• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Tips 6 t/m 10 voor het zeevissen

Ivo Nijboer 1 juni 2021
Tips 6 t/m 10 voor het zeevissen
Tips 6 t/m 10 voor het zeevissen

Deze week weer 5 handige tips voor het zeevissen, want soms loop je als zeevisser tegen bepaalde problemen aan tijdens het vissen. Daarom heb ik voor jou tips 6 t/m 10 voor het zeevissen op een rijtje gezet, zodat jij niet tegen dezelfde problemen aan loopt als ik.

De vorige tips voor het zeevissen nog niet gelezen? Lees hier de tips 1 t/m 5 voor het zeevissen.

6. De Britse Box

Onder veel zeevissers is het al een begrip: De Britse Box. Deze koffers zijn volledig van kunststof, je kunt er goed opzitten en alles wat je erin opbergt blijft droog en vrij van zand en zout.

Deze koffers zijn ook makkelijk mee te nemen omdat ze een brede draagriem hebben, en bovendien passen ze op veel strandtrolleys. Eventueel is er zelfs tegenwoordig nog een handig hulpmiddeltje op de markt, de breakaway backrest rugdrager. Met dit hulpmiddel draag je je britse box niet alleen gemakkelijk op je rug, wanneer je op je stek beland bent dan heb je meteen een rugleuning voor je box, waardoor je nog relaxter zit te wachten op die ene aanbeet!

Zeevissen_rodpod_stoel
De Britse box is een multifunctionele opbergbox, waarin je je visspullen vocht en zout vrij kunt bewaren.

7. Drukke boot? Gebruik relinghouders

Wanneer je geregeld opstapt bij een grote vissersboot, dan weet je dat het soms erg druk kan zijn aan boord. Tientallen hengels staan tegen de reling aan, met aan elke hengel meerdere scherpe haken. De zee is ook niet altijd rustig en daardoor wil het nog wel eens gebeuren dat er een hengel van de reling afglijdt. Dit zorgt niet alleen voor irritaties en hengelbeschadigingen, maar door de haken kan het nog gevaarlijk zijn ook! Gelukkig is hier een heel handig middeltje voor op de markt!

X2_Railing_Hengelhouder
Door deze kleine investering voorkom je beschadigingen op een visboot.

Deze relinghouders zijn zo gemaakt dat je ze eenvoudig vastzet aan elke reling. Aan deze relinghouder zit een strip van klitteband waar je snel je hengel in- en uit kunt halen. Bijvoorbeeld de Railing Hengelhouder van X2 is een handig product, de prijs van enkele euro’s kan je veel irritaties besparen en vistijd opleveren!

8. Gebruik een loodlifter

Gebruik een loodlifter wanneer je veel ondieptes, wierbedden of andere obstakels tussen jou en je aas vindt, bijvoorbeeld deze X2 loodlifter. Een loodlifter is een kunststof plaatje welke bij het binnendraaien voor veel opwaartse druk zorgt. Je lood komt dus snel van de bodem af bij het binnenhalen. Dit scheelt je veel vastlopers, irritaties, materiaal en vistijd!

Zeevis_strand_man
Een lood lifter scheelt je veel vastlopers, irritaties en materiaal.

9. Zacht aas? Kies voor de 'baitholder haken'

Wanneer je met pieren of andere zachte aassoorten vist, dan kun je beter kiezen voor een zogenaamde “baitholder” haak. Deze haken hebben kleine weerhaakjes op de steel, de X2 wormhaak is hier een mooi voorbeeld van.

Door deze kleine weerhaakjes blijft je aas veel beter zitten tijdens het ingooien, en weet je tenminste zeker dat je pieren niet allemaal op een hoopje in de haakbocht komen te hangen.

Zeevis_man_worp-1
Door de kleine weerhaakjes van een baitholder haak blijft je aas goed op de haak zitten.

10. Melkpak met ijs!?

Ben je van plan om de gevangen vis mee naar huis te nemen? Zorg er dan voor dat je ijs hebt langs de waterkant, zodat je de vis lekker vers houdt. Leg voordat je gaat vissen een melkpak gevuld met water in de vriezer. Dit melkpak kun je meenemen tijdens het vissen, zodat je een goed pak ijs hebt. Met het ijs kun je je vangsten gemakkelijk bedekken.

Tot slot

Heb je nog vragen over het zeevissen? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende zeevissessie? Zorg dan dat je snel de juiste zeevisspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina's!

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.