• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Pellet Waggler vissen op karper

Anja Groot 31 mei 2021
Pellet Waggler vissen op karper
Pellet Waggler vissen op karper

Vissen met een pellet waggler is een superleuke en spannende manier van vissen op bijvoorbeeld een karper commercial vijver. Maar hoe vis je eigenlijk met die pellet wagglers?

De montage

De bedoeling van een pellet waggler is om de vis kort onder de oppervlakte te laten azen en daar uiteindelijk ook te vangen. De voorgelode waggler zit met een waggler adaptor vast aan de hoofdlijn en daaronder komt vanzelfsprekend de onderlijn. Deze hoeft niet zo lang te zijn, een centimeter of 12 tot 15 is al voldoende. Een onderlijn met een haakmaat 12 is prima op de meeste karpervijvers. Natuurlijk kun je hier vrij mee experimenteren. Het belangrijk is dat je het aas, de pellet, met een baitband aan de haak zet. Doordat de waggler al is voorzien van lood zal hij vanzelf gaan staan en hoef je geen loodjes meer op de lijn aan te brengen. Hierdoor zal de haak met pellet langzaam naar beneden dwarrelen waardoor hij precies op de andere pellets lijkt.

pelletwaggler_montage_raven

Verschillende wagglers

1: De gewone pellet waggler

Wanneer de vis niet extreem gulzig is maar wel lekker blijft azen kun je de gewone pellet waggler gebruiken. Met deze waggler voer je alleen bij met pellets.

2: De micro bagging waggler

Als de vis nog niet actief is zal je ze tot azen moeten krijgen. Dit doe ik meestal met de micro bagging waggler. Die lijkt op de gewone pellet waggler maar nu zit er een kleine korf onder aan de waggler. Hier kneed je bij elke worp een beetje voer in. Wanneer de waggler het water raakt zakt hij eerst wat onder en lost het voer waardoor er een voerwolk ontstaat. Dit zet de vis aan het azen.

3: De impact bagging waggler

Dit is mijn favoriet, wanneer de vis goed los is komt deze waggler het best tot zijn recht. Het mooie van de impact bagging waggler is dat de vis zichzelf haakt doordat er boven de waggler een grote bol zit. Deze biedt voldoende weerstand wanneer de waggler onder water wordt getrokken. Ook hier kneed je voer rond de korf en maak je continue een voerwolk direct onder de waggler.

pelletwaggler_soorten_raven1

Hoe vis je met de pellet waggler

Bij het vissen met de pellet waggler is het belangrijk dat je actief vist. Elke worp is een nieuwe kans op vis en na enkele tientallen seconden tot een klein minuutje kun je beter opnieuw inwerpen en weer pellets bij schieten. Er zijn verschillende technieken en volgordes van werpen, voeren en binnendraaien. Het belangrijkste is dat je door actief te werpen en bij te schieten de vis zo hoog mogelijk in het water probeert te krijgen. Hoe hoger de vis zit, hoe sneller je aanbeten krijgt. Vis daarom maximaal een centimeter of 70 onder de waggler. Krijg je aanbeten, probeer dan steeds iets minder diep te vissen en de vis vast te houden op je stek.

pelletwaggler_anja_raven

Tot slot

Heb je nog vragen over het juist omgaan met je vangsten? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende witvissessie? Zorg dan dat je snel de juiste witvisspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Wil jij je vangsten met ons delen? Dit kan altijd via onze social media Instagram en natuurlijk Facebook Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media kanalen!

Veel plezier met het pellet waggler vissen!

Anja Groot

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.