• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Product review: Faith Wicked Baitalarms 3 + 1

Ivo Nijboer 28 mei 2021
Product review: Faith Wicked Baitalarms 3 + 1
Product review: Faith Wicked Baitalarms 3 + 1

Je kunt tegenwoordig geen forum of Facebook groep openen of je ziet het al voorbij komen. De eeuwenoude discussie over de beetmelder set van ‘Fox RX of Delkim?’. Ik zelf heb zelf met beide types gevist en ik kan met beide goed overweg, maar deze periode test ik de Faith beetmelder set. Men kiest vaak voor de oudere series van de FOX RX en Delkim, omdat iedereen roept dat die beter zijn. De aanschaf is vaak via marktplaats, dus vaak zonder garanties, maar waarom?

Een betaalbare oplossing... de Faith beetmelder set!

De Faith Wicked Baitalarm set is de oplossing! Waarom kiezen voor oudere types, waarbij het daadwerkelijke eerdere gebruik door vorige eigenaren nooit helemaal beschreven is. Ik heb net mijn Delkims aan de kant geschoven om voor een serieuze periode de Faith beetmelders te testen. HEERLIJK! Oké, het ontwerp was ik eerst wat sceptisch over omdat ik direct tegen enkele praktische problemen aanliep maar verder, ideaal! De opties zijn uitgebreid voor een hele degelijke prijs.

‘Wat maakt de beetmelder dan zo goed?’ Je leest het hieronder in mijn bevindingen!

Faith_wicked_baitalarm_4

Ik zal het zo simpel mogelijk proberen te beschrijven. De opties van de Faith beetmelderset zijn compleet in mijn ogen en niet te moeilijk, dus: Gevoeligheid, Volume, Toon en Nachtlicht aan/uit. Meer vraag ik ook zeker niet van mijn beetmelder.

Wat zijn de mogelijkheden?

Nachtlicht: Deze functie geeft echt fatsoenlijk veel licht, waardoor ik zelfs in het hoge gras mijn beetmelders op afstand zie staan. Natuurlijk kun je de stand ook uit zetten, waardoor je de beetmelders niet ziet staan.

Volume: Het volume is te regelen in meerdere standen. Zelf gebruik ik het liefst de zachtste stand. Niet alleen omdat ik mijn ontvanger altijd dichtbij heb, maar ook uit respect voor de natuur. Niemand is gebaat bij extreme hoge en lange geluiden in de stille omgeving.

Faith_wicked_baitalarm_3

Gevoeligheid: Dit is goed te regelen, zodat je lekker gevoelig kunt vissen tijdens rustige omstandigheden. Op de rivier is de gevoeligheid goed genoeg om niet al het drijfvuil in de lijn te registreren.

Toon: Deze is naar wens in te stellen van hoge- naar lage tonen. Hierdoor kan er verschil gemaakt worden tussen de verschillende hengels.

De ontvanger: Hier kan ik heel simpel in zijn: Oerdegelijk! Geen rare vormen of antennes die breekbaar uitsteken. De ledjes zijn goed zichtbaar en geven voldoende licht om op afstand te kunnen zien welke afgaat. De eerste piep van de beetmelder registreert de ontvanger gelukkig niet, hierdoor wordt u niet gillend gek van alle windvlaag-piepjes, ratten of vuil in de lijn. Maar bij een lijnzwemmer of andere actie van 2 piepen of meer zeker wel.

Faith_wicked_baitalarm_6

Tot slot:

De Faith beetmelder set wordt standaard geleverd met demontabele snag-ears, dit zorgt er perfect voor dat de hengel blijft liggen op de beetmelder, wanneer men onder een hoek naar de stek vist. Wat er in mijn ogen mist is misschien een handige clip aan de ontvanger om deze aan je tent te kunnen clippen of overeind te kunnen zetten op de Bivvy tafel, maar met het bijgeleverde key-cord is de ontvanger wél mooi op te hangen. Tevens krijg je er een handige opbergkoffer bij om ze netjes op te bergen!

Let wel op dat deze beetmelders het beste functioneren als de hengel zowel op de voor- als achtersteun ligt, aangezien de hengel tegen het wieltje kan komen en dit de beetregistratie in de weg kan zitten. De batterijen die het systeem nodig heeft zijn de AAA- batterijen, voor de hengelsport kan ik alleen maar Duracell aanraden!

Faith_wicked_baitalarm_5

Heb je nog vragen of wil je meer weten van de Faith Wicked Bite Alarm Set? Stel deze dan gerust aan de klantenservice van Raven, ze staan je graag te woord. Of ga eens langs in een van de mooie hengelsport winkels van Raven in Almelo, Lelystad, Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende vissessie? Kijk dan zeker eens naar de range van Faith in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met Raven! Dit kan altijd via de social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van de social media pagina's van Raven!

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.