• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Vroege voorjaartips voor karpervissers!

Ivo Nijboer 28 mei 2021
Vroege voorjaartips voor karpervissers!
Vroege voorjaartips voor karpervissers!

Met het toenemende aantal zonuren worden de kansen groter voor de karpervissers! Ga jij op zoek naar vroeg voorjaars succes? Lees dan deze voorjaartips voor karpervissers en wellicht vang jij aankomende dagen/weken jouw eerste karper van het jaar!

Voer op je stek, maar niet teveel

De zon verleidt veel vissers om weer te beginnen waar ze afgelopen jaar geëindigd zijn. Maar zeker in het voorjaar wil je niet teveel voeren, voer maximaal een handje voer per hengel. Of het dan boilies, partikels of een basis grondvoer maakt in de basis niet heel veel uit. Het is belangrijk dat het vroeg in het voorjaar niet teveel verzadigd. Kies voor een minimale hoeveelheid, maar voer met maximale attractie. Zo kun je bij de aanwezigheid van karper, snel succes boeken.

Sessie_voorjaar_ronnie
Voer niet te veel op je stek

Zoek de karper op

Karpers vind je in het voorjaar op diverse plekken. Denk bijvoorbeeld op diepe wateren aan de ondiepe plekken. Bij sloten en vaarten aan bruggen/duikers, en op kanalen aan zwaaikommen en/of bruggen. De bruggen en duikers vormen in de winter een holding voor karpers waardoor ze in het vroege voorjaar nog steeds rond deze plekken te vinden zijn. Op kanalen zijn zwaaikommen (die bevatten vaak meer ondieptes dan de rest van het kanaal), ware trekpleisters voor de karpers. De ondieptes warmen hier sneller op en waterplanten groeien hier sneller dan andere delen van een kanaal.

wintervissen
Gebruik altijd een onthaakmat of cradle

Heb je een fishfinder Gebruik deze dan zeker in het voorjaar om de karpers op te zoeken!

Vissen in het voorjaarsseizoen met pop-ups!

Zeker in het voorjaar is het interessant om met pop-ups te vissen. De aas presentatie is hierdoor optimaal en de haak vrij van vuil. Gebruik bij het inleggen/werpen een pva-foampje en je bent verzekerd van een optimale aas presentatie.

In het vroege voorjaar ligt de bodem nog bezaait met afgestorven blad en dorre waterplanten. Nieuwe waterplanten zijn in het nog iets wat troebele water niet goed zichtbaar, daardoor is het in veel gevallen niet zeker dat je aas presentatie optimaal uitkomt bij een standaard onderlijn Het is dus de ideale periode om bijvoorbeeld met Chod rigs op een zachte bodem te vissen of een ronnie-rig op een stek met wat meer bladresten. De karpers gaan op deze stekken op zoek naar allerlei waterdiertjes om de reserves weer wat aan te vullen. Met een perfect aangeboden pop-up hoef je op zo’n plek niet lang te wachten op een aanbeet.

Faith-Sessie-voorjaar_ronnie
Faith Sessie voorjaar met de ronnie rig.

Soaks, dips en andere liquids

Net als de winter is het vroege voorjaar dé tijd om je haakaas te boosten met dips en flavours. Door je aas te boosten verzadig je de karper niet, maar vergroot je wel de attractiviteit en bereik van je aas. Kies voor een Munga cloud van Crafty Catcher om je grondvoer aan te maken. Deze of andere dikkere liquids zorgen voor een breed geurspoor in alle waterlagen.

Munga_cloud_sessie_voorjaar
Munga_cloud_sessie_voorjaar

Wil je liever specifiek je haakaas laten opvallen? kies dan voor een baitsmoke of de ‘klassieke’ en reeds bewezen Goo's van Korda.

Zigvissen

Vergeet in het vroege voorjaar de zig niet. Juist het aanbieden van je aas, in de waterlaag waar de karper zich bevindt is super slim! De zig is zeker in het voorjaar een weinig gekozen techniek, maar misschien wel de meest effectieve manier van karpervissen! Meer leren over zigvissen? lees dan ons tips voor het zigvissen blog!

adjustable-zig-float

Kies voor een simpele ready-to-go zig montage en leer zelf de do’s en dont’s van het zigvissen. Het is een manier van karpervissen waar je geen spijt van krijgt, als je jezelf deze eenmaal eigen hebt gemaakt.

Bekijk hier alle producten voor het karpervissen! Ik hoop dat je wat hebt aan onze tips voor karpervissen in het voorjaar, veel succes en een goede vangst!

Tot slot

Heb je nog vragen over het juist omgaan met je vangsten? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende karpersessie? Zorg dan dat je snel de juiste karperspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina's!

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.