• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Streetfishing: 4 tips door Roofmeister

Sjoerd Beljaars 1 juni 2021
Streetfishing: 4 tips door Roofmeister
Streetfishing: 4 tips door Roofmeister

Dit is een gastblog van Sjoerd Beljaars, fanatieke visser op alles wat tanden heeft en hoofdredacteur van het nieuwe online platform voor roofvissers, Roofmeister. In dit blog geeft Sjoerd je 4 tips voor Streetfishing!

Tip 1 - Houd je lijn in de gaten

Altijd goed om gevoel te houden met de blank tijdens het vissen. Een strak hengeltje met een gevoelige top is perfect. Maar ga je ultra light vissen? Dan kan het alsnog lastig zijn om voeling te houden met de bodem. Een goede truc is dan om goed de lijn in de gaten te houden. Valt het kunstaas op de bodem dan zie je dat namelijk aan de lijn. Een extra tip is dan om een goed zichtbare lijn te kiezen. Vooral fluo-kleuren doen het goed.

Film-Kijk-Tip-Streetfishing-in-Amsterdam

Tip 2: Ga ook in de donkere uurtjes op pad

Natuurlijk kun je overdag prima je baarzen en snoekbaarzen vangen, maar probeer het ook eens in de donkere uurtjes. Je zult zien dat met name snoekbaars veel actiever is in het donker. Vaak komen ze dan ondieper te liggen en dus dichter onder de kant. Baarzen zijn en blijven zichtjagers, maar bij verlichting kun je alsnog goed scoren en aan verlichting geen gebrek in steden ;-)

Licht genoeg in de binnenstad!

Tip 3: Brasemhaken!

Ga je dropshotten en heb je je pijlen gericht op het kleinere spul? Blijf dan niet stug door vissen met de doorsnee dropshothaken, maar bekijk ook eens het witvisassortiment. Probeer het eens met een kleine brasemhaak. Uiteraard moeten de haken wel vlijmscherp zijn!

Tip 4: Schakel over op verschillende technieken

Het klinkt als een cliché, maar zorg dat je meerdere technieken de kans geeft. Is het ergens niks jiggend, dan hoeft dat niet te betekenen dat je op de dropshot ook niets vangt. Integendeel zelfs, een techniek kan zomaar een schot in de roos zijn.

Momenteel is er een hype rondom de zogenaamde Carolina rig ontstaan. In een notendop; feitelijk hebben we het hier over een schuifloodje (bullet sinker), die gestopt wordt door een wartel, met tussenkomst van een kunststof kraaltje. Daarna een fluorocarbon onderlijn van 20 – 50 cm met daaraan een softbait met enkele haak (vaak weightless met off set hook). Waarom is dit nu zo effectief? Wel, dat zit hem met name in het feit dat de softbait gewichtsloos is en dus heel makkelijk geïnhaleerd kan worden door roofvis. Werkt erg goed als de rovers voorzichtig zijn. De Carolina rig is absoluut de moeite waard om je in te verdiepen.

De Carolina rig...

Tot slot

Heb je nog vragen over het juist omgaan met je vangsten? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende roofsessie? Zorg dan dat je snel de juiste roofspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je PR van het jaar!

Wil jij je vangsten met ons delen? Dit kan altijd via onze social media Instagram en natuurlijk Facebook Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media kanalen!

Veel succes en tot snel met een volgende gastblog!

Sjoerd Beljaars, Hoofdredacteur Roofmeister

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.