• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Tips voor het maken van de beste karperfoto!

Ronny Jansen 31 mei 2021
Tips voor het maken van de beste karperfoto!
Tips voor het maken van de beste karperfoto!

In het begin is het vaak wat stuntelen om de vis goed in de handen te houden. In dit blog leer je met Ronny van team Faith een aantal tips voor het maken van de beste karperfoto stap voor stap.

Om te beginnen is de zorg voor de karper het belangrijkste. Zorg er daarom ten allen tijden voor dat je de vis boven een onthaakmat houdt. Het kan natuurlijk wel eens gebeuren dat de vis toch nog spartelt en uit je handen glijd. De onthaakmat zorgt er voor dat de vis een stuk zachter zal vallen. Door de zachte vulling beschadigd de karper niet. Ga ook nooit staan met een gevangen karper. De afstand tot de onthaakmat is dan veel te hoog. Als we door onze hurken heen gaan en zo de vis kunnen tillen, zal hij nooit heel hard kunnen vallen!

Karperfoto

Stap voor stap de karper vasthouden

  • Leg de vis op de flank met de buik van je af. Zorg er daarbij voor dat de borstvinnen langs het lijf van de karper liggen. Als dit niet het geval is dan kunnen de vinnen breken/ontwrichten met alle gevolgen van dien.
  • Plaats je handen onder de karper met 1 hand ter de hoogte van de borst vinnen, de andere hand rond de aarsvin. Steek je handen onder de karper door tot de karper op je onderarm ligt, en je de handen weer vrij hebt. Let er altijd op dat je geen sieraden of een horloge draagt. Dit kan de vis gemakkelijk onnodig beschadigen.
  • Nu de vis op je onderarmen ligt kan je met de hand die bij de aarsvin zit een kommetje maken en de aarsvin hier in laten glijden. Je de duim houdt je aan de achter kant van de vis waardoor je alleen de vingertoppen op de foto ziet. Veel vissers klemmen de aarsvin tussen de middelvinger en ringvinger voor betere houvast. Hiermee kun je de vin beschadigen en breken, doe dit daarom niet. Vangstfoto
  • Met de hand die je bij de borstvin hebt, maak je meer een bredere kom. Zorg er voor dat de wortel van borstvin ter hoogte (maar niet er tussen) van de wijs- en ringvinger zit. Hiermee heb je voldoende grip en ligt de karper goed in evenwicht.
  • Nu kun je de vis langzaam naar voren kantelen waardoor hij met de flank naar de camera wijst.
  • Leg hierbij je onderarmen boven op je bovenbenen. Zo kunnen je armen lekker rusten en ben je stabiel genoeg om de vis goed in positie te houden.

Tot slot

Heb je nog vragen over het karpervissen? Stel deze dan gerust aan de klantenservice van Raven, ze staan je graag te woord. Of ga eens langs in een van de mooie hengelsport winkels van Raven in Almelo, Lelystad, Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende karpersessie? Zorg dan dat je snel de juiste karperspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je PR van het jaar!

Deel je vangsten met Raven! Dit kan altijd via de social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van de social media pagina's van Raven!

Goede vangst, Ronny Jansen team Faith @ronnycarpfishing

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.