebaarsvissen snel onder de knie krijgen!

Het juiste materiaal

Qua hengel is een beetje lengte mooi meegenomen in de Europoort. Zelf vis ik graag met een hengel van 2,70mtr, liefst nog langer, een strakke blank en enige topactie. Qua werpgewicht kun je denken aan 10 tot 40 gram. Vissend op zeevis denken mensen meteen dat je grof geschut in moet zetten, maar juist het zeebaarsvissen kan de finesse bepalend zijn. Zo ook met de hoofdlijn, het best ga je voor een gevlochten lijn met een diameter van 10 tot 15/00. Hoe dunner de lijn, hoe minder weerstand in het water en des te makkelijker kun jij contact houden met de bodem. Een echte must is een fluorocarbon voorslag van minimaal 40/00. De bodem in de Europoort ligt bezaaid met stenen en schelpdieren.

Fox-zander-pro_roofmeister

Het juiste kunstaas

Momenteel is er een hype omtrent de zogenaamde Black Minnow Shad van het merk Fiiish. Prachtige shads die goed bij zeebaars in de smaak vallen, maar… stervensduur. Voor de beginner raden we af om meteen hiermee te gaan vissen, aangezien vastzitten en het verspelen van shads bij deze visserij hoort. Beter ga je voor gunstiger geprijsd kunstaas dat ook prima vangt. Wat dacht je van de Zander Pro Shads van Fox Rage of die good old Culprit shads. Geloof maar dat je daar op vangt! Qua loodkoppen kun je denken aan gewichten van 10 tot 30 gram, afhankelijk van de stroming en wind.

Sjoerd_beljaars_Roofmeister

Zoals met elke visserij is ervaring op doen het belangrijkste. We hopen dat we je met deze tips geïnspireerd hebben om ook eens op deze brute vis te gaan vissen.

Veel succes!

Sjoerd Beljaars

Hoofdredacteur Roofmeister

9 reacties

Reageer
Gravatar
Ton van Geel

Als het kookboek mij de inspiratie, enthousiasme, gekkigheid, charme, emotie en levens vreugde brengt, zoals Nathalie die heeft en beleeft, dan kook ik voortaan Nathastisch! 😜😋🤣😘😎👌

Reageer op Ton van Geel
Gravatar
Maurice Brown

Wat lekker ik zou als eerste na lang ziekbed maar overwonnen een lekkere zeebaars lusten en Nathalie je bent een topper kijk altijd met vermaak naar de visvrouwen.

Reageer op Maurice Brown
Gravatar
Ilonca van de Ven

Hey Nathalie!! Jaren lang chef-kok geweest in mijn hotel restaurant in het hoge noorden. Door omstandigheden mijn kookboeken allemaal kwijt. Dus dit kookboek zou wel weer een mooi begin zijn. Koken is net als vissen uh of fietsen; dat verleer je nooit. 😉✨💪👩🏻‍🍳 Groetjes ilonca

Reageer op Ilonca van de Ven
Gravatar
Robin

Deze recepten lijken me heel goed, lekker om uit te proberen. Thanks Nathalie!:)

Reageer op Robin
Gravatar
Andres Monna

.υnɘm ƨɿɒɒdɘɘZ ʞįilɿɘɘʜ nɘɘ qo nɘɿɘʞʞɘlɿɘv nɒʞ Ɉƨɒvlɒ ɘm ,nɘƨƨivɿɘddob Ɉɘʜ ƨnɘbįiɈ ,ʞi Ɉɒboz nɘnniw nɘlliw lɘw ʞɘodnɘɈqɘɔɘɿ Ɉɘʜ υoz ʞi ,ɘiɈɔɒ ɘʞυɘl nɘɘ ɈɒW ,ɘilɒʜɈɒИ ioH

Reageer op Andres Monna
Gravatar
Ilonka(sweeltje)

Als het kookboek net zo inspireerd om aan zee te gaan vissen als dat Nathalie heeft gedaan voor mij om echt de hengels te pakken, kom maar op !!!

Reageer op Ilonka(sweeltje)

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.