• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Net die paar visjes meer…

Anja Groot 2 juni 2021
Net die paar visjes meer…
Net die paar visjes meer…

Vaak vis je wedstrijden waarbij de onderlinge verschillen maar heel klein zijn. Misschien heb je zelf een heel goede wedstrijd gevist maar hebben je tegenstanders dat ook gedaan. Daarom is het belangrijk om altijd zo efficiënt mogelijk te vissen. Ik ervan overtuigd dat er wat kleine “hulpmiddeltjes” zijn die ervoor kunnen zorgen dat net jij het bent die de enkele visjes extra gevangen heeft en die al het verschil maken.

Meer concentratie is meer vangen!

Ik wil nog wel eens even mijn concentratie kwijtraken als ik tijdens een wedstrijd heel veel vis aan het vangen ben. Eigenlijk hoef je op zo’n moment maar amper na te denken en is het “in en uit”, zo snel je maar kunt vissen. Juist dan kom je min of meer in een automatisch ritme terecht waarbij het gemakkelijk is om de concentratie te verliezen en dus minder gaat vangen.

JVS_Visteller_2_anja_groot

De visteller

Een geweldig hulpmiddeltje is voor mij altijd de visteller. Dat lijkt misschien overdreven maar dat is het zeker niet. Mij pusht het altijd om te proberen nog net die paar extra vissen te vangen. Meestal klik ik ook maar 1 x voor een bepaald aantal vissen, meestal 5 of 10, afhankelijk van hoe goed de visserij is. Zo blijf ik tellen en alleen dat al houd me geconcentreerd.

Ook behoud ik op deze manier gewoon meer overzicht tijdens het vissen, zelfs wanneer de visserij iets moeizamer is. Hopelijk zorgt dat overzicht ervoor dat ik de goede beslissingen neem tijdens het vissen.

Voorbeeld: er is redelijk wat kleine vis te vangen maar je weet ook dat er enkele brasems te vangen zijn. Aan de hand van het aantal kleinere vissen kan ik ongeveer uitrekenen wat die tezamen wegen. Ook weet ik wat 1 of 2 brasems wegen en aan de hand van wat er langs de waterkant bij andere vissers gebeurt kan ik dan beslissen om eventueel om te schakelen met mijn tactiek, of juist niet. Door de juiste afweging te maken kun je zo de wedstrijd in je voordeel beslissen.

Het maakt eigenlijk niet uit wat je bedenkt om zo maximaal mogelijk te vissen. Als het voor je werkt dan is het altijd goed. Één ding is zeker, mijn visteller heeft me al vaak aan dat kleine beetje extra gewicht geholpen wat nodig was voor enkele extra puntjes tijdens een Topcompetitie. Voor mij werkt het dus!

Cupping kit

Het is heel logisch, maar ik benoem hem toch: Voldoende voer op je stek trekt nou eenmaal meer vis aan. En om gericht je voer bij je haak te krijgen is een cupping kit bedacht. Deze zet je gemakkelijk op een extra vaste stok en wanneer je deze regelmatig bij je voerstek kiept zorg je er voor dat de vis constant kan blijven azen! het heeft mij zeker een aantal wedstrijden geholpen met het vangen van net die paar visjes meer dan mijn concurrentie!

Tot slot

Heb je nog vragen over het effectief vissen? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende vissessie? Zorg dan dat je snel de juiste visspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina's!

1 reactie

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.