• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
 • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
 • Gratis verzending vanaf € 50,-

Waadpak kopen? Dit moet je weten!

Ivo Nijboer 31 mei 2021
Waadpak kopen? Dit moet je weten!
Waadpak kopen? Dit moet je weten!

Een waadpak is een ééndelig pak dat bijna het hele lichaam bedekt, je kan het vergelijken met een waterdichte tuinbroek. Omdat de waadpakken waterdicht zijn, is het een uitkomst voor vele vissers. Vooral voor de roofvisser, karpervisser, vliegvisser en strandvisser is een waadpak een handig hulpmiddel. Dus een waadpak kopen? dit moet je weten!

Voordelen van een waadpak

 • Je kan stekken bereiken waar je anders niet bij kan komen.
 • Bij het vissen vanuit de bellyboat blijf je warm en droog met een waadpak.
 • Je kan zonder echt nat te worden je boot in stappen.
 • Je kan de vis 'halen' met een waadpak als je vist in de buurt van opstakels.
 • In ondiep water kan je met een onderwaterkijker de bodem onderzoeken.
 • Met een goed waadpak blijf je warm, ook al sta je in het water.
 • Je kan met de vis in het water op de foto zonder zelf nat te worden.
 • Het terugzetten van een vis in ondiep water is gemakkelijker.
Waadpak vangst
Met een waadpak haal je gemakkelijk je vangst uit het water voor een foto

PVC

PVC waadpakken zijn over het algemeen goedkoper dan andere soorten. Hierdoor zijn ze perfect geschikt voor mensen die niet de hoogste eisen aan het waadpak stellen. De PVC versie is door het soepele materiaal gemakkelijk aan te trekken. Een nadeel is dat het pak onder water tegen je lichaam aan drukt. Hierdoor heb je minder bewegingsvrijheid. Ook zal het pak je niet warm houden, dit is gemakkelijk op te lossen door goede thermo ondergoed onder je PVC waadpak te dragen. Heb je af en toe een waadpak nodig maar ben je geen ‘’heavy user’ dan is een PVC versie een goede keuze.

Neopreen

Neopreen waadpakken zijn vaak wat duurder dan de PVC variant maar zijn kwalitatief ook wat beter. Door het dikke neopreen houdt hij je warm en heb je meer bewegingsvrijheid in het water. Hij is wat minder makkelijk aan te trekken, maar als je hem aan hebt dan heb je er meer plezier van. Stap je in de bellyboat of sta je continue in het water? Dan is een Neopreen waadpak een must.

Waadpak met bellyboat
Waadpak met bellyboat door Roofmeister

Ademende waadpakken

Deze pakken zijn de absolute top binnen de familie en heeft ondanks de hoge aanschafprijs een aantal interessante voordelen. Het ademende materiaal zorgt er voor dat zweet wordt afgevoerd waardoor je niet alsnog nat wordt in je waadpak. Daarnaast zijn deze pakken licht van gewicht en een stuk prettiger te dragen dan een neopreen pak. Ga je actief vissen (bijvoorbeeld vliegvissen) dan kun je dus het beste voor een ademend pak kiezen.

Welke maat moet je waadpak zijn

Het kiezen van de juiste maat is heel belangrijk bij het kopen van een waadpak. Aangezien waadpakken in de meeste gevallen worden aangegeven in schoenmaat is het verstandig om 1 maat groter te nemen dan je standaard schoenmaat. Dit omdat je dan nog genoeg ruimte over wilt houden voor warme sokken en eventueel thermo ondergoed dat je onder het pak zou willen dragen.

Heb je eenmaal het juiste waadpak dan zal je je altijd aan een paar veiligheidsregels moeten houden.

Veiligheid

 • Kijk uit met het waden op zachte of rotsachtige bodems. Bij een kleine misstap kan je waadpak vol water lopen en kun je omslaan. Met een zwaar pak is het zwemmen erg lastig.
 • Zorg ervoor dat je een marge tussen het wateroppervlak en de rand van je waadpak houdt.
 • Gebruik een waadpak niet in de boot. Als je per ongeluk overboord valt dan kan er water in je waadpak komen waardoor het zwemmen moeilijker gaat en je lastig de boot in kan komen.
 • Zorg dat je altijd een mesje of schaar bij je draagt als je een waadpak aan hebt. Mocht toch nog iets onverwachts gebeuren na deze tips dan kun je het pak gemakkelijk kapot snijden.

Ik hoop dat je iets hebt aan de bovenstaande tips. Twijfel je nog over de aanschaf van een waadpak? Vraag dan onze specialisten in de winkel of neem contact op met onze klantenservice. Wil je een goede vergelijking maken, bekijk dan eens onze waadpakken.

Tot slot

Heb je nog vragen over het aanschaffen van het juiste waadpak? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook altijd de juiste kleding aan de waterkant? Zorg dan dat je snel de juiste viskleding in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina's!

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.