• Alles voor de hengelsporter sinds 1974
  • Voor 21:00 besteld, direct verzonden!
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Welke dobber voor het commercial vissen?

Raven Hengelsport 28 mei 2021
Welke dobber voor het commercial vissen?
Welke dobber voor het commercial vissen?

Vissen op een commercial vijver is erg leuk en hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je kan hier karper vangen met een vaste hengel en elastiek of met de method feeder. Als je met de vaste hengel gaat vissen dan heb je natuurlijk een goede dobber nodig. In dit blog lees je waar je op moet letten!

Lees ook: Met de vaste stok op karper vissen & Vissen met de method feeder

Dobber_Commercial_Assorti_Raven
Verschillende dobbers voor verschillende situaties!

Dobbers voor dieper water

Commercial vijvers hebben vaak een eenvoudig diepteverloop met in het midden een diepte van een meter of twee. Vis je op een redelijke afstand uit de kant in het diepere gedeelte van het water dan heb je een dobber nodig die stabiel staat. Dobbers met een lange ondersteel zorgen voor deze stabiliteit, ook als je met groter aas vist. Door de dobber goed uit te loden en de stek goed uit te peilen is dit een perfecte dobber voor de lange afstand die we vissen.

Lees ook: Dobber uitpeilen, hoe moet dat?

Dobber_Commercial_Topset_Raven
Een dobber voor het ondiepe water en voor het diepe water!

Dobbers voor ondiep water langs de kant

Margin vissen is enorm populair op commercial vijvers. Je vist hier vlak onder de kant op het ondiepe stuk van het water. De complete lijn zal niet langer zijn dan een meter waarvan 60 centimeter onder de dobber zal verdwijnen richting de bodem. Daar schrikt een lange antenne van 20 centimeter de vis natuurlijk snel af. Kies daarom voor een dobber met een korte dikke ondersteel. Daarnaast moet hij niet teveel opvallen en kun je de felgekleurde antenne dus het best compleet boven het water laten staan. Wanneer de pen relatief kort is dan zal dat de karper minder verstoren tijdens het azen.

Tips voor het karpervissen met een dobber

  • Kies het liefst voor een inline dobber. Deze dobbers kunnen meer kracht van de weg-zwemmende vis aan en gaan minder snel kapot.
  • Neem altijd twee verschillende dobbers mee. Eén voor het diepe gedeelte, en één voor het ondiepe gedeelte langs de kant.
  • Een holle antenne zorgt voor meer drijfkracht bij het vissen met groter aas.
  • Bevestig je steel altijd met minimaal 3 stukjes silicone. Als er een stukje afknapt hoef je niet de hele montage te vervangen.

Bekijk alle dobbers op Raven.nl h3>Tot slot

Heb je nog vragen over het juist omgaan met je vangsten? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord. Of kom eens langs in een van onze hengelsport winkels in Almelo, Lelystad. Rijen, of Steenwijk!

Wil jij ook succes boeken met je volgende witvissessie? Zorg dan dat je snel de juiste witvisspullen in huis haalt, en wie weet pak jij binnenkort je pr van het jaar!

Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals Instagram en natuurlijk Facebook. Of stuur je foto's op naar Foto@raven.nl en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina's!

Vangende groet, Sebastiaan Swalef

Raven Commercial Team

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nog eens.