Filter

Roofvis Vislijnen

Er zijn eigenlijk twee verschillende soorten vislijn voor het roofvissen. Nylon vislijn en de gevlochten lijn, ook wel dyneema genoemd.

Beide lijnen zijn ze er in veel verschillende soorten, kleuren en diameters. Bij het vissen op roofvis adviseren we zonder twijfel de gevlochten lijn! De belangrijkste voordelen van gevlochten lijnen is dat er geen rek in zit, het slijt- en schuurvaster is en dun in verhouding tot de trekkracht. Roofvissen hebben een ontzettend hoge reactiesnelheid. Ze kunnen snel toehappen, maar ook weer snel loslaten. Gevlochten lijn heeft geen rek en geeft dus elk contact met de lijn direct door, waardoor je de aanbeten niet alleen sneller voelt, maar ook de kleinste aanbeten beter door krijgt. Daarbij heb je veel sneller contact met de vis bij een aanslag, waardoor je veel meer vis zult vangen in plaats van misslaan. Trekkrachten en diameters kunnen per roofvis enorm variëren. Gevlochten lijnen met een diameter tussen de 0.10mm en 0.20mm zijn vaak een goede keuze.

Tip: Des te voller de molenspoel, des te makkelijk en verder zul je gooien. Spoel er daarom eerst een stuk dunnere en voordelige nylon op.