• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Succesvol karpervissen op groot water

David de Vos 31 mei 2021
Succesvol karpervissen op groot water
Succesvol karpervissen op groot water

Verleden jaar heb ik weer een heerlijke visvakantie mogen meemaken in Frankrijk. We verbleven langs een prachtig meer in het dal, dit meer stond bekend om zijn rijke bestand aan dikke karpers. Voor mij dus de perfecte kans om eens goed aan de slag te gaan!

Een relaxte start voor het karpervissen begint

Toen de datum vast stond begon het aardig te kriebelen, de bakken die hier uit het water worden getrokken zijn gewoon PBtjes. Hier moesten ik maar wat mee gaan doen ook! De voorbereidingen zijn getroffen, het voer wat grotendeels uit Crafty Catcher bestaat is ingeslagen en de materialen zijn klaar voor vertrek! Het was een eindje rijden, maar als je er eenmaal bent is het volop genieten. Wat een prachtig water in een geweldig gebied. We zijn langzaam van start gegaan, eerst rustig de juiste stek zoeken dan uitpakken. Terwijl mijn vismaat de spullen uitpakt gooi ik de eerste tien kilo Boilies op onze plekken. Op de spots heb ik een kleine spiegel kunnen spotten, ''dat belooft wat'' ging er door mijn hoofd. Voor snel succes besloten we om de hengels te leggen op het randje van de voerstek. Hier zal de karper sneller beginnen met azen en hopen we op een vlotte aanbeet!

Een vroege aanbeet

Om half 4 schrokken wij wakker van een gillende beetmelder. Omdat de vis in het open water een stuk sterker is dan op het kanaal kreeg ik al snel door dat het drillen van af de kant erg lastig zou worden. Mijn vismaat maakte de boot klaar voor vertrek. Voor mij voor de eerste keer dat ik de vis echt moest gaan halen. Bij de eerste glimp leek het een flinke vis, mijn blijdschap was enorm! Na een dril van ongeveer 10 min mocht ik de karper dan toch echt landen. Nu terug varen naar de kant waar mijn vismaat al klaar stond om de hengel en het landingsnet over te pakken. Wat een adrenaline kick was dit voor ons beide en dat al in de eerste nacht, zonder dagen voorvoeren.

De eerste vangst op groot water

De volgende dag was het ontzettend warm en de karpers lagen te zonnen onder eigen kant. Geen vangsten dus. Rond een uur of zes ging de beetmelder dan toch nog af, hangen...! Opnieuw de boot in met mijn hengel en landingsnet. Wat een power zit er hier in de vis, dit is meer dan genieten en vissen op z`n best. Een hele dikke spiegel was het resultaat na 20 minuten drillen, wat een monster is dit zeg! Deze visvakantie is het dubbel en dwaars waard, met een vis als deze is direct mijn PB verbroken!

Wind op de kant, vis in de hand!

De volgende dag was de wind gaan draaien, en hierdoor bleven de vangsten uit. Na 24 uur niks te hebben gevangen besloten om toch de voerplekken te verlaten en de wind te volgen. Dit leverde in de nacht 1 karpertje op. Mijn gedachtes waren niet meer te stoppen, wat zal ik doen, wat kan ik nog meer doen, meer voer, minder voer. Vroeg in de ochtend de oude stekken toch maar voorzien van wat voer, misschien gaat de wind wel weer draaien. En ja hoor de laatste dag stond de wind weer op onze stekken en groeide het vertrouwen weer om vis te gaan haken. 1 hengel lag single hookbait en die ging er midden op de dag als eerste van door. Nu rustig afdrillen, na een moeizame strijd kon ik haar scheppen een netjes onthaken in het net. Al is deze minder groot dan de vangst er voor blijft het een enorme unit, vissen als deze vang je niet vaak en elk moment van de drill is puur genot!

Wat een prachtige karper

Mijn tips voor het karpervissen op groot water:

  • Ga actief op zoek naar de karper, soms moet je je tacktiek omgooien om toch goede vangsten te behalen
  • Zorg dat wanneer de wind goed staat jij klaar staat! de vis heeft meer vertrouwen en zal eerder aanzetten tot een aanbeet!
  • Zorg dat je je stek voorziet met lokstof dit trekt de vis goed aan!

Tot slot

Heb je nog vragen over het karpervissen op groot water? Stel deze dan gerust aan de klantenservice van Raven, ze staan je graag te woord. Of ga eens langs in een van de mooie hengelsport winkels van Raven in Almelo, Lelystad, Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende karpersessie? Zorg dan dat je snel de juiste karperspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met Raven! Dit kan altijd via de social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van de social media pagina's van Raven!

Veel succes en een goede vangst! David de Vos team Faith

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.