Filter

Pellets

Een Pellet is een samengeperst cilindervormig visvoer. Meestal is een pellet gemaakt met vismeel als basisingrediënt en heeft hij veel oliën in zich. Hierdoor ontstaat er al snel een aantrekkelijk geurspoor onder water.

Het vissen of bijvoeren met pellets kan daardoor heel effectief zijn. En een pellet is gemakkelijk bij te voeren door zijn harde vorm.

Pellets worden veel gebruikt door de karper visser en de witvisser, de meervalvisser gebruikt vaak grote pellets van 20 millimeter. Doordat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn, kan er selectief mee gevist worden. Daarnaast zit er ook verschil in de oplosbaarheid en hardheid. De meeste pellets zijn hard en hebben een oplostijd tussen de 1 en 24 uur. De pellets die minder snel oplossen kunnen prima aan een hair als haakaas gebruikt worden. Haakpellets zijn zachter en kunnen bij bijvoorbeeld het witvissen en penvissen direct op de haak gevist worden.

Tips:
  • Meng eens diverse maten pellets door elkaar. Kleinere lossen vlugger op dan grote, dus zo heb je een lang werkende voerplek.
  • Voor je haakaas is het raadzaam om deze van te voren al voor te boren met een boilieboor en deze een dagje in een olie te laten liggen. Zo lost deze pellet minder vlug op!

Maak een heerlijke mix met andere aassoorten als partikels, grondvoer en boilies.