• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Vissen met het sleepje op snoekbaars

Yoni Huberts 12 mei 2022
Vissen met het sleepje op snoekbaars
Vissen met het sleepje op snoekbaars

Vissen met het sleepje op snoekbaars, een “ouderwetse” manier van vissen die zeer doeltreffend is. In het verleden werd er bijna niet anders gevist dan op deze manier, maar wat is nu het voordeel ervan?

Tegenwoordig wordt er door ongeveer 85% van de vissers uitsluitend kunstaas gebruikt en ja dit is absoluut een manier van vissen dit zijn vruchten afwerpt, maar zou die manier die 30/40 jaar geleden werd toegepast niet nog steeds werken? ZEKER WETEN! En dan is het ook nog eens super eenvoudig.

Wat heb je nodig?

Je bent voor deze visserij nodig; een soepele spinhengel van 2,40m - 2,70m met een werpgewicht van 15/20gram. Hierop zit een molen uit de 2500/3000 serie in combinatie met een nylon lijn van 0,20 tot 0,25mm. Zit er op het water waar je wilt gaan vissen veel snoek gebruik dan een stalen onderlijn! In de andere gevallen voldoet een fluorocarbon onderlijn van 0,25 - 0,30mm prima.

In onderstaande foto laat ik zien hoe de montage eruit ziet en wat je nodig hebt.

Het DLT wartelloodje van 7 of 10 gram monteer ik aan een “getwist” stukje lijn van ongeveer 10-12cm. Aan het uiteinde komt een kleine wartel maat 7. Hierdoor kan deze vrij over de lijn schuiven en heb je altijd een vrije doorloop van je hoofdlijn. Ook als je op een zachte ondergrond vist. Tussen de wartel van het loodje en de wartel waar de onderlijn aan zit zet ik een rubber stuitje. De onderlijn is ongeveer 60 centimeter lang waar aan het einde een Owner SSW straight eye maat 1 aan bevestigd is. Als aas gebruik ik een spiering of een voorntje.

De montage en de benodigdheden voor het vissen met het sleepje
De montage en de benodigdheden voor het vissen met het sleepje
 

Hoe vis je met deze montage?

Vis je montage langzaam binnen, gevolgd door een tik(versnellen). Krijg je een aanbeet, sla dat niet meteen aan. Geef de vis de tijd om het aas goed in de bek te nemen. Zet je beugel van de molen open en voel of de vis lijn neemt. Is dit het geval? Doe dan de beugel dicht en richt je hengel naar de vis, draai de lijn op spanning en zet de haak.

Let op: De slip moet niet te vast staan. Het is beter om de spoel met je vinger af te remmen, dan dat deze te vast staat.

Tot slot

Heb je nog vragen over het vissen op snoekbaars? Stel deze dan gerust aan de klantenservice van Raven, ze staan je graag te woord. Of ga eens langs in een van de mooie hengelsport winkels van Raven in Almelo, Lelystad, Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende vissessie? Zorg dan dat je snel de juiste visspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met Raven! Dit kan altijd via de social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van de social media pagina's van Raven!

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.