Veiligheid & Privacy

Glashelder

Raven Hengelsport BV, gevestigd aan Raven Hengelsport BV Houtwijk 40 8251 GD Dronten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Raven Hengelsport BV verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
  • Het afhandelen van jouw betaling of terugstorten van het aankoopbedrag.
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder. Indien opgegeven door de gebruiker worden gegevens als vissoort en visniveau ingezet om de relevantie te verbeteren.
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren
  • Raven Hengelsport BV analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
  • Raven Hengelsport BV volgt jouw surfgedrag over verschillende websites waarmee wij onze producten en diensten afstemmen op jouw behoefte.
  • Raven Hengelsport BV verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Raven Hengelsport BV verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
  • Voor- en achternaam
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Facebook & Twittergegevens
  • Als je contact opneemt met onze klantenservice via Social media kanalen maken we gebruik van je (gebruikers)naam en e-mailadres om contact met je op te nemen.
  • IP-adres, Internetbrowser en apparaat type
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch. Denk aan; soort visser en niveau visser.
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
  • Bankrekeningnummer

Delen van persoonsgegevens met derden

Raven Hengelsport BV verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Raven Hengelsport BV blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Geautomatiseerde besluitvorming

Raven Hengelsport BV neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Raven Hengelsport BV) tussen zit. Raven Hengelsport BV gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen:

  • Visual Website Optimizer: Door verschillende website varianten aan te bieden aan verschillende gebruikers wordt bepaald wat de beste gebruikerservaring is. Op basis hiervan worden verbeteringen op de website doorgevoerd.
  • Clang/Ve Global: Als gebruiker ontvang je een reminder per email als jij de order in het bestelproces nog net niet helemaal hebt afgerond.
  • Criteo: Op basis van de producten die je op  www.raven.nl bekijkt tonen wij je advertenties met relevante producten op basis van je gedrag op sites buiten www.raven.nl.

Bijzondere persoonsgegevens die wij verwerken

Wij hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via post@raven.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Raven Hengelsport BV bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende persoonsgegevens:

  • Inactieve klantaccounts verwijderen we na 7 jaar.
  • Van de belastingdienst moeten we onze administratie jouw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren
  • Voor reparatie en retouren bewaren we jouw contactgegevens 7 jaar.
  • Wanneer je toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van de nieuwsbrief dan bewaren wij die toestemming 7 jaar. Als jij je uitschrijft van de nieuwsbrief bewaren wij het verzoek om in te trekken zodat je geen e-mails meer ontvangt. 

Na de aangegeven periodes gebruiken we je gegevens alleen anoniem, voor analyses en interne rapportages.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Raven Hengelsport BV gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Raven Hengelsport BV gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

 


Op www.raven.nl website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Het gaat om de volgende cookies. 
  • DoubleClick
  • Criteo
  • Ve Interactieve
  • Google Dynamic Remarketing
  • Google Adwords
  • Google Tag Manager
  • Facebook Custom Audience
  • Trustpilot
  • Zopim
  • Google Analytics
  • Crazy Egg
  • Visual Website Optimizer
  • Hotjar
  • GA Audiences

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Raven Hengelsport BV en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar post@raven.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . Raven Hengelsport BV wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Raven Hengelsport BV neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via post@raven.nl

Contactgegevens

Raven Hengelsport
BV Houtwijk 40
8251 GD
Dronten
0321 - 31 00 12
post@raven.nl
 
  • Indien op voorraad, voor 21:00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending bij een bestelling van €50,- of meer
  • 14 dagen niet goed geld terug