Filter

Baitcaster hengel

Voor de kunstaasvisserij heb je de keuze om te vissen met een spinhengel in combinatie met een molen of met een zogenoemde baitcaster hengel. Deze hengels worden gevist met een baitcastreel. De baitcaster hengels zijn te herkennen aan de triggergrip, of ook wel pistoolgreep genoemd. Omdat je deze hengel met de ogen naar boven vist zorgt deze speciale triggergrip er voor dat de hengel niet gaat draaien of kantelen in je hand.

Het voordeel van een baitcaster hengel ten opzichte van een normale spinhengel is dat je deze met één hand eenvoudig kunt werpen. Bij het binnen vissen staat de lijn recht op de as van de reel, hierdoor zijn zelfs de meest voorzichtige aanbeten direct waarneembaar. Deze hengels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en gewichtsklassen. De lengtes variëren tussen de 1.90m en 3.00m met een werpgewicht tussen de 20 en 150 gram.

Baitcasthengels

Deze hengels worden net als de normale spinhengels gevist en zijn erg gevarieerd. Zorg ervoor dat de hengel past bij het soort kunstaas waarmee je vist. Hier is vooral het gewicht van belang. Door de regel worden deze hengels gevist met een plat model reel in combinatie met een gevlochten lijn tussen de 0.12 en 0.20mm. p>

De sterkte van de hengel wordt aangeduid met de testcurve, in lbs. Hoe hoger dit getal, hoe stijver en krachtiger de hengel. De meest verkochte karperhengels zijn 12ft lang en hebben een testcurve rond de 2.50/2.75lb.

Tip: Zorg er voor dat je karperhengels altijd veilig zijn opgeborgen in een foudraal van het juiste formaat. Hierin berg je jouw dure vismateriaal veilig op en voorkom je onnodige beschadigingen.

Statisch vissen met beetverklikkers.

Middellange afstand zoals vijvers en kanalen.

 • Lengte hengel: 12ft/3.60m – Testcurve 2lb heeft een ideaal werpgewicht van 60 gram lood.
 • Lengte hengel 12ft/3.60m – Testcurve 2.25lb tot 2.50lb heeft een ideaal werpgewicht tot 75 gram lood
 • Lengte hengel 12ft/3.60m – Testcurve 2.75lb heeft een ideaal werpgewicht van 90 gram lood. Dit is voor Nederlands gebruik de meest gewilde klasse

Middellange tot grote afstanden zoals in vijvers, kanalen, rivieren, grote putten en het vissen in het buitenland zoals Frankrijk:

 • Lengte hengel 12ft/3.60m – Testcurve 3lb heeft een ideaal werpgewicht van 120 gram lood. Dit is voor Nederlands gebruik een goed nummer 2!
 • Grote tot extreem grote afstand, zowel werpend als met de boot. Zoals grote rivieren, grote putten en stuwmeren en het vissen in het buitenland zoals Frankrijk:
  • Lengte hengel 13ft/3.90m – Testcurve 3.25lb tot 3.5lb heeft een ideaal werpgewicht van 125gram tot 150 gram lood. Dit zijn de afstand kanonnen waarmee je op grote afstand moeiteloos een haak kunt zetten.

  Struinend karpervissen

  Penhengels zijn een stuk lichter. Je vist vaak vlak onder de top van de hengel waardoor deze direct de zwaarste klap op moet vangen. Daarnaast hoef je er ook geen zware gewichten mee te werpen. Daarom zijn penhengels vaak tussen de 1.25 en 1.75lbs.

  Vis je met een method lood, of licht schuifloodje tussen bosjes, onder bruggen etc. of vanuit een rubberboot? Kies van voor een kortere hengel van 9 a 10ft met een testcurve van 1.75lb tot 3lb voor het zwaardere werk.

  Karper hengel sets

  Veel karpervissers hebben bij het statisch vissen meerdere hengels. In nederland is dit op de meeste plaatsen gelimiteerd naar maximaal 3 hengels per persoon. Om voor de startende en ervaren karpervisser een makkelijke keuze aan te bieden stellen veel merken fantastische hengelsets op. Met deze sets haal je alles in een keer in huis wat je nodig hebt, en vaak nog voor een voordelige prijs ook.

  FISH-XPRO is hier een heel goed voorbeeld van!

  Direct hengels kopen voor het karpervissen?

  Pen hengel. Marker hengel. Reishengel. Wanneer het gaat om hengels voor het vissen op karpers, zijn er veel varianten te vinden. Voor een ruim assortiment van hoge kwaliteit, ga je natuurlijk naar Raven.nl. Bestel jouw volgende karperhengel vandaag nog in onze webshop of bezoek één van onze fysieke winkels in Steenwijk en Lelystad. Heb je een vraag? Bel dan gerust naar 0321 310 012 of neem een kijkje binnen de klantenservice. Welke hengels voor het karpervissen ga jij straks bij ons kopen?