Filter

Pellets

Een Pellet is een samengeperst cilindervormig visvoer. Meestal is een pellet gemaakt met vismeel als basisingrediënt en heeft hij veel oliën in zich. Hierdoor ontstaat er al snel een aantrekkelijk geurspoor onder water.

Het vissen of bijvoeren met pellets kan daardoor heel effectief zijn. En een pellet is gemakkelijk bij te voeren door zijn harde vorm.

Pellets worden veel gebruikt door de karper visser en de witvisser, de meervalvisser gebruikt vaak grote pellets van 20 millimeter. Doordat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn, kan er selectief mee gevist worden. Daarnaast zit er ook verschil in de oplosbaarheid en hardheid. De meeste pellets zijn hard en hebben een oplostijd tussen de 1 en 24 uur. De pellets die minder snel oplossen kunnen prima aan een hair als haakaas gebruikt worden. Haakpellets zijn zachter en kunnen bij bijvoorbeeld het witvissen en penvissen direct op de haak gevist worden.

Tips:
  • Meng eens diverse maten pellets door elkaar. Kleinere lossen vlugger op dan grote, dus zo heb je een lang werkende voerplek.
  • Voor je haakaas is het raadzaam om deze van te voren al voor te boren met een boilieboor en deze een dagje in een olie te laten liggen. Zo lost deze pellet minder vlug op!

Maak een heerlijke mix met andere aassoorten als partikels, grondvoer en boilies.

Goedkope pellets kopen

Goedkope pellets kun je goed kopen van het merk Tasty Baits, met deze pellets heb je voor een scherpe prijs al gauw een paar kilo’s in huis! Losse zakken van 1kg zijn handig om met een sessie mee te nemen, licht in gewicht en luchtdichte verpakking zullen er voor zorgen dat je altijd gemakkelijk een verse zak bij de hand hebt. Voeg je dit toe tijdens het voeren naast je normale boilies of partikels zal dit de dressuur op je stek erg goed doorbreken!

Pellets kopen? Dat doe je bij Raven

Pellets kopen doe je gemakkelijk bij Raven, alles voor de hengelsporter. Bestellen doe je gemakkelijk online, maar bezoek ook gerust eens één van onze mooie hengelsport winkels bij jou in de buurt! Kom eens langs bij ons in Lelystad, of Steenwijk. Bellen en mailen voor advies mag natuurlijk ook altijd! We wensen je alvast een goede vangst!